DOLAR 32,3483 0.29%
EURO 35,1390 -0.02%
ALTIN 2.306,321,28
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

159 okunma

40 yıldır PKK’yı finanse eden Fransa’nın terör diyeti: Paris

ABONE OL
26 Aralık 2022 12:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Terör örgütü PKK yanlıları Paris’te polisle çatıştı

  • Haber 7 – ÖZEL

Paris’te ipler geriliyor. Olaylar cuma günü akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir Fransız’ın 3 kişiyi öldürmesiyle başladı.

Fransa’daki bir seyahat firmasında şoförlük yapan William B. adlı 69 yaşındaki saldırganın, 2016 ve 2021’de Paris’teki mülteci merkezlerine biri kılıçla olmak üzere iki saldırı daha düzenlediği belirlendi. Son saldırısını 10. Bölge’de gerçekleştiren William B., 3 kişiyi öldürürken 3 kişiyi yaraladı. 

YILANIN SAVUNMASI: ‘BİZİ BİR KEZ DAHA KORUYAMADINIZ’

Olayın akabinde Fransa’daki terör örgütü PKK oluşumları, ‘Bizi bir kez daha koruyamadınız‘ diyerek sokaklara taştı.

PKK sempatizanları saldırı gerekçesiyle Paris’te sivillere ve polislere ait araçları yan yatırıp yakarken civardaki dükkanları yağmaladı.

Zaman zaman çatışmaya dönüşen saldırılarda 50’ye yakın polis yaralanarak civardaki hastanelere kaldırıldı. Kentte 2 günlük zarar bilançosunun on milyorca euro seviyesinde olduğu ifade ediliyor.

Fransız halkı, Macron hükümetini teröre sağlanan destekten ötürü suçlayıp PKK’lıların kapı dışarı edilmesini talep ediyor.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜ: ‘BUMERANG GİBİ SİZİ VURACAKTIR’

Paris’te başlayıp Marsilya ve civar şehirlere sıçrayan olaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini yeniden gündeme getirdi. 

Tarihler 9 Kasım 2016’yı gösterdiğinde 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerini himaye eden Batı ülkelerine hitaben şöyle seslenmişti:

Daha önce Almanya, İsveç, İngiltere ve Hollanda‘da defaatle kirli yüzünü gösteren PKK, bu kez “40 yıllık sahibini” canevinden, yani Paris’ten vurdu. Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teröre yönelik ‘bumerang‘ öngörüsü 6’ncı yılında ete kemiğe bürünmüş oldu.

Başkan Erdoğan’ın vurguladığı ‘yılan-sahip‘ ilişkisi, Fransa’da PKK ile 40 yıldır bağ kurulduğuna işaret ediyor.

Terör örgütüne mâli kaynak sağlandığı, terör elebaşlarının saraylarda ağırlandığı, bütün iade taleplerine rağmen firari teröristlerin himaye edildiği Fransa’nın PKK ile ilişkisine yönelik örnekler çirkin bir tablo ortaya çıkarıyor.

TERÖRÜN FRANSA’DAKİ VAFTİZ BABASI: FRANÇOİS MİTTERRAND

Fransa ile PKK arasındaki bağ 1981’e kadar uzanıyor. 1981’de Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand, iki döneme yayılan 14 yıllık görev süresi boyunca terör örgütü PKK’ya desteğini açıktan sürdürdü. 14 yılda nakit akışı hiç kesilmezken, Fransız üretimi silahlar terör kamplarına götürüldü.

TERÖRÜN ANASI DANİELLE

Mitterrand’ın eşi Danielle Mitterrand ise, PKK’nın siyasallaştırılmasını savunarak Türkiye’nin AB’ye girebilmesi için Doğu’daki terör oluşumuna imtiyaz sağlaması gerektiğini savundu.



İpin ucunu kaçıran Danielle, daha da ileri giderek PKK’ya hitaben, ‘Özgürlük mücadelenize destek olabilmek için ülkem adına çalışacağım’ vaadinde bulundu. PKK’nın sözde komutanları ise, Danielle Mitterrand’a ‘Kürtlerin anası’ betimlemesi yaptı.

François Mitterrand’ın başlattığı Fransa-PKK ilişkileri, ardılları Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy yönetimlerinde devam etti.

Mitterrand döneminde dernekleşen PKK, Sarkozy döneminde ülke geneline yayıldı.

PARAVAN DEVLETİ GÖRMEZDEN GELDİLER

2012’de göreve gelen François Hollande, Sarkozy’den teslim aldığı kirli terör bayrağını Macron’a bırakana dek devam ettirdi. Hollande, Suriye’deki iç savaşta PKK’nın alt kollarını açık açık destekledi. Bu süreçte başta Paris olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde Suriye’nin kuzeyinde paravan devlet kurulması için eylemler yapıldı.

DEVRİK CUMHURBAŞKANI EMRİ VERDİ, MACRON BAĞIŞ MİKTARINI DUYURDU

2015’te terör örgütlerinden PYD’nin sözde Eş Başkanı Asya Abdullah, YPJ’nin sözde komutanı Nesrin Abdullah ve SDG’nin sözde Eş Başkanı Halid İsa, Elysee Sarayı’nda ağırlandı.

2018’de teröristler 2 kez Cumhurbaşkanı François Hollande’ı ziyaret etti.

Bu ziyaretlerde PYD’nin sözde yöneticileri, Türkiye’nin Afrin’deki operasyonlarının sona erdirmesi için Hollande’dan yardım istedi. O dönem koltuğunu Macron’a bırakan Hollande da teröristlere hitaben verdiği cevapta, “YPG ve PYD’yi desteklemeye devam edeceklerini; müttefik olduklarını” yineledi.

François Hollande’ın yardım vaadinden sonra AFP’ye özel açıklama yapan Emmanuel Macron, YPG ve PYD’ye 100 milyon Euro bağış yapılacağını duyurdu. Aynı dönem Fransız askerleri Suriye’ye giderek YPG ve PYD’ye bağlı birliklerin eğitilmesinde rol oynadı.

TÜRKİYE’Yİ ŞİKAYET ETTİ

Macron, 2019’daki NATO Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüş ayrılığına düşerek, “YPG ve PYD’yi terör örgütü olarak görmüyorum” dedi.

İngiltere’nin Watford kentindeki toplantıda Türkiye’yi Alman, İngiliz ve ABD’li mevkidaşlarına şikayet eden Macron, Türkiye’nin durdurulmasını istemiş; bunun tüm Avrupa Birliği’nin ve ABD’nin çıkarına olacağını savunmuştu.

FİRARİLERİ İADE ETMİYORLAR

Fransa, Interpol tüzüğü gereğince ülkede barındırılan teröristlerin iadesini talep eden Türkiye’ye her defasında kapıları kapatıyor. PKK ve FETÖ gibi kanlı örgütlere mensup 48 firarinin bulunduğu Fransa, Türkiye’nin iade taleplerini reddediyor.

TÜRKMENLER’DEN FRANSA’YA TEPKİ

Aynı yıl terör örgütü heyetiyle bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı’na Suriye Türkmen Meclisi’nden (STA) sert tepki geldi. 

STA’dan yapılan yazılı açıklamada, “Macron’un terör heyetini kabul etmesi, başta ABD, İsrail, Fransa ve Batı’nın uluslararası arenada PYD-YPG-SDG terör örgütlerinin destekçisi olduklarını bir kez daha göstermiştir” denildi.

ÇİRKİN İTİRAF

Teröristleri ‘Özgürlük savaşçıları’ diye tanımlayan Fransız medyası ise, Diyarbakır’daki annelere büyük ölçüde sessiz kalırken sadece bir haber yapmakla yetindiler. O haberde de annelerin eylemi samimiyetsiz bulunmuş, HDP belediyelerine kayyum atanmasında ön ayak olduğu çirkin bir dille iddia edilmişti. (Liberation, 2020)

LAFARGE SKANDALI: YARDIM VE YATAKLIK YAPTIKLARINI KABUL ETTİLER

Türkiye’nin resmi haber kuruluşu Anadolu Ajansı, Eylül 2021’de Fransa’nın en büyük çimento firmalarından LAFARGE‘ın Suriye’de YPG-PYD ve DEAŞ‘la olan ilişkilerini açığa çıkarttı.

DEAŞ’a ve PYD-YPG’ye yer altı tünellerinin inşasında yardım eden LAFARGE, görüşmeleri devlet kademesinde yapıyordu.

ABD’de görülen davada firma yetkilileri “DEAŞ’a yardım etme” suçunu kabul ederken, 777.8 milyon Euro tutarındaki cezayı ödemeye razı oldu. 

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş