DOLAR 32,3363 0.23%
EURO 35,0902 -0.17%
ALTIN 2.310,411,46
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

197 okunma

ABD sufleyi verdi, YPG saldırıyı inkar etti

ABONE OL
15 Kasım 2022 19:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emniyet’in, Kobani’den verilen talimatla Afrin üzerinden Türkiye’ye girip İstiklal Caddesi’ni kana buladığını açıkladığı teröristle ilgili Suriye PKK’sı YPG‘den inkar açıklaması geldi. ABD’nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in “PKK/DSG’nin elindeki silahların Türkiye’ye karşı kullanılmayacağı” sözlerinin hemen ardından gelen inkarda, AK Parti iktidarını hedef alan çevrelerin sarıldığı “saldırının seçim için kurgulandığı” yalanının tekrarlanması dikkat çekti.

Rudaw’da yer alan habere göre, terör örgütü YPG/PYD’nin sözde sözcüsü Nuri Mahmud imzalı açıklamada, “Olaydan sonra AKP ve MHP hükümeti, güçlerimizin bu patlamayı gerçekleştirdiğini iddia etti ve gerçeklikten uzak hayali bir senaryo oluşturmaya başladılar. Bu asılsız iddiaları tamamen reddediyoruz, Ahlam Albeşir adlı terör saldırısını gerçekleştiren teröristle hiçbir ilişkimiz yok.” iddiasında bulunuldu.

SEÇİM OYUNU DEDİLER!

Saldırının akabinde sarf edilen “tanıdık” sözlere yer verilen terör örgütü YPG’nin açıklamasında, “Erdoğan hükümetinin yaşadığı kriz ve gelecek yıl yapılacak seçimlerin yaklaşması bu oyunun Erdoğan ve AKP hükümeti tarafından hazırlandığını doğruluyor.” denildi.

SUFLE ABD’DEN

ABD’nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD’nin Ankara’ya, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) verilen silahların Türkiye’ye karşı kullanılmayacağına dair söz verdiğini söylemişti.

YPG’nin inkar açıklamasının hemen öncesinde yapılan açıklamada Jeffrey, “PKK’nin zaman zaman Rojava topraklarından Türkiye’ye saldırdığını” söyleyerek, “Belki DSG Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye saldırmıyor ama PKK Türkiye’ye karşı bazı faaliyetler yürütülüyor” diye konuştu.

ABD’nin Ankara’ya garanti verdiğini belirterek, “ABD Ankara’ya DSG’ye verilen silahların Türkiye’ye karşı kullanılmayacağı ve Suriye’nin kuzeyinden saldırı yapılmayacağına dair söz verdi.” ifadelerini kullandı.

PYD İLE FONDAŞLAR AYNI DİLİ KONUŞUYOR

Suriye PKK’sı YPG/PYD’nin İstiklal saldırısıyla ilgili “seçim oyunu” şeklindeki alçak söylemini, gazeteci kılıflı CHP’ye yakın isimler de dillendirmişti.

Patlamanın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan şarkıcı Atilla Taş, ”Bu filmi daha önce de görmüştük sanki!” dedi.

Halk TV’de yayın yapan Ayşenur Arslan, ”2015 seçimlerini hatırlayın. 7 Haizran’da AKP tek başına iktidar olma şansını kaybedince yine bombalar patlamaya başlamıştı peş peşe. En son 10 Ekim’de Ankara’da gar önünde patladı. 1 Kasım seçimlerinde AKP tekrar oylarını artırdı. İstanbul’daki saldırı PKK-PYD-YPG var, talimatla bombacı oradan geldi açıklamaları sanki biz bu filmi yeniden mi görüyoruz. ‘Bu film yeniden mi vizyona girdi?’ sorularını uyandırıyor.” sözlerini sarf etti.

Halk TV’de konuşan Timur Soykan, “Normal bir seçim olmaz mı? 7 Haziran-1 Kasım arasındaki gibi, çok canımızın yanacağı, çok acı şeyler yaşayacağımız bir dönem olabilir” diye konuştu.

Medyascope muhabiri Mehmet Selçuk Ada, “Seçim kampanyasını başlattılar!” paylaşımında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş