DOLAR 32,3452 0.28%
EURO 35,1294 -0.04%
ALTIN 2.310,241,45
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

95 okunma

Abdulkadir Selvi’den Mehmet Şimşek iddiası: İşte yeni kabine için adı geçen isimler

ABONE OL
1 Haziran 2023 15:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs’ta yapılan milletvekili genel seçimleri ve 28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından, gözler yeni kabinesini açıklamaya hazırlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi.

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in isminin Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yer alacağı iddiası da kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan birisi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi dünkü köşesinde Ankara kulislerinden çarpıcı bilgiler aktardı. İşte Selvi’nin köşe yazısından ilgili kısım:

KİMLER BAKAN OLUYOR KABİNE NE ZAMAN KURULUYOR

“Milletvekilleri cuma günü yemin edecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü önce yemin edecek, ardından da kabineyi açıklayacak. Mevcut bakanlar milletvekili yemin törenine katılmayacaklar. Yeni kabinede yer almayanlar Meclis’in ilk toplantısında yemin edecekler.

“ERDOĞAN’A BİR RAPOR SUNULDU”

Bu arada Meclis’le ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir rapor sunuldu. Meclis komisyonlarında dengelerin kritik olduğu belirtilerek milletvekili olan bakanların istifa ettirilip yeniden bakan yapılmaması yönünde görüş bildirildi. Bu durumda en fazla 3-4 bakanın görevine devam edeceği söyleniyor. ‘Hiçbir bakan yeni kabineye alınmayacak’ diyenler de var ama ben onlara katılmıyorum.

MEHMET ŞİMŞEK NE YAPACAK?

Gözler ekonomi yönetiminde. O nedenle Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi ilgiyle takip ediliyor. Mehmet Şimşek elini taşın altına koymaya hazır. Cumhurbaşkanı ile görüşmelerinin olumlu geçtiği söyleniyor. Mehmet Şimşek ilk kez bakan olacak değil. Daha önce de Erdoğan’la çalıştı. Ekonomiyle ilgili ne yapılması gerektiği konusunda bir sorunu yok. Ne yapacağını çok iyi biliyor. Başarılı olabilmek için ekonomi yönetiminde istediği takımı kurup en az 2 yıl boyunca alacağı kararlara karışılmamasını istiyor. Başarı için bunu çok önemsiyor.

FAİZ KONUSU

Erdoğan çalıştığı isimlere alan açan bir lider. Ancak Erdoğan’ın faiz konusunda bir tercihi var. Mehmet Şimşek’in ise faiz konusunda farklı düşündüğü biliniyor. Şimşek ihtiyaç olduğunda faiz artırımı yapılmasını savunan isimlerden. Erdoğan ile Şimşek yüzde 90 oranında birlikte çalışacaklar. Ancak faiz konusunda aşılması gereken bir nokta var. Ama diğer bakanlıklar yavaş yavaş şekilleniyor. Yeni isimler göreceğiz. İçlerinde bakan yardımcıları da var mülki idareden gelecek isimlerde.”

TELEVİZYONDA DA SON KULİSİ PAYLAŞTI

Köşe yazısının dışında, dün akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programına konuk olan Selvi, “İki Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir. Birisi ekonomiden sorumlu olacak. Mehmet Şimşek ismi öne çıkıyor. Mehmet Şimşek’in kafasında bazı sorular var. Belki yeni görüşme yapacak. Mehmet Şimşek ekonominin yönetiminde olacak. Ticaret Bakanlığı’na Lütfü Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Cevdet Yılmaz diye konuşuluyor. Enerji Bakanlığı için EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Enerji Bakanı Yardımcısı Alparslan Bayraktar ismi konuşuluyor” dedi.

Selvi ayrıca, TBMM Başkanlığı için AK Partili Numan Kurtulmuş’un konuşulduğunu söyledi.

Aynı programda konuşan Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Yarar ise, Milli Savunma Bakanlığı için Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler isminin konuşulduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş