DOLAR 32,3805 0.16%
EURO 35,0045 -0.19%
ALTIN 2.332,970,61
BITCOIN 22939492,80%
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

148 okunma

Altılı masanın adayı Kılıçdaroğlu mu? Karamollaoğlu’ndan dikkati çeken çıkış: Olursa…

ABONE OL
2 Şubat 2023 14:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberi: Millet İttifakı’nın adaylık bilmecesinde düğümün çözülmesine sayılı günler kalmışken altı partiden de yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde seçimleri kazanacağını söyledi. 

Karamollaoğlu ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun “Ben Kemal, geliyorum” sözleriyle adaylığa niyeti olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Altılı masanın adayı, 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak toplantının ardından duyurulacak. Karamollaoğlu, toplantı öncesinde ittifakın liderleriyle adaylık müzakerelerini yürütüyor.

Fox TV’de soruları yanıtlayan Karamollaoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

“(Altılı masanın desteklediği adayın kazanamama ihtimali var mı?) Binde bir ihtimal her zaman bırakırsınız. Yüzde 99, altılı masanın gösterdiği aday kazanır. 

(Peki o isim Kemal Kılıçdaroğlu olursa?) Kim olursa olsun. Mühim olanı, bu kanaatin pekişmesidir. Herkeste, ‘evet, falanca şahıs aday olduğu takdirde bunun kazanma şansı diğerlerine göre daha yüksektir’ kanaati hakim olacak.

(Kılıçdaroğlu’nun “Ben Kemal, geliyorum” sözleri adaylık mesajı mı?) Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadarki ifadeleriyle böyle bir arzusu olduğunu, niyeti olduğunu ortaya koydu. Ama nihayet bu karar altı partinin liderlerinin bir araya gelerek verecekleri bir karar olacak. O tescil edilmeden yüzde 100 demek doğru olmaz. Ama bu, bir niyetin çok açık ve net bir ifadesidir.”

(Güçlendirilmiş başkan yardımcılığı gibi bir durum var mı?) Elbette verilecek kararlarda altılı masadaki liderlerin mutlaka düşüncesi Cumhurbaşkanı tarafından alınacak.

Seçimden sonra bu mekanizma nasıl işler? Ona bakacağız. O günün şartlarında. 

Bakanlıklar nasıl taksim edilecek? Alınan oya göre her partiye bakanlık verilebilir. En azından bir partiye bir bakanlık mutlaka verilir, verilmelidir noktasında da ittifak var. 

Meclis’te çoğunluk tesis edildiği zaman komisyonlar buna göre oluşturulacak.

(Saadet Partisi hangi bakanlıkla ülkeye hizmet etmek ister?) Herhangi biri. Her konuda bizim ekibimiz var. İster ekonomi, ister eğitim, ister adalet, ister dış politika olsun. Her konuda biz kendi ekibimizi kurar ve işi yürütürüz. Ama iş bölünmeye gelince, biz mutabakat sağlayacağız. Otururuz, anlaşırız.

(Listeler nasıl hazırlanacak? Saadet Partisi, CHP listelerinde mi olacak?) Öyle bir konuyu konuşmanın şimdi hiç faydası yok. Herkesin bir araya gelmesi, ille de tabanın bir araya gelmesi anlamına gelmez. İttifaklar apayrı bir konudur. Partiler arasındaki özel görüşmelerden sonra belirlenir.

(Cumhurbaşkanı aday olabiliyor mu?) Bugünkü kanunlarla Anayasa çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın tekrar aday olması söz konusu değil. Bitaraf hukukçulara göre Tayyip Bey’in tekrar aday olma ihtimali yok. Kendilerine göre kanunun geçmesi sıfır noktası. Neden onu kanuna koymadınız? Sayın Cumhurbaşkanı, Meclis’e girerken, ‘Kimse kendi partisinde bile iki defa başkanlık yapmamalı’ dedi. Nasıl değişti? Ne oldu da şimdi her şey değişti?”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş