DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0604 -0.22%
ALTIN 2.282,640,24
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

103 okunma

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması!

ABONE OL
23 Mayıs 2023 23:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarından satır başları;

“Sinan Oğan’ı tanırım. Sinan Bey tutarlı bir yaklaşım sergilemiştir. Bu tavrın hayırlı olmasını dinlerim.

Ümit Bey ne açıklar onu bilmiyorum. Bir defa ben milliyetçiyim diyen bir insanın kim olursa olursa olsun Azerbaycan başta olmak üzere tüm Türk dünyasına bakış açışı önemli. Bu bakış açısı isimden isime değişmemelidir. 

“28 MAYIS BAĞIMSIZLIK YOLUNDA İLERLEME KARARIDIR”

PKK’nın sınır ötesi operasyonlarına, PKK ile barışık olan bir Cumhuriyet Halk Partisi. Öncelikle kendisini milliyetçi olarak tanımlayan vatandaşlarımızın bunu görmesi lazım. Türkiye’ye saldıran bir örgüte açıkça tavır olmayan, onlara terörist demeyen bir CHP’nin Atatürk’ün kalpağı ile poz vermemesi lazım. Atatürk’ün kalpağı Türkiye’nin bağımsızlığı demektir.

Bugün Mustafa Kemal Paşa’nın yolundan gidenler bellidir. Millet bunu fark ediyor. 28 Mayıs Türkiye’nin bağımsızlık yolunda ilerleme kararıdır. Kılıçdaroğlu, çıksın şunu desin PKK ve PYD’ye karşı Türkiye’nin yanındayım. Ama bu cümleyi kurmuyor.

OĞAN’IN YÜZDE 5’LİK DESTEĞİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A NE KADAR KATKI SAĞLAYACAK?

Oylar teker teker veriliyor. Sinan Bey’in oylarının geldiği yüzde beşlik kitlenin gerçek milliyetçiler olduğunu düşünüyorum. Vatanını, milletini sevenler Cumhur İttifakı’nı destekleyecektir. HDP neden aday göstermedi? Çünkü adayımız belli dedi. Bu işbirliğini reddetsinler. Kılıçdaroğlu çıksın desin: PKK/PYD emperyalistlerin beslediğini bir terör örgütüdür. Buna kaşı Türkiye’nin bağımsızlığından yanayız.

SEÇİMDEN HANGİ MESAJLAR ÇIKTI?

Seçimden önce bazı anket şirketleri kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçları, halkımızın bu tür yalanları kabul etmediğini gösterdi. İkincisi, Türkiye’de milliyetçiliğin çağdaş bir değer ortaya çıktı. Küreselleşme sırasında milliyetçiliği bir değer olarak görmezseniz dağılırsınız.

Türk milliyetçileri etnik ayrımcılığa karşıdır. Seçimin diğer bir sonucu da budur. Milletin birliğinden yana bir bilincin olduğunu görüyorum.

“MUHALEFETİN KENDİ OYLARINI NİYE ARTIRAMADIĞINI SORGULAMASI LAZIM”

21 yıllık bir iktidardan bahsediyoruz. Bu 21 yılda ana muhalefet partisinin oyu yüzde 23-25 arasında gidiyor. Şimdiye kadar yaklaşık 15 seçim oldu. Muhalefetin bizim oylarımızı sorgulaması yerine kendisinin niye oylarını artıramadığına bakması lazım. Seçim sonuçları muhalefetin zayıflığını bir kez daha gösterdi. Kılıçdaroğlu, hala etnik köken ve mezhep üzerinden siyaset yapıyor. Hangi çağda yaşıyoruz, böyle bir şey kaldı mı? Siyaseti ülkenize neler yapacağınız üzerinden kurgulayabilirsiniz. 

AK Parti, CHP’ye 10 puan fark atmıştır. Meclis’te müthiş bir başarımız bulunmaktadır. CHP’nin dramı burada başlıyor. CHP bir siyasal söylem geliştiremiyor. Kimlikleri işaret etmek bir siyasal söylem değildir. Siyasal söylem ülkenize nasıl hizmet edeceğiz üzerine kurgulanır.”

BABACAN’IN TEKLİFİ

Sayın Babacan niye böyle bir açıklama yaptı bilmiyorum. Bugün Cumhur İttifakı, etnik ve mezhepsel kökenlere dair ayrımcılığa meydan okuyan bir siyaset yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Hatay’da yüzde 8’lik oy aldığı bölgede bütük bir hastane yaptırdı. Sayın Erdoğan, kimden ne kadar oy aldığına bakmadan hizmet ediyor.

28 MAYIS’A DOĞRU

Türk seçmeni demokrasiye sahip çıkmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı vatandaşların oy kullanım haklarını genişletmiştir. Bu ülkede başörtülü hanımların siyasete katılmasına izin verilmiyordu. Erdoğan bunu kaldırdı. Türkiye, kendi savaş uçağını yaptı, İHA’sını yaptı, kendi otomobili yaptı. Seçmeninin bunları dikkate alacağına inanıyorum.

TÜRKİYE’NİN SIĞINMACI POLİTİKASI

AK Parti iktidarı her zaman sığınmacı meselesini bir insanlık meselesi olarak görmüştür. Türkiye, Suriye’nin kuzeyini terör örgütlerinden temizleyerek konutlar inşa etti. 500 bin Suriyeli gitti, bir milyonun daha gitmesi hedefleniyor. Yabancı düşmanlığına karşıyım.”

Türk milleti demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu ülkede barış içinde seçimler yapılmaktadır. Abuk sabuk laflar söyleyenleri dikkate almamak lazım.

EYT BAŞVURULARINDA SON DURUM

Bu ay sonuna kadar çalışmalar tamamlanır. EYT’lilerin maaşları bağlanıyor. Kimse endişe etmez. Eksik işlemleri olanların dosyaları tamamlıyor. 

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ AYINDA YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz.

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak. Hazırlıklarımız var.

“TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE DAHA VERİMLİDİR”

Başkanlık sistemi Türkiye’ye büyük imkanlar getirdi. Çok hızlı bir şekilde sisteme geçildiği için bazı çözülebilecek sorunlar var. Ancak, sistemin avantajlarını görmemiz lazım. Eski sistem mistem işlemiyordu. Bugün daha demokratik bir yapılan bahsediyoruz. Yürütme doğrudan halk tarafından seçiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan halk tarafından seçildi. Türkiye daha önce bir MGK devletiydi. Genel Kurmay Başkanı Başbakan’dan üstündü. Başkanlık sistemini istemeyenler bu durumu bilmiyorlar ya Türk devletinin militarist olması onların işine geliyor.”

Meclis’in işleyiş sisteminin yeniden güncellenmesi lazımdır. Türkiye 28 Mayıs’ta çok önemli bir seçim yapacak. 28 Mayıs’ta yapılacak seçim Türkiye’nin geleceğine ilişkin kararını ortaya koyacaktır. Türkiye kendi başarılarını ortaya koyan bir istikrarın 5 yıl daha sürmesini isteyecektir. İnşallah hayırlı olur.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş