DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,1029 -0.08%
ALTIN 2.293,990,74
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

204 okunma

Bakan Koca açıkladı: Az bulunan ilaçların ihracatına bir süreliğine ara verildi

ABONE OL
18 Aralık 2022 19:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberleri: Az bulunan ilaçlarla ilgili hükümetten yeni bir adım geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, temininde zorluk yaşanan ilaçların ihracatına ara verildiğini açıkladı. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, vatandaşların ilaca erişiminde sorun kalmaması adına atılan adımları açıkladı.

“ARADIĞINIZ İLACI İLK GİRDİĞİNİZ ECZANEDE BULACAKSINIZ”

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili detaylı açıklamalar yapan Bakan Koca, ilaç teminindeki zorluğa karşı üreticiler için yeni kur düzenlemesi yapıldığını, az bulunan ilaçların ihracatının bir süreliğine durdurulduğunu ve ilaç hammadde alımının güvenilir şartlara kavuşması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti ve “Üç adımda çözüm: Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz” dedi.

“İLAÇ ÜRETİCİLERİYLE ANLAŞMAYA VARDIK”

Bakan Koca, atılan adımların detaylarını “HASTALARIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN” diyerek açıkladı ve şu şekilde detaylandırdı: 

“İlaç temininde yaşanan zorluğu birlikte giderene dek, piyasada halen az bulunan ilaçların ihracatına bir süreliğine ara verdik. Kararımıza saygıları için, ilaç üreticilerimize teşekkür ederim. İlaçta sorun çözülüyor. Temininde zorluk yaşanan ilaçların üretimini artırmak üzere, ilaç üreticileriyle anlaşmaya vardık. Bazı ilaçların temininde zorluk, yurtdışı kaynaklı hammadde sorunundan kaynaklanıyor. İlaç şirketlerimiz, hammadde alımı için harekete geçmeye hazır. İlaç temininde yer yer yaşanan zorluklar bir anda aşılmayacak. Ürün dağıtımı, eczane raflarına konması az da olsa elbette zaman alacak. Doğal olarak, üretimin artması da.”

Geçen hafta, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), hastaların ilaca erişiminin sağlanması için ülkemizde üretilen ilaçlara ihracat yasağı getirdi. 

İlaç fiyatlandırmasında yeni kur düzenlemesinin Resmî Gazete’de yayınlanmasının ardından Sağlık Bakanı Koca, ilaç sektörünün tüm paydaşlarının yöneticileriyle bir araya geldi. 

Sektör temsilcileriyle yapılan geniş kapsamlı toplantıda, ancak piyasada yeterli miktarda ilacın olması durumunda o ilaca ihracat izni verilebileceği ve denetimlere sıkı şekilde devam edileceği belirtildi. Sağlık Bakanı, vatandaşların ilaca erişimini sağlamak için gereken tüm tedbirleri almakta kararlı olduklarını bir kez daha vurguladı. Bakan Koca, “Süreci dinamik bir şekilde yürütmeyi sürdüreceğiz. Alınan kararlar, yapılan istişareler, sıkı denetimlerle ilaç konusunda yaşanan geçici sıkıntıları kısa sürede çözeceğiz” dedi.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş