DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN 2.301,871,09
BITCOIN 22996763,01%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

207 okunma

Başkan Erdoğan’dan son dakika İmamoğlu açıklaması! İlk kez konuştu…

ABONE OL
18 Aralık 2022 11:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mardin Derik Ovası Sulaması”, “Midyat-Nusaybin Yolu”, “Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme” ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Başkan Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası hakkında “Ortada ne bir fikir kavgası ne hizmet kavgası mevcut. Bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Yalan yanlış bir sürü lafın nasıl iddialı edildikçe gülüyoruz. Birilerinin Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden oynadıklarını gördükçe üzülüyoruz.” dedi

Erdoğan kararla ilgili olarak “Mahkemenin hatası varsa orada düzeltilir. Bizi aynı oyuna alet etmeye çalışıyorlar. Biz bu oyunun içinde yer almadık, almayacağız” ifadelerini de kullandı.

 Başkan Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde; 

Uzunca süredir tek parti faşizmi artığı tiplerle muhatabız. Bunların tek malzemesi yalan, iftira, çarpıtmadır. Son günlerdir bir mahkeme kararı üzerinde koparılan fırtınanın ardından aynı faşist zihniyet var.

“NE BİZİMLE, NE ŞAHSIMLA, NE MİLLETİMİZLE İLGİSİ YOK”

Bunun ne bizimle, ne şahsımla, ne milletimizle ilgisi yok. Konu bir şahsın hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı cezadan ibaret. Ortada ne bir fikir kavgası ne hizmet kavgası mevcut. Bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Yalan yanlış bir sürü lafın nasıl iddialı edildikçe gülüyoruz. Birilerinin Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden oynadıklarını gördükçe üzülüyoruz.

“HER KARARI BEĞENMEK ZORUNDA DEĞİLİZ”

Anayasa’nın 138’inci maddesine göre hakimler bağımsız olarak görevlerini yaparlar. Mahkemelerin verdikleri her kararı beğenmek zorunda değiliz. Bizim de eleştirdiğimiz kararlar olmuştur. Ama bu mahkeme kararlarını tanımama hakkını vermez.

“HAYATIMIZ YASAKLARLA MÜCADELE İLE GEÇTİ”

Hayatımız yasaklarla mücadele ile geçti. Çözümü milli iradede bulduk. Bugün de vizyonlarımızı yarıştırabileceğimiz bir rakip arıyoruz. Kendisine altılı masa denen muhalefet cenahı karşımıza bir isim çıkaramadı. Şimdi birileri bir mahkeme kararını bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Bunun adı tek parti faşizmi. Biz bunu yutmayız.

“MAHKEMENİN HATASI VARSA ORADA DÜZELTİLİR”

Mertçe ortaya çıkıp, mücadele etmek yerine başkalarının sırtından iktidar rüyası görme hastalığından kurtulamadılar. Dün darbeciler, vesayetçiler üzerinden milli iradenin ardından dolanıyorlardı bugün yargı kararının ardından dolanıyorlar. Henüz ortada biten bir yargı kararı yoktur. Önce İstinaf’a, sonra Yargıtay’a gidecek. Mahkemenin hatası varsa orada düzeltilir. Bizi aynı oyuna alet etmeye çalışıyorlar. Biz bu oyunun içinde yer almadık, almayacağız.

“ADAYIN KİM OLACAĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL”

Bizim için Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıklamış, sözünü söylüyor. Avara kasnak gibi toplanıp dağılmaktan başka bir iş yapmayan altılı masa yürekleri yetiyorsa adaylarını ilan etsin. Yeter ki çamura yatmadan adayımız şudur cesaretini göstersinler. Biz de kiminle kapışacağımızı, kiminle vizyon yarıştıracağımızı bilelim. Ne 2014, ne 2018 seçimlerinde karşımıza çıkardıkları adaylar böyle bir hava oluşturabildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş