DOLAR 32,3243 0.22%
EURO 35,0952 -0.11%
ALTIN 2.300,651,03
BITCOIN 23031672,95%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

160 okunma

Bursa’da olaylı maça 9 gözaltı!

ABONE OL
7 Mart 2023 02:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta, Bursaspor’un kendi saha ve seyircisi önünde Amedspor’u 2-1 yendiği maçta yaşanan olaylar ve açılan pankartlar nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 9’a yükseldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından tribün sorumlu müdürü ile maç güvenlik amiri ve yardımcısının açığa alındığı belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda dün oynanan Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetleri maçında sahada çıkan olaylar ve tribünlerde açılan pankartlar tepkilere neden oldu.

Maç devam ederken açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tribünlerde açılan bazı pankartlarla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirerek, “Futbol seyrinin dışındaki görseller, kabul edilemez ve sporla bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileriyle ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır.” dedi.

9 kişi gözaltına alındı

Yaşanan olayların ardından polis 9 kişiyi gözaltına aldı. Sorguları süren şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 25’inci hafta mücadelesinde Bursaspor, Amed Sportif Faaliyetler’i sahasında ağırladı. Yüksek tansiyonda geçen mücadeleyi Bursaspor, 2-1’lik skorla kazandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olayların ardından Bursa’dan ayrılan Amed Sportif Faaliyetler kafilesi, sabah saatlerinde kente geldi. Taraftarlar tarafından karşılanan kafile, Kayapınar ilçesindeki tesislere geçti.

“Sadece TFF değil FIFA ve UEFA’ya da gerekli başvuruları yapacağız”

Yaşanan olaylara ilişkin gazetecilerin sorularını Şehmus Özer Tesisleri’nde yanıtlayan Amed Sportif Faaliyetler’de kulüp başkanı Selahattin Yıldırım, federasyonun ilgili disiplin maddeleri gereği gereken başvuruları yapacaklarını söyledi. Yıldırım, “Sadece TFF değil UEFA ve FIFA’ya da gereken başvuruları yapacağız. Takımı sahadan çekmeyle ilgili olarak ülkede yaşanan deprem felaketiyle birlikte şehrimiz dışındaki bütün tribünlerde ‘üşüme Diyarbakır seninleyiz’ diye  tezahüratlar yapılıyordu. Birlik ve beraberliğin oluştuğu o ortamda futboldan kopmak ve takımı sahadan çekmek verilecek zor bir karar. Takımı sahadan çekmeyi düşünmedik” dedi.

“İlk 15 dakikada topun oyunda kalma süresi 1 dakikayı geçmedi”

Bursaspor yöneticileri maçtan bir gün önce otelde ziyaret ettiklerini belirten Yıldırım, “Sonrasında herhangi bir iletişimimiz olmadı. Bazı spor programları ulusal kanallarda maçın ilk 15 dakikasında topun oyunda kalma süresi bir dakikayı geçmedi. Böyle bir ortamda hakemin ve federasyonun sporcuların can güvenliği olmadığı bir ortamda oynanmaması gerekiyordu. Sürekli anons ettirilip müdahale edilmesi gerekiyordu. Maçın tatil edilmesi veya tribünlerin boşaltılıp seyircisiz bir ortamda oynanması gerekiyordu. Yaptığımız bütün girişimlere rağmen bir sonuç alamadık. Kendi ligimizdeki 2’nci ve 3’üncü ligdeki birçok kulüp başkanı hatta tamamına yakını bizi arayıp dayanışma içinde olduklarını ve bu yaşananları kınadıklarını söylediler. Süper Lig takımlarından arayan olmadı” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş