DOLAR 32,3593 0.11%
EURO 35,0937 -0.12%
ALTIN 2.322,720,17
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

168 okunma

CHP’den şehir hastanesine engel: Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi

ABONE OL
30 Ocak 2023 03:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan bin 400 yataklı Aydın Şehir Hastanesi’nin yapımı hızla devam ederken, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, hastane yolları ve hastane alt yapısı ile ilgili hiçbir çalışma yapmadı.

BAŞKAN ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. Erdoğan’ın talimatıyla bakanlık harekete geçti.

Şehir Hastanesinin yol ve kanalizasyon gibi alt ve üst yatırımlarına yönelik gerekli işler Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapılacak.

İNŞAATIN YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI

Tüm engellemelere rağmen Aydın Şehir hastanesi hızla yükselirken, inşaatın yüzde 80’i tamamlandı. Aydın Şehir Hastanesi’nin inşaatı, yaklaşık 140 bin metrekare arazi üzerinde, 270 bin metrekare inşaat alanı, 54 bin metrekare oturum alanı ve 2 bin 269 araçlık otopark alanına sahip. Hastane inşaat uygulama projelerinde 950 yatak olarak planlanırken, ihtiyaç duyulduğunda ve olağanüstü hal ve durumlarda yatak kapasitesi 1400’e kadar yükseltilebiliyor.

MİLLETVEKİLİ METİN YAVUZ’DAN AÇIKLAMA

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, konu ile ilgili konuştu. Şehir hastanesinin yol ve kanalizasyon gibi alt ve üst yatırımlarına yönelik gerekli işlerin hükümet tarafından yapılacağını söyleyen Yavuz, “Yol ve kanalizasyon için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin şart koşmaktadır. Tarım arazilerinin imara açılacak alanı için daha büyük dönüm isteniyor. Fakat bölge milletvekilleri, Tarım Bakanlığı uygun görmeyince altyapı ve yolu yapamayacaklarını söylediler. Bu nedenle bakanlığımız tarafından Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yol ve alt yapı çalışmaları hükümezimiz tarafından yapılacak. 2023 yılı bitmeden yol ve kanalizasyon çalışmaları da işler hale gelecek. Aydın milletvekilleri olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere; Sağlık Bakanlığımıza, Tarım Bakanlığımıza, Ulaştırma Bakanlığımıza ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

BİRÇOK YENİ HİZMET DE GELECEK

Şehir Hastanesinin tamamlanması ile birlikte Aydın’da bulunan kamu hastanelerinde sunulamayan bazı hizmetlerin de geleceğini anlatan Metin Yavuz, “Spect CT, Brakiterapi, Periton Diyalizi, GETAT Uygulamaları, İyotlu Tedavi, Hiperbarik Tedavi Merkezi, Hematoloji Laboratuvarı gibi alan ve hizmetler ilimize kazandırılacak. Bunların yanında ilimizdeki kamu hastanelerinde sunulan nitelikli hizmetlerin kapasitelerinin artırılması ile birlikte birçok şehir hastanesi bünyesinde eksik bulunan birim ve ünitelere yönelik ilgili projelerinde düzenlemeler yapıldı. Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte poliklinik oda sayısı 221’den 365’e, yoğun bakım yatak sayısı; 156’dan 250’ye, ameliyathane sayısı 25’ten 34’e, palyatif ünite yatak sayısı 21’den 60’a, uyku laboratuvar yatak sayısı 5’ten 6’ya, tutuklu yatak sayısı 3’ten 8’e, hemodiyaliz ünit sayısı 35’ten 45’e, fizik tedavi ünit sayısı 20’den 45’e, kemoterapi yatak sayısı 20’den 54’e çıkacak şekilde nitelik ve nicelik yönünden kapasite artırımı sağlanacak” şeklinde konuştu.

4 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI 20 BİN HASTAYA HİZMET VERECEK

Metin Yavuz, “Ayrıca kreş ve gluteinsiz gıda üretimi için çölyak mutfağı çalışmaları devam ediyor. Aydın Şehir Hastanesi’nde yaklaşık 4 bin sağlık çalışanı hizmet verecek. Yaklaşık kapasite olarak 20 bin hastanın muayene ve tedavilerinin yapılacağı öngörülüyor. Şehir Hastanesi kampüsü içerisinde günlük hasta, hasta yakını ve çalışanlar ile birlikte yaklaşık 30 bin kişinin hareket halinde olacağı tahmin ediliyor. 4 Aralık 2022 dönemine kadar inşaat üretim maliyeti 1 milyar 320 milyon 225 bin 417 lira olup, yükleniciye ödemesi gerçekleştirildi” dedi.

KAYNAK: SABAH

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş