DOLAR 32,3173 0.2%
EURO 35,1298 -0.02%
ALTIN 2.292,470,67
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

218 okunma

CHP’nin ‘tosuncuk’u hakim karşısında

ABONE OL
16 Kasım 2022 06:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’den İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı, 2019 yılında Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı, 2020 yılında ise Eyüpsultan İlçe Başkan Adayı olan Saim Diken’in “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 4 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.​​​​​​​

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müştekilerin suç duyurusunda bulunmaları ve sanığın piyasayı 1 milyar lira dolandırdığı iddiaları üzerine soruşturmaya başlandı. İddianamede, 4 kişi müşteki, 4 kişi mağdur olarak yer alırken, sanık Diken’in, mağdurlardan işletme vaadiyle para aldığı ve bir miktar ödeme yaptıktan sonra paralarını iade etmeyerek haksız menfaat elde ettiği ifade ediliyor.

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, tutuksuz sanık Saim Diken, müştekiler Galip Meydanoğlu ve Penbe Hokka ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada dinlenen müşteki Penbe Hokka, bankacı olduğunu söyleyen sanığın çalıştırmak için kendisinden yüklü miktarda para aldığını belirterek, 3 ay sonra dolandırıcı olduğunu öğrendiği sanığa verdiği 467 bin lirayı geri alamadığını kaydetti.

KAR PAYI VAR, ANA PARA YOK

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; müşteki Galip Meydanoğlu, Saim Diken’e 1 milyon 600 bin lira verdiğini, karşılığında 1 milyon 200 bin liralık senet aldığını ifade ederek, 1 yıl kar payını aldığını ancak sanığın ana parasını vermediğini anlattı.

“420 BİNİ ÖDEYEMEDİM”

Sanık Saim Diken, şikayetçilerin kendi istekleriyle paraları verdiğini belirterek, bunların büyük kısmını geri ödediğini, Penbe Hokka‘nın 420 bin liralık miktarını ödeyemediğini söyledi.

Müştekilerin hemşehrisi olduğunu dile getiren Diken, “Müştekiler bana para verdiklerinde bankadan emekli olmuştum. Bankada efektif ve altın müdürü olarak 32 yıl çalıştım, Müştekiler de benim banka çalışanı olduğumu biliyordu. Ben kendime ait paramla döviz ve altın alarak bu parayı çalıştırıyordum. Müştekiler bunu duymuşlar, kendileri gelerek paralarını verdiler, ‘Bizim de paramızı çalıştır.’ dediler. Ben kendilerinden para istemedim.” ifadelerini kullandı.

KENDİNİ KAMU GÖREVLİSİ DİYE TANITMIŞ

Cumhuriyet savcısı, sanığın kendisini kamu görevlisi olarak tanıttığını ve müştekilerden para aldığını dikkate alarak, dosyanın görevsizlik kararıyla üst derece mahkemesine gönderilmesini talep etti. Sanık ise kamu görevlisi olmadığını, özel bankada çalıştığını dile getirdi.

Mahkeme, görevsizlik kararı vererek dosyanın İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmetti.

KAYNAK: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş