DOLAR 32,3363 0.23%
EURO 35,0902 -0.17%
ALTIN 2.310,411,46
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

220 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

ABONE OL
30 Aralık 2022 14:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne bu gazi mekana hoş geldiniz. 

Son yıllarda gelişen teknoloji vatandaşlarımızın işini de kolaylaştırdı. Gelişmeleri yakından takip ediyor ve destekliyoruz.

Bilişim başta olmak üzere, çeşitli alanlarda yeni istihdam projelerini hayata geçiriyoruz.

İleri teknolojiye dayalı ürünlerin programlanması projelerinde iyi yetişmiş çok sayıda çalışana ihtiyaç duyuluyor. Eğitim alan mezunların sayısını artırmaya gayret ediyoruz. Yakın gelecekte günümüzde var olan mesleğin yerine yenilerinin ikame edileceğinin farkındayız.

Araştırma geliştirme merkezleri, teknoparklarla tersine beyin göçü teşviklerimizle önemli bir yere geldik. 2030 yılına kadar 100 bin teknoloji girişimini kurma kararlılığımızı geçtiğimiz aylarda ilan ettik. Geleceğin mesleği sayısını 25’ten 100’e çıkardık. İş başı eğitim programlarının süresini 6 aydan 9 aya yükselttik.

5 önemli unsur kalkınmamızın temelini teşkil ediyor. Yatırım, istihdam, ihracat, üretim, cari fazla yoluyla büyüme. Nitelikli iş gücünü artırma gayesiyle 2020 yılında başlattığımız 1 milyon yazılımcı projemiz bu anlayışla ortaya çıktı. Portala kayıt yaptıran vatandaşımız 33 iş kolundan birini seçerek sistemdeki 216 eğitime dahil olabiliyor. Gördüğü ilgi sebebiyle projemizi devam ettirme, sistemdeki eğitim sayısını 2 katına çıkarma kararı aldık.

HMB bünyesinde başlattığımız 1 milyon yazılımcı istihdamı projesinin kendi alanlarındaki bölümlerine 5 ayrı bakanlığımız destek veriyor. 20 bine yakın gencimizin ölçme, değerlendirme sonuçları işverenlerle paylaşıldı. Teknolojinin durduğunuzda geri kaldığınız alan olduğunu unutmadan eğitim programlarını sürekli yeniliyoruz. Ülkemizin 81 iline yayılan merkezlerimiz gençlerimize istihdam alanında da rehberlik etmeye başladı. Mesleki yeterlilik kurumumuz da proje kapsamındaki iş kollarında kendini geliştiren gençlerin mesleki belgelendirme süreçlerinde yer alıyor. Verilen emek ve kazanılan becerilerin belgelendirilmesini temin ediyoruz.

 

 

 

AYRINTILAR GELİYOR…

BAKAN NEBATİ: ÜLKEMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRDİK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarından satır başları;

Son 20 yıldan bu yana hayata geçirdiğimiz tüm politikaların merkezinde insan olmuştur. Yaklaşık 1 yıl evvel uygulamaya başladığımız Türkiye ekonomi modeli de aynı anlayışla insan odaklı kurgulanmıştır. Model kapsamında almaya devam ettiğimiz tüm adımlarla ülkemizdeki yatırımları, üretimi ve ihracatı artırarak sürdürülebilir bir büyümeyi tesis etmeyi hedefliyoruz.

Bugün Türkiye küresel ölçekte yaşanan sarsıntılara rağmen istihdam, yatırım, üretim, ihracat ve büyümede dünyadan pozitif ayrışmayı net bir şekilde başarmıştır. Bizim diğer ekonomilerden pozitif yönde ayrıştığımız hususta istihdam daralmasına yol açacak uygulamalardan kaçınarak yeni iş imkanları sağlamaya odaklanmamızdır.

Başarılı işletmelerin kurulmasını sağlayarak nitelikli istihdama öncelik veriyoruz. Finansta erişimde sıkıntı yaşan şirketleri destekleyerek girişimcilik ekosistemine katkı sağlıyoruz.

0 FAİZLİ KREDİ İMKANI

Genç girişimciler için 0 faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken yaş sınırını 30’dan 35’e çıkarmıştır. Halkbank’ı bu başarılı çalışmaları için tebrik ediyorum.

Gelir vergisi mükellefi olarak çalışan yazılımcılarımızın yurt dışına verdikleri hizmetlerde kazanç indirim sağlıyoruz. Yazılım ve program geliştiren gençlerimiz de genç girişimci kazanç istisnasından yararlanıyor. Yazılım ve bilgisayar programı nedeniyle sahip oldukları telif haklarından elde edilen kazançlara gelir vergisi uyguladığımızı biliyorsunuz. Yazılımla uğraşanlardan basit usulde kazanç istisnası uyguluyoruz.

Yazılım, tasarım ve veri analizi gibi hizmetler ağırlık olmak üzere yurt dışındaki şirketlere Türkiye’den verilen ve karşılığı döviz olan ücretlerden gelir ve damga vergisi almıyoruz.

Şimdiye kadar ülkemizden filizlenerek dünyanın 4 bir yanına ulaşan tam 6 unicorn yani 1 milyar dolar değeri aşan şirketlerin çıkması bunun en önemli göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi 20 yılda her alanda kalkındırdık ve bir cazibe merkezi haline getirdik. Son olarak veri merkezi sektörü teşvikleri ile bu sektörümüzü hak ettiği yere taşıyacağız.

SÜRPRİZLERİMİZİ DE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ İNŞALLAH BUGÜN AÇIKLAYACAKLAR

Veri Merkezi sektörüne yönelik hazırladığımız teşviklerle bu sektörümüzü de hak ettiği yere taşıyacağız. Bu konudaki teşviklerimizi ve sürprizlerimizi de Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah bugün açıklayacaklar.

Değerli katılımcılar, gençler bizler katma değerli üretimin ülkemiz için ne denli önemli olduğunu biliyor. Yarınlara teminatı olan gençlerimizin büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz.

Teknofest gençliğimizin inanç ve heyecanını ülkemizin kalkınmasında ana kaldıraçlardan biri haline getirmek vizyonu vardır. Gençlerimizin arasından tarihine, ülkesine ve milletine sahip çıkan yarının Vehici Hürkuş’larını, Selçuk Bayraktar’larının yetişeceğine inancımız tamdır.

1 milyon istihdam projesi gençlerimize inancımızın bir sonucu olarak bakanlığımız tarafından başlatılmış kapsayıcı ve insan odaklı projelerimizden önemli bir projedir.

Eğitimleri tamamlayan gençlerimizin bu alanda iş bulabilecekleri dijital altyapıyı oluşturan ülkemizin en önemli işverenlerimizin de bu istihdam seferberliğine dahil olmalarına katkı sağladık.

Bilgi Teknoloji Genel Müdürlüğü bu işi üstlendi götürüyor. Projeye destek veren tüm kamu kurumlarımıza, özel sektör temsilcilerimize ve işletmelerimize huzurlarınızda teşekkür ederim.

Enerjimizi nitelikli yazılımcılarımızın sayısını her geçen gün artırmaya yönelik kullanacağız. Türkiye yüzyılı vizyonumuzun sayın Cumhurbaşkanımız yakın dönemde çok net şekilde ortaya koymuştur. 21.yy Türkiye yüzyılı buna biz gençlerin babaları, anneleri, dedeleri, amcaları, teyzeleri, halaları olarak inanıyoruz. Gençler 21.yy Türkiye yüzyılı olacak. Vizyonunuzu geniş tutun, bu medeniyetin bir parçası olduğunuzu asla unutmayın.

“YOL AÇICILARLA BERABER BİZİM BAŞARAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Bu ülkede kızlar okumuyor diye çok yaygara koparanlar oldu. Ve bunları okutmayanların bizler olduğunu iddia ettiler. 2022 yılında üniversitelerimizde kızlarımızın sayısı erkeklerimizle eşitlenmiş durumda.

Öğretim üyeleri içerisinde sayıları çok daha fazla. Gençlerimiz başı açık, başı kapalı, erkeklerimiz 21.yy’a inanarak ve Türkiye yüzyılının Cumhurbaşkanımız liderliğinde güçlü bir şekilde inşa edildiğine, 20 yıllık sürede 100 yıllık işlerin başarıldığını ve başarılmış işlerin Türkiye’nin alt yapı problemlerini her alanda çözdüğünü, 21.yy’ın Türkiye’nin önderliğinde Türkiye yüzyılı olduğunu unutmayın. Yol göstericimiz sağlam, inançlarımız kuvvetli, güvenimiz tam. Bunları birleştirdiğimizde yol açıcılarla beraber bizim başaramayacağımız hiçbir şey yok.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş