DOLAR 32,3344 0.24%
EURO 35,0632 -0.21%
ALTIN 2.306,381,28
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

155 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi Avrupa’nın üretim üssü yapacağız

ABONE OL
25 Nisan 2023 02:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu. 

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsünün temel atma töreni vesilesiyle bugün bir aradayız. Geçtiğimiz hafta Türkiye Yüzyılı vizyonumuz milli teknoloji hamlemiz açısından adeta bir hasat dönemiydi. Bugüne kadar ülkemize yaptığımız teknoloji alt yapısı yatırımlarının, insan kaynağı yatırımlarının önemli meyvelerini tek tek topladık.

Bor madeninin katma değerini cevherden mücevhere anlayışı ile 300 kat artıracak üretim tesisimizi hizmete açtık. Türkiye’nin uzaydaki gözü olacak İMECE uydumuzu yolcu ettik. İMECE uzaya fırlatıldıktan sonra ilk sinyali aldı. TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Merkezi’nin resmi açılışını yaptık. Ülkemizin yerli elektrikli lokomotifi E5000’in ilk hareket testini başarıyla gerçekleştirdik. Donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu’yu Deniz Kuvvetlerimize gururla teslim ettik. İnsansız hava araçlarının iniş kalkış yapabileceği TCG Anadolu bu vasfı ile dünyanın ilk SİHA gemisidir.

Böylece Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki haklarımızı daha güçlü savunmamızı sağlayacak çok stratejik bir savaş gemisine kavuştuk. Şu ana kadar yaklaşık 70 bine yakın vatandaşımız TCG Anadolu’yu ziyaret etti. Son bir hafta 10 gün içerisinde de İzmir’de demirlemek suretiyle İzmir’deki vatandaşlarımızın da ziyaretine TCG Anadolu’yu açacağız.

“YOK DEDİKLERİ FABRİKADA 3 DAKİKADA 1 TOGG ÜRETİLİYOR”

Savunma Sanayi atılımlarımıza dün bir yenisini daha ekledik. Yeni Altay Tankımızı Silahlı Kuvvetlerimize teslim ettik. Geçen ay gerçeğe dönüştürdüğümüz Türkiye’nin en büyük hayallerinden biri TOGG’dur. Togg’un satışa sunulmasıyla, Türkiye elektrikli araç sektöründe ben de varım demiştir. Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız her eser gibi Togg’un üretim sürecinde de zorluklarla karşılaştık. Koronovirüs nedeniyle oluşan küresel fahiş fiyat artışları bizi de etkiledi. Binlerce mühendisimiz, teknisyenlerimiz bu proje için gece gündüz çalışırken bazıları aynı yalana sarıldılar. Önce çıktılar Togg’un fabrikası nerede dediler? Sonra burada üretim bandı yok dediler. Arabayı üretince bu aracı vatandaş alamaz dediler. Togg ön siparişte rekor kırdı. Muhalefetin fabrikası yok dediği Togg’un Gemlik fabrikasında her 3 dakikada bir araç üretiliyor. Bu sene 28 bin adet, 2030 senesine kadar da toplam 1 milyon adet Togg’u sahipleriyle buluşturmayı hedefliyoruz. Yollarda gezen Togg araçlarına rağmen, bu başarıyı hala görmezden geliyorlar. Az önce Gemlik’te, 60 bin kişiye hitap etmeye giderken, arabamızın önünü kesenler, karanfillerle bizi karşılayanlar bu memleketin gerçek evlatlarıdır. 

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’Yİ AVRUPA’NIN ÜRETİM ÜSSÜ YAPMAK”

Varsın onlar Türkiye’nin başarılarından rahatsız oldun. Türkiye Yüzyılı’nın kilometre taşlarını döşemeyi sürdürüyoruz. Türkiye’nin otomobili elektrikli olacak derken bir vizyonu ortaya koyduk. Şarj ve batarya teknolojilerinde de Türkiye’yi Avrupa’nın üretim üssü yapmayı hedefe koyduk. Şarj istasyonları da bu vizyonun önemli halkasıdır. Hızlı şarj noktası adedi 700’ü aştı. 

Batarya teknolojileri alanında yapılan yatırımlar Türkiye’nin yerini değiştirecek potansiyele sahiptir. İşte bugün Türkiye’nin batarya teknolojilerinde güçlü oyuncular arasında yerini temin edecek adımı atıyoruz. Mart ayında Togg’un ilk akıllı cihazı seri imalatı ile SIRO’nun imalatı da hızlandı. Entegre merkez haline gelecektir. Dünyaya gerçekleştireceği ihracat ile bu tesis ülkemize değer kazandıracaktır. Milli gelire 30 milyar euro katkı, 7 bin kişiye istihdam sağlayacaktır. Otomotivde yaşanan krizin batarya konusunda çıkacağı anlaşılıyor. SIRO, arz açığını değerlendirecek hem de batarya arzı sağlayacak. Türkiye’ye ciddi değer katacak stratejik yatırım olan SIRO’yu biz de destekliyoruz. Ülkemizin en etkili teşviklerinden birini vererek gösterdik. 

Milli teknoloji hamlesi rehberliğinde Türkiye’yi üretim üssü yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Doğal kaynaklarımızın tamamını devreye alacağız. Gençlerimizi ve genç girişimcilerimizi destekleyerek onların kendi işlerini kurmalarını sağlayacağız. 

Şimdiye kadar 250 milyar dolar yatırım yapan yatırımcıları çekmek için daha fazla çalışacağız. Uluslararası yatırımcıların da desteği ile yeni bir hikaye yazacağız. Coğrafi konumu, alt yapısı, genç nitelikli nüfusu ile Türkiye büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli hayata geçirmek için kararlıyız. İçinde bulunduğumuz asrı milletimizin asrı yapmakta kararlıyız. 14 Mayıs imtihanı da alnımızın akı ile vereceğiz. Rabbim yolumuzu açık etsin. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş