DOLAR 32,3444 0.29%
EURO 35,1322 -0.02%
ALTIN 2.311,661,52
BITCOIN 22867632,58%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

159 okunma

Deprem profesöründen dikkat çeken ‘Kağıthane’ yorumu: Depremi gerektiren fay hattı yok!

ABONE OL
6 Şubat 2023 07:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde gece saatlerinde 3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıkladığı veriye göre, saat 03.15’te merkez üssü Kağıthane olan 3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 10,66 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.  

Kısa süreli deprem, İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki birçok ilçesinde hissedildi. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre, deprem sırasında herhangi olumsuz bir durum yaşanmadı.

PROF. DR. OKAN TÜYSÜZ: YA YANLIŞ BİLGİ, YA PATLAMA!

NTV’ye yayınına telefonla bağlanan Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bu bölgede depremin mümkün olmadığını belirten Okan Tüysüz, “Yer olarak da Kağıthane ve Seyrantepe arası bir yer olarak görünüyor. Bu bölgede aktif bir fay yok. O nedenle ya bu depremin yeri biraz yanlış verildi gibi geliyor bana ya da başka bir patlamayla ilişkili olabilir.” dedi.

PARAMETRELER BELLİ OLUNCA KAYNAĞINI SÖYLEMEK MÜMKÜN!

Belirli parametreleri kullanarak depremin kaynağını açıklamanın mümkün olduğunu kaydeden Tüysüz, “Bu depremin fay çözümü dediğimiz bir parametresi var. Bu parametre zaman içerisinde, hemen belli olmayan bir şey. Bu belli olunca nasıl bir kaynaktan geldiğini söylemek mümkün.” ifadesinde bulundu.

BURADA DEPREMİN OLMASINI GEREKTİREN BİR FAY YOK!

Depremin olduğu yerde herhangi bir fay hattı olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Depremin olduğu yere baktığımızda, jeolojik olarak bugünkü bilgilerimize baktığımızda, burada deprem olmasını gerektiren jeolojik bir fay yok.” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN DEPREM SIRASINDA ‘KORKUNÇ SES’ İDDİASI

Kağıthane’deki depremi hisseden vatandaşlar, sosyal medyada dikkat çeken iddialarda bulundu.

Deprem sırasında korkunç bir ses çıktığını belirten sosyal medya kullanıcısı vatandaşlar, şiddetli bir ses duyduğunu ifade etti.

Korkunç sesi kendisinin de duyduğunu belirten gazeteci Hakan Işık, sosyal medya hesabından “Deprem nedeniyle oluşan ses, çok şiddetli bir gökgürültüsü gibiydi #deprem” paylaşımını yaptı.

‘HAARP’ GÜNDEM OLDU

Söz konusu ses için yetkililerden henüz herhangi bir açıklama gelmezken, ABD’nin iklimi değiştirme projesi ve deprem silahı olduğu iddia edilen ‘HAARP’ Twitter’da gündem oldu.

AMERİKAN SAVAŞ GEMİSİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Vatandaşlar, İstanbul Boğazı’na demirleyen ABD gemisi USS Nitze’ye de dikkat çekti. Sosyal medyada, deprem ile ilişkilendirilen Amerikan savaş gemisi ve HAARP tartışma konusu oldu.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş