DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0604 -0.22%
ALTIN 2.282,640,24
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

129 okunma

Der Spiegel’den Türkiye’ye Kongre Baskını tehdidi: Seçimlerin sonu benzer olabilir!

ABONE OL
9 Mayıs 2023 18:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça batı medyasında Erdoğan ve Türkiye karşıtı yayınlar yoğunlaştı. Speiegel İnternational’da “Erdoğan seçimleri kaybetme riskiyle karşı karşıya” başlıklı bir analiz yayınlandı.

Erdoğan’ın Türkiye’yi 20 yılı aşkın süredir yönettiğini yazan dergi Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu için “Ebedi başkanı devirebilecek adam” ifadelerini kullandı.

Analizde Erdoğan’ın görev süresinden bahsedilerek, anketlerde Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu iddia edildi:

“Erdoğan, önce başbakan, ardından 2014’ten bu yana cumhurbaşkanı olarak 20 yılı aşkın bir süredir Türkiye’de dümende bulunuyor. Modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana ülkeyi herhangi bir politikacıdan daha fazla şekillendirdi. Ancak şimdi, ilk kez, yeniden seçilmesi kesin bir sonuç değil. Anketlerin çoğu, onu muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında gösteriyor.”

TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE LEKE

Türk seçmenlere akıl hocalığı yapan Spiegel Erdoğan’ın tekrar seçilmesi durumunda ülkenin “diktatörlük rejimine döneceğini ve Erdoğan’ın kendisini ömür boyu hükümdar ilan edeceğini” yazdı:

“Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 100. yılında kendisini bir yol ayrımında bulur. Erdoğan bir dönem daha seçilirse, gözlemciler Erdoğan’ın ülkeyi diktatörlüğe çevirebileceğinden, kendisini ömür boyu hükümdar ilan edebileceğinden ve seçimleri kaldırabileceğinden korkuyor.”

GEZİ SİNYALİ VERİLDİ

Analizde seçim sonrası AK Parti seçmenlerinin yenilgiyi kabul etmeyerek, 2021 Kongre Baskını’ndaki gibi sokağa çıkacağı uyarısı yapan Spiegel seçime dış müdahale planını açık etti.

“Kılıçdaroğlu, elbette ülkede demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü yeniden canlandırma sözü verdi. Ancak Erdoğan’ın yenilgiyi kabul edip etmeyeceği veya 2021’de Donald Trump’ı taklit edip takipçilerini protesto için ayaklanmaya mı teşvik edeceği belli değil. “

Kılıçdaroğlu’na da yer verilen analizde “dede imajına aldanmayın, zeki ve gerektiğinde sert biri” deniyor:

“İlk bakışta Kılıçdaroğlu oldukça gösterişsiz ve abartısız görünüyor. Sesini asla yükseltmez ve ne konuşursa konuşsun sakinliğini koruyor İttifakının zafer kazanması durumunda ne olacağı sorulduğunda gülerek, “Sonunda bahar gelecek” diyor. Dede imajına aldanmamak lazım: Zeki ve gerektiğinde sert.”

KILIÇDAROĞLU’NA ÖVGÜLER DİZİLDİ

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye için umudu temsil ettiğini yazan dergi Millet İttfakı’nın adayına övgüler yağdırdı:

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yeni bir döneme girmesini isteyen pek çok kişi için bir umut ışığı olarak görülüyor. Kampanya videolarının çoğu kendi mutfağında çekilerek, kendisini normal bir vatandaş olarak tanıtıyor .Erdoğan’ın sarayıyla açık bir tezat oluşturuyor. Sesini yükseltmiyor veya kimseye hakaret etmiyor.Farklı türden kibar bir adam”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş