DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1590 0.07%
ALTIN 2.301,591,07
BITCOIN 23085453,64%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

184 okunma

İşte Erdoğan’a düşmanlıkta yarışan Batı medyasının asıl maksadı

ABONE OL
21 Ocak 2023 18:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Haber7 – ÖZEL

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Batı medyasının kara propaganda yayınları artıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarını hedef alan Avrupa merkezli medya kuruluşları, Batı kamuoyunu ve Türkiye’deki seçmeni manipüle etmekle suçlanıyor.

Başkan Erdoğan karşıtı 6’lı masa blokuna destek veren Reuters, Economist, Wall Street Journal gibi siyonizm sermayeli medya kuruluşları hemen her gün Türkiye’yi konu edindiği siyasi mühendislik operasyonlarını yayına sokuyor. Reuters’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı “düşmanlık” içeren iş ilanının akabinde başlayan sürecin öne çıkan örnekleri şöyle listelendi:

SALDIRGANLIK REUTERS’IN ‘DÜŞMAN’ İLANIYLA ŞİDDETLENDİ

İngiliz haber ajansı Reuters tarafından, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan skandal ilanla gündeme geldi. “Türkiye’de Büro Şefi Yardımcısı” ilanında “Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye’yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya’dan Kuzey Afrika’ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL’nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var.” ifadeleri yer aldı.

WSJ: MAĞLUBİYET KILIFINI ŞİMDİDEN BULDU

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin “Erdoğan Siyasi Rakibini Hedef Alıyor” başlıklı haberinde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 yıllık iktidarının en zorlu yarışıyla karşı karşıya. Otokratik lider tam da bu noktada muhalefeti engellemeye çalışıyor.” denildi.

NATO’nun Finlandiya ve İsveç’i savunma ittifakına yeni üyeler olarak kabul etmek için Türkiye’nin oyuna ihtiyacı olduğu hatırlatılan haberde Erdoğan için “diktatör” denildi ve seçimlere hile karıştırılabileceği yalanı kaleme alındı.

ECONOMİST KÜLLİYE’Yİ DİLİNE DOLADI

The Economist’te yayınlanan “Kritik bir seçimin önündeki ülke” başlıklı haberde, “100. yılını görecek Türkiye’nin bir demokrasi olarak geleceğini belirleyecek bir seçim” ifadeleri kullanıldı. Türkiye’yi tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetmesinin istenmediğinin açıkça belirtildiği haberde, “Bir beş yıl daha ‘Erdoğancılık’ ülkesi daha açık bir şekilde otokrasiye doğru olacaktır.” satırlarına yer verildi. 

Tuhaf bir şekilde habere eklemlendiği görülen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin “kanun dışına çıkılarak inşa edildiği” yalanına yer verilen haberde, “2014’ün sonlarında, ilk kez cumhurbaşkanı seçildikten aylar sonra Erdoğan, yeni (ve bir mahkeme kararına göre yasadışı olarak) inşa edilen Külliye’ye taşındı. Çankaya’da daha sonra iki dönem başbakanlık yapıldı ve Erdoğan bu görevi yürürlükten çıkardı. Konak, geçmiş bir dönemin sembolü haline geldi.” denildi.

DİKTATÖR DEDİLER

İngiltere merkezli The Economist, Türk bayrağı üzerine Başkan Erdoğan’ın silüetini resmederek, “Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir” başlığını attı.

Haberde, “Dolayısıyla dışarıdan bakanlar, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta 14 Mayıs’ta yapılacağını öne sürdüğü Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmeli. Hele ki, giderek istikrarsızlaşan cumhurbaşkanının yönetimindeki ülke, felaketin eşiğinde olduğundan beri. Seçimler yaklaşırken Erdoğan’ın davranışı, bugün son derece kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe itebilir.” ifadeleri kullanıldı.

Konuyu Haber7’ye değerlendiren stratejistler, dış politika uzmanları ve yazarlar, Batı medyasının tavrına sert çıktı.

YAKINCA: MİLLETİMİZİ PARYA OLARAK GÖRÜYORLAR

Gazeteci Yazar Gaffar Yakınca, Batı medyasının kendi devlet ve hükümetleri aleyhine yayın yapamazken Türkiye hakkında sivri dilli haberler üretmelerine tepki gösterdi. Yakınca, “Basın etiği açısından çok yanlış bir davranış. Bir ülkenin iç işlerine karışacak ve yönetim biçimine hakaretlerle suçlayacak şekilde yayın yapmak, Batılıların çok övündükleri ilkeli yayıncılık çerçevesine sığmıyor. Batılı yayın kuruluşları uluslararası konferanslarda bizleri karşılarına alıp basın ahlakı dersi vermeye bayılırlar. Ama işlerin gelmeyen konularda ahlak, ilke gibi kavramları en önce kendileri rafa kaldırıyorlar.” dedi.

Avrupa medyasının tavrında basın etiği açısından sorunlu bir durum olduğunu ifade eden Gaffar Yakınca, “Bir ülkede demokratik seçim yapılacak. Her seçimlerimize uluslararası gözlemciler geliyor. Seçimlerin dünya standartları üzerinde demokratik ortamda geçtiğini kendileri teyit ediyor. Buna rağmen seçim öncesinde bağımsız bir ülkenin iç işlerine karışacak şekilde, hatta o ülkenin yöneticilerine hakaret edecek şekilde yayın yapıyorlar. Bu basın etiğine sığan bir şey değil. Batılıların çifte standardını gösteriyor.” sözlerini sarf etti.

Bu yayın organları her ne kadar bağımsız gibi görünseler de kendi ülkelerinin hükümetlerinin aparatı konumundadır.” ifadelerini kullanan Yakınca, şöyle devam etti:

HEM MUHALEFETE HEM MİLLETE MESAJ VERİYORLAR

Yakınca, Batı medyasının söz konusu yayınları yapmaktaki gayesinin muhalefete “ne pahasına olursa olsun, bütün siyasi ve insani ilkelerinizden gerekirse vazgeçin, Tayyip Erdoğan karşısında kazanma ihtimali yüksek olan her kimse onu aday gösterin” mesajı vermek olduğunu kaydetti. Diğer maksadın ise Türk milletine, “Siz Tayyip Erdoğan’a sahip çıktığınız sürece biz sizin düşmanınız olacağız.” mesajının verildiğini aktardı.

Yakınca, şöyle devam etti:



BEYHAN: EMPERYALİSTLER RAHATSIZ

Dış Politika Uzmanı Araştırmacı Yazar Mehmet Beyhan, yabancı basının Türkiye aleyhtarı tutumunu Erdoğan’ın art arda yapmış olduğu Türkiye’nin yararına olan hamlelerle ilişkilendirdi:

“MİLLİ MUHARİP UÇAK PROJESİNİ RAFA KALDIRMAK İSTİYORLAR”

Hava, kara ve deniz savunma sanayii alanlarındaki gelişmelerden ötürü yabancı ülkelerin duyduğu rahatsızlıktan söz eden Beyhan, Milli Muharip Uçak faktörüne de değindi:



AKGÜL: KENDİ DİREKTİFLERİYLE ÜLKE YÖNETECEK LİDER ARIYORLAR

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, Türkiye’nin ulaşım ve askeri sanayii alanlarında yakalamış olduğu pozisyondan ötürü Batı’nın duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle anlattı:

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş