DOLAR 32,3291 0.23%
EURO 35,0841 -0.15%
ALTIN 2.301,021,05
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

466 okunma

İYİ Parti ve AK Parti’den Baykar açıklaması! Babacan’ın sözleri tepki çekmişti

ABONE OL
17 Ocak 2023 15:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Zorlu, Türkiye’nin İHA-SİHA üretici Baykar’ı hedef alan Ali Babacan hakkında soruya cevap verdi.

İYİ PARTİ’DEN BABACAN’IN SÖZLERİYLE İLGİLİ SORUYA CEVAP: ONLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın savunma sanayisindeki bazı projelerle ilgili “Dokunacağız.” şeklindeki ifadelerinin sorulması üzerine Zorlu, şunları söyledi:

“Bu konuya çok net bakıyoruz. Ülkemiz adına iyi olan, güzel olan her şeyin yanındayız. Onların daha iyi yapılması noktasında da irademiz ortadadır. Büyük Atatürk, Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde uçak sanayisini geliştirmek için köklü adımlar atmıştır. O günkü sanayi koşullarında belirli ekipmanları bazı ülkelerden alırken, ürettiğimiz gıdaları vermişiz. Biz İYİ Parti olarak savunma sanayimizde bugüne kadar atılmış adımları şeffaflık ve faydacılık esasına dayalı olarak çok daha ileri noktalara götüreceğiz. Şundan kimsenin şüphesi olmasın şu ana kadar milletimizin çıkarına olan hiçbir yatırım ve tesisleşmenin de ne karşısında olacağız ne de onlara bir halel gelecek. Onlara sahip çıkacağız.”

AK PARTİ’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.Çelik, Baykar’ı hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a tepki gösterdi.

Babacan’ın BAYKAR ile ilgili sözlerine Çelik, ”Sağlıklı, iyi niyetli cümleler değil.” açıklamasında bulundu.

Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

İHA’ların, SİHA’ların, Baykar’ın dünyada yaptıkları ile birlikte ortaya çıkardıkları algı dünyada yeni bir duruma imza attıkları açıktır. Oyun değiştirici birçok denklemi yeniden kuran performans ortaya çıkardı. Biz bu çabalarla gurur duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rahmetli Özdemir Bayraktar’ın bu şirketi kurduğu günler, şimdi çocukları tarafından çalışmalar, ülkemiz lehine nasıl oyun değiştirici tablonun ne kadar kuvvetli kazanımların ortaya çıktığını gösterdi.

Bu şirket şöyle iyi, böyle iyi şeyler yapıyor, kaynaklar sadece ona aktarılıyor deniyor. Böyle bir tekelcilik sözkonusu değil. Tam tersine başka durum sözkonusu. Herkes için geçerli olan birçok kalem ve teşvikten faydalanmamışlar. Faydalandıkları kalem, yine başka şirketlerin faydalandığı kalemler.

Selçuk Bey’in Cumhurbaşkanımızla akrabalığının gündeme getirilmesi başlı başına ahlak dışı bir durum. İfade ettiğimiz gibi bir tekelcilik yok. Yardımcıları bir kararname yayınlıyor, zaten orada bütün uygulamalarda gözüküyor ki, faydalanması gereken 10 kalem varsa çoğundan fayd alanmamış, çoğu öz kaynakları ile bunu geliştirmiş.

Bırakın Türkiye’de dünyada rekabete açık bir firma. Özkaynaklarla yapıyor bunu, dünyada da böyle bir teknoloji şirketi yok. Dünyada teknoloji şirketleri doğrudan devletler tarafından desteklenir, fonlanır. Baykar bu işlerin büyük kısmını kendi özkaynaklarıyla yapıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş