DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1590 0.07%
ALTIN 2.301,591,07
BITCOIN 23085453,64%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

183 okunma

Jorge Jesus: Rakip 10 kişi kaldığı için Arda Güler iyi oynadı

ABONE OL
16 Ocak 2023 15:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, 2-1 kazanılan Gaziantep FK maçının ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmede bulundu.

Galibiyetin önemine vurgu yapan Jesus, “Kazanmak bizim için önemliydi. İyi bir takıma karşı oynadık. Harika oyunculara sahipler. Biri de Markovic. 19 yaşında Benfica’ya transfer etmiştim. 1 yıl sonra 40 milyon euro’ya Liverpool’a gitti. Uluslararası çok iyi oyuncuları var. Burada kazanmak kolay değil. Ancak adil bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Galibiyet önemli.” diye konuştu.

“Samet Akaydin kendisini neden istediğimizi kanıtladı”

“Kendisi bugünkü performansıyla onu neden istediğimizi kanıtlamış oldu. Adana Demirspor’a karşı oynarken kalitesini gördüğümde çok şaşırmıştım. Başkanımızdan istedik ve transfer ettik. Defansif anlamda üst seviye bir oyuncu. Bugün Altay da kurtarışlarıyla takıma yardımcı oldu. Rossi de oyuna girdikten sonra çok etkiliydi. Valencia iki gol attı, bir de girdiği fırsattan yararlanamadı. Az pozisyona girip değerlendirebilen golcüler bu nedenle diğerlerinden farklı oluyorlar.”

Transfer konusunda da açıklamalarda bulunan Jesus, “Transfer dönemi geldiğinde her hocanın amacı elindeki iyi oyuncuları kaybetmemektir. Birkaç tane de takviye yaparsınız. Ancak sadece transfer yapmak için transfer yapmayacağız.” diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında konuk olduğu Gaziantep FK’yi 2-1 yenen Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jorge Jesus, Galatasaray’a karşı alınan derbi yenilgisinin ardından bu maçı kazanmanın önemli olduğunu söyledi.

Jesus, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Gaziantep FK’nin iyi ve uluslararası oyuncuları bulunduğunu dile getirdi.

Takımının performansından memnun olduğunu aktaran sarı-lacivertli teknik adam, şunları kaydetti:

“Rakibimizin kırmızı kart görmesiyle biraz rahatlamış olduk. 30 dakika boyunca bir kişi fazla oynadık ve bunu da avantaja çevirmeyi bildik. Yapmış olduğumuz oyuncu değişiklikleriyle rakibimizi ceza sahasına ittik. Oyuna girdikten sonra Rossi çok iyi ve etkiliydi. Samet (Akaydın) ilk maçını oynadı ve harika bir performans sergiledi. Kendi klasını ve kalitesini gösterdi. Altay (Bayındır), takımının galibiyetine çok yardımcı oldu. Sonradan oyuna giren futbolcuların performansıyla maçı kazanmayı bildik. Valencia, bu maçın en önemli oyuncularından. Çünkü en iyi yaptığı şeyi yaptı ve gol attı. Gol atmak için çok pozisyona girmesine gerek yok. Bu da onun farkı.”

“Arda 1 kişi fazla oynamamızın da etkisiyle iyi bir performans sergiledi”

Bir gazetecinin, Arda Güler’in maçtaki performansına ilişkin sorusuna ise Jesus, “Arda girdikten sonra, 1 kişi fazla oynamamızın da etkisiyle iyi bir performans sergiledi. Onun pas kalitesine ihtiyaç duyduk ve faydalanmak istedik. Normalde oynamadığı bir pozisyonda oynattım. Pas kalitesi bizim için önemliydi ve bugün oyuna girdikten sonra takımın daha iyi olmasına çok yardım etti. Oyuna giren futbolculardan en etkilisi Rossi’ydi. Arda da yavaş yavaş fiziksel durumunu daha iyiye getiriyor. Çünkü milli arada sakatlık geçirmişti. O sakatlıktan sonra kondisyonunu yavaş yavaş istenilen seviyeye çekiyor. Perşembe günü daha fazla süre alacağını umuyorum. Bize çok yardımcı olacak.” yanıtını verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş