DOLAR 32,3533 0.31%
EURO 35,1467 -0.05%
ALTIN 2.307,801,34
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

142 okunma

Kartal AİHL’nin başarısı böyle başladı… 35 yıl öncesinden bugünü anlatan sözler

ABONE OL
15 Ocak 2023 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 37 yıllık yolculuğu, 12 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen “Dünden Bugüne Yansımalar” programıyla tekrar gözler önüne serildi. 

Programa okulun mezunları ve mensuplarının yanı sıra, KAİHL Kurucu Müdürü Mehmet Dede, Okul Aile Birliği ilk Başkanı Feyzullah Kıyıklık, halihazırda müdürlük görevini sürdüren Özkan Öztürk ve Okul Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kaya, Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Kaya Okul Aile Birliği Üyesi Mehmet İpşirli de katıldı. 

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kartal Dernek Başkan Yardımcısı Bülent Onat, Kartal Eğitim Vakfı Başkanı Melih Ecertaş ve Okul Müdürü Özkan Öztürk açılış konuşması yaptı. 

Daha sonra, okulun Beykoz 1987-88 kapanış, 1988-89 açılış ve 1991’deki Kartal ek pansiyon temel atma törenlerine ait görüntüler izlenildi. 

35 YIL ÖNCE BUGÜNLERİ ANLATMIŞ

1987-88 eğitim öğretim yılı kapanış töreninde öğrencilerine seslenen Dede’nin ifadeleri, bugünleri anlatıyor:

“Değerli öğretmen arkadaşlarım, sayın veliler, sevgili öğrencilerim. Cenab-ı Hak, ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu’ diyor. Bu okul, Türkiye’de ilk defa tedrisata başlamış, eğitim ve öğretimini Anadolu liseleri statüsünde yapan bir imam hatip lisesi oluşu; öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin büyük bir şansa sahip olduğu inancındayım. Siz, geleceğin ilim adamı olacaksınız. Ben buna inanıyorum. Siz, geleceğin reis-i cumhuru, başbakanı, bakanı, vekili; velhasıl bu milleti idare eden mekanizmanın başında bulunacaksınız. Size tavsiyem şudur: Çok çalışacaksınız, çok başarılı olacaksınız, çok gayret edeceksiniz, zamanınızı iyi değerlendireceksiniz. Oyun zamanı belli, çalışma zamanı da sizin için bellidir. Müslümanın boşa geçen zamanı ziyandır.”

“O GÜNLERİ, BENİ CENNETE GÖTÜRECEK GÜNLER OLARAK HATIRLIYORUM”

1989’daki konuşmasını yeniden dinleyen Mehmet Dede, Haber7’ye açıklamalar yaptı. Dede şunları söyledi: 

“Bu toplantı çok mutlu etti beni. Bu müesseseler kolay kurulmadı. Kolay hizmet yapmadık. Bu müesseselere çocuklarını veren ana babalar hep ağladı. Çocuklarımız ağladı. Ama Allah bize bugünleri gösterdi. Bu millete, bu devlete hizmet etme şerefine nail olmaktan daha yüce bir şey ben düşünemiyorum. O günleri, beni cennete götürecek günler olarak hatırlıyorum. Rüya değil, gerçek. Çok sıkıntılı günlerdi. Sahipsizdik. Ama Allah bize sahip çıkanları gönderdi. Kurulduğu günden bugüne kadar, vatanperverlikte hiçbir hata yapmamıştır bizim müessesemiz. Kendisine hor bakanlara rahmet olmuştur. Kendisini küçük görenlere ders vermiştir.”

“BÜYÜK AĞACIN MEYVELERİ BUGÜN BURADAYDI”

Okul Müdürü Özkan Öztürk ise şunları söyledi:

“Günümüzde en çok hasret kaldığımız kavramlardan bir tanesi vefa. Ayrılmamak, kopmamak, birbirini özlemek… Bugün aslında bunun içindeyiz. Okulumuzun kurucuları ve merhum olan büyüklerimizin evlatları buradaydı. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz buradaydı. Bu büyük ağacın yetiştirdiği meyveler bugün buradaydı.

Bugün izlediğimiz bir videoda 30 yıl öncesinden okul müdürümüz, ‘Sizler yarının yetişmiş nesilleri olacaksınız. Yarının idarecileri, bilim adamları olacaksınız’ diye bir konuşma yapıyordu. Aslında burada eğitimin bir sondaj olduğunu bize anlatıyor. Orada bir kişiyi yakalamak, çocukken ona ufuk açmanın bize ne kadar değerli olduğunu gösterdi. İmam hatip nesli hep böyleydi. Hep de böyle devam etmesi için bizim zihnimizin açık olması lazım. Görevimizi zinciri takip ederek devam ettirmemiz gerekiyor.”

“ÖZLEM VE HASRETLE BULUŞTUK”

Kartal AİHL Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kaya ise şu ifadeleri kullandı: 

“Okulumuzun 1985 yılında Beykoz’dan başlayan macerasını inşa eden, bütün çalışmalarına emek gösteren büyüklerimizi, okul müdürlerini, yöneticilerimizi, hocalarımızı ve burada eğitim görmüş öğrencilerimiz, mezunlarımız; bunun yanı sıra okulumuzun bugünlere gelmesine vesile olmuş büyüklerimizi, velilerimizi buluşturmak ve öğrencilerimizle bir araya gelmek duygusal anlar yaşattı. Özlem ve hasretle buluşmanın keyfini yaşadık.”

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş