DOLAR 32,3707 0.12%
EURO 35,3368 0.14%
ALTIN 2.323,410,19
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

185 okunma

Milli Görüş duayeni Hasan Damar’ın ‘Erdoğan’a destek’ çağrısının ardından bir çıkış daha

ABONE OL
23 Ocak 2023 09:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Görüş camiasının hatiplerinden Hasan Damar’ın seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklenmesi yönünde çıkışı, Haymana Mutabakatı Heyeti’nin Saadet Partisi’nin siyasi yanlışlarına dikkat çeken bildirisinden sonra bir çıkış da Milli Gazete yazarı Abdulaziz Kıranşal’dan geldi.

Resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarda Abdulaziz Kıranşal, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyelerine “iç bütünlüğün” sağlanması için çağrıda bulundu. Milli Görüş camiasındaki farklı fikir sahiplerinin dinlenilmesi gerektiğini belirten Kıranşal, bu adımın atılmaması durumunda savrulmalar yaşanabileceğini ve bunda YİK üyelerinin vebalinin olacağını vurguladı.

ELEŞTİRENLER DİNLENMELİ, YOKSA VEBAL OMUZLARINIZDA

Milli Gazete yazarı Abdulaziz Kıranşal’ın açıklaması şöyle:

DAMAR: MUTLAKA ERDOĞAN’I DESTEKLEMELİYİZ

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı kurucularından Hasan Damar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ağır sanayi, Ayasofya, başörtüsü hürriyeti gibi kazanımların yok olmaması için 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklenmesi gerektiğini söylemişti.

Milli Görüş’ün sembol isimlerinden Hasan Damar, şu ifadeleri kullanmıştı:

_________

KIRANŞAL 6’LI MASAYI ELEŞTİRDİ, İŞİNDEN OLDU

Milli Görüş camiasının sevilen isimlerinden Abdulaziz Kıranşal, 1 Ekim 2022 tarihinde yaptığı açıklamada Millet İttifakı’nı eleştirerek, “Açık ve net! Hiçbir Müslüman ben geldiğim zaman; Faizi arttıracağım. İstanbul sözleşmesini uygulayacağım. 4-6 Yaş Kur’an kurslarını kapatacağım. Sapkınlığa karşı çıkmayı nefret suçu sayacağım. Avrupa birliği normlarını uygulayacağım diyen bir yapının vebaline ortak olmaz…” demişti.

Kıranşal, 15 Ekim’de, Saadet Partisi’nin yayın organı olarak bilinen TV5 kanalındaki programına ara verildiğini duyurmuştu.

ASİLTÜRK’ÜN DÜĞMESİNE BASTIĞI SÜREÇ YARIM KALDI

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığını yürüten Oğuzhan Asiltürk’ün vefatının ardından Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, bu makamı da kendi üzerine almıştı. Karamollaoğlu, SP’de hem Genel Başkanlık hem Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı koltuğunda oturuyor.

Merhum Asiltürk, Haziran 2021’de yaptığı açıklamada, Karamollaoğlu yönetiminin muhalefet bloğuna destek vermesini eleştirerek, “Güçlü bir Saadet Partisi teşkilatı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri Millî Görüş’e kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak” açıklaması yapmıştı. Asiltürk, 1 Ekim 2021’de kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetmişti.

AK Parti Çankaya Belediye Meclis Üyesi Murat Akca ve AK Parti Grubu tarafından Oğuzhan Asiltürk’ün isminin Çankaya’da bir parka verilmesi önerisi, CHP’li Çankaya Meclis üyeleri tarafından reddedilmişti.

 

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş