DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN 2.301,871,09
BITCOIN 22996763,01%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

159 okunma

MÜSİAD’dan depremden etkilenen 10 il için topyekun seferberlik

ABONE OL
9 Şubat 2023 20:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MÜSİAD’dan yapılan açıklamaya göre, deprem sonrası hızlıca Kriz Masası oluşturan MÜSİAD, depremin yaşandığı ilk andan itibaren tüm imkânlarını seferber etti. Oluşturulan Kriz Masası ile afet bölgesinden gelen bilgiler ve talepleri yurt içi ve yurt dışı şubeleri de koordine ederek süratle yerine getirmeye çalışan MÜSİAD ekipleri, birçok bölgeye temel ihtiyaç maddesi, gıda yardımı ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere iş makinesi gönderdi.

Açıklamada Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın görüşlerine de yer verildi.

Yurt içindeki tüm şubeleri depremden etkilenen 10 ille eşleştirdiklerini ve her ilden sorumlu acil yardım ekipleri oluşturduklarını belirten Asmalı, MÜSİAD Kriz Masası koordinasyonunda, depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda MÜSİAD üyelerinin katkılarıyla hazırlanan 2 binden fazla temel ihtiyaç ve gıda maddesi taşıyan 500’den fazla tır, lojistik destek aracı ve iş makinesinin bölgeye sevk edildiğini vurguladı.

Mahmut Asmalı, bu yardımların büyük bir bölümünün afet bölgesine ulaştığını ve iş makinelerinin arama kurtarma çalışmalarına başladığını aktardı. Asmalı ayrıca, 100 tane karavanın depremden etkilenen vatandaşların kullanımına sunulduğunu ve üye firmalar tarafından hazırlanan prefabrik yapıların da bölgeye sevk edileceğini bildirdi.

MÜSİAD Başkanı Asmalı, şu değerlendirmelerde bulundu.

“Tüm birimlerimizle, gerek gıda yardımı gerek iş makineleri gerekse diğer yardımlar için seferber olmuş durumdayız. Kahramanmaraş’ta sahada gelişmeleri yerinde takip ettik. Olağanüstü bir durumdan geçiyoruz. Ülkemiz büyük bir imtihan veriyor. MÜSİAD olarak böyle elim bir hadiseye kayıtsız kalamazdık. Genel Merkezimizde bir kriz ekibi oluşturduk ve yurt içi-yurt dışı şubelerimizle tam bir seferberlik ilan ettik. Kriz ekibimiz afet bölgesinden gelen bilgileri ve talepleri tüm şubelerimize ihtiyaçlar doğrultusunda paylaştırıyor. İnşallah bu sürecin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Çok zor bir durum. Giden kayıpları geri getiremeyiz ama en azından yaralılarımıza, geride kalanlara zamanında müdahale ile dertlerine derman olabiliriz. En önemlisi de büyük bir travma yaşayan bölge halkı var. Aynı zamanda burada soğuk bir hava hâkim. Dolayısıyla bölge halkımızın yanında olmamız lazım. Bizler de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun, milletimizi muhafaza etsin. Gün birlik olma günü, beraber olma günü.”

KAYNAK: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş