DOLAR 32,4291 0.2%
EURO 35,1096 -0.11%
ALTIN 2.322,360,16
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

190 okunma

Paris, Brüksel, Londra, Münih… Batı başkentlerini sarsan terör saldırıları

ABONE OL
27 Aralık 2022 15:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Haber7 – ÖZEL

Fransa sokaklarını 4 gündür savaş alanına çeviren PKK yandaşları, Avrupa’nın kalbinde cadde ve sokakları yakıp yıkıyor. Türkiye’yi bölmek için eğitip donattıkları, besleyip büyüttükleri terör örgütlerinin Batılı devletlerde gerçekleştirdiği eylemlerde kanlı olaylar meydana geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terör bumerang gibi dönüp dolaşıp Avrupa’yı da vuracaktır. Koynunuzda yılan besliyorsunuz, her an sizi de sokabilir. Teröristlerle birlikte yol yürümeye kalkarsanız, o terörist eninde sonunda silahını size de çevirir.” şeklindeki sözlerini dikkate almayan Batı, terörün acı gerçekleriyle yüzleşiyor. Terör örgütlerine destek veren Batılı ülkeler peş peşe terör eylemleriyle sarsılıyor.

HER YER OLAY MAHALLİ

Günümüzde Fransa sokaklarını savaş alanına çeviren terör uzantıları, yakın geçmişte Almanya, İspanya, İngiltere, İsveç, Belçika, Yunanistan ve ABD gibi ülkelerde kanlı saldırılara imza attı. Batılı politikacıların yanlış siyasi kararlarının kurbanı olan siviller, terör saldırılarından ciddi derecede etkilendi. Batı başkentlerindeki kanlı eylemlerde siviller büyük zarar görürken, öğrenci ve öğretmenler de can verdi.

Metrolarda gerçekleştirilen patlamalar, eğlence mekanlarında düzenlenen silahlı eylemler, kalabalık grupların içerisinde düzenlenen canlı bomba saldırıları gibi olaylar, Avrupa ülkeleri ve ABD’nin güvenlik zaafiyetini de gündeme getirdi.

İşte terör bumerangının Batılı ülkelerdeki yansımalarının bazı örnekleri:

YILDA 600’DEN FAZLA SALDIRI

Haziran 2022, ABD: Bir hafta içerisinde 13 toplu silahlı saldırı olayı gerçekleşti.

◉ Gun Violence Archive verilerine göre 2022’de ABD’deki toplu silahlı saldırılarının 600’den fazla olduğu, bu saldırılarda 40 bin kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Mayıs 2022, ABD Teksas: Bir ilkokulu hedef alan saldırgan 19 öğrenci ve 2 öğretmeni öldürdü.

BAŞKENTLERİNDE TERÖR HESAPLAŞMASI

Eylül 2022, Yunanistan Atina: Uyuşturucu ve insan kaçakçılığını ele geçiren FETÖ ve PKK, rant paylaşımında anlaşamayınca Atina’da silahlar konuştu. İki gün üst üste yaşanan silahlı hesaplaşmada 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Kasım 2020, Avusturya Viyana: Silahlı saldırgan, 4 kişinin ölümüne, 23 kişinin yaralanmasına neden oldu

Ekim 2020, Fransa Nice: Notre Dame Kilisesi yakınlarında bir kişi bıçaklı saldırı düzenleyerek 3 kişiyi öldürdü, çok sayıda kişiyi yaraladı.

Mart 2019, Yeni Zelanda: Avrupa’da yükselen ırkçılık, bu ülkelerde yaşayan Müslümanlara yönelik terör saldırısı olarak dönüyor. Nur ve Linwood camilerinde cuma namazının kılındığı sırada düzenlenen saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 51 kişi şehit oldu, 2’si Türk vatandaşı 49 kişi yaralandı.

KAN AKTI, ONLARCA CAN GİTTİ

Ağustos 2017, İspanya Barcelona: Şehrin en işlek caddelerinden Las Ramblas’ta, minibüslü saldırgan insanların arasına daldı. Saldırıda 16 kişi hayatını kaybetti, 130 kişi yaralandı. Polis, olayı terör saldırısı olarak nitlendirdi.

Haziran 2017, İngiltere Londra: 3 saldırganın bulunduğu kargo aracı Londra Köprüsü’ndeki yayaların üzerine sürüldü. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Mayıs 2017, İngiltere Manchester: Amerikalı şarkıcı Ariana Grande’nin konseri sonrası bir terörist kendini havaya uçurdu. 23 kişi hayatını kaybederken, 120 kişi de yaralandı.

Nisan 2017, İsveç Stockholm: Bir saldırganın kullandığı kamyonet önce insan kalabalığın üzerine, daha sonra bir alışveriş merkezine daldı. Beş kişinin öldüğü saldırıda 15 kişi yaralandı.

ÖLÜM SAÇAN OTOMOBİL SALDIRILARI

Mart 2017, İngiltere Londra: Bir saldırgan, Londra’nın merkezindeki köprüde bir otomobili yayaların üzerine sürdü ve bir polisi bıçakladı. 4 kişi hayatını kaybetti. İngiliz güvenlik güçleri saldırganı vurdu.

Aralık 2016, Almanya Berlin: Bir TIR, Noel pazarında insanları ezdi. 12 kişi öldü.

2 SALDIRIDA 118 ÖLÜ

Mart 2016, Belçika Brüksel: Zaventem Havalimanı ile Maelbeek metro istasyonunda 3 patlama gerçekleştirildi. Patlamalarda 34 kişi öldü, 250 kişi yaralandı.

Temmuz 2016, Fransa Nice: Promenade Des Anglais caddesinde gece yarısı düzenlenen terör saldırısında 84 kişi ölürken, 100’den fazla kişi yaralandı.

AVM’LER DE PAYINI ALDI

Temmuz 2016, Almanya Münih: Irkçı teröristin bir alışveriş merkezine düzenlediği saldırıda göçmen kökenli 10 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

Kasım 2015, Fransa Paris: Stade de France’ta çok sayıda restoran ve Bataclan gece kulübüne düzenlenen eş zamanlı saldırılarda, 130 kişi öldü. Saldırılarda yüzlerce kişi yaralandı.

Ocak 2015, Fransa Paris: Charlie Hebdo dergisi binası ve bir koşer markete düzenlenen saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetti. İki saldırgan daha sonra polisle girdikleri çatışmada öldürüldü.

Mayıs 2014, Belçika Brüksel: Başkent Brüksel’deki Yahudi Müzesi’nde 4 kişi silahla vurularak öldürüldü.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş