DOLAR 32,3332 0.24%
EURO 35,0684 -0.2%
ALTIN 2.280,900,16
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

213 okunma

PKK dışarıdan, onlar içeriden… PKK’yı gizlediler devleti kötülediler

ABONE OL
17 Kasım 2022 12:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Terör örgütü PKK’nın Beyoğlu’ndaki kanlı saldırısıyla ilgili muhalif medya ve siyasetçilerin tutumu tepki topladı. HDP ile gizli ortaklık kuran Millet İttifakı medyası haberlerinde PKK’yı anmazken, CHP’li Kılıçdaroğlu grup konuşmasında terör örgütünden bahsetmedi.

PKK’YA KARARTMA, ABD’YE PERDELEME

Cumhuriyet, Birgün, Halk TV, TELE1 gibi medya organları, Taksim saldırısını yapan terör örgütü PKK ve örgüt mensuplarına eğitimler veren ABD’yi geri plana itti.

Cumhuriyet gazetesinin birinci sayfasında PKK/PYD’nin adı bile geçmedi. Haberlerde saldırıyı seçimlere bağlayan imalar dikkat çekti. Cumhuriyet, Altılı Masa bildirisinde geçen “Türkiye’yi terör saldırılarıyla dizayn etmek isteyenlere asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.” cümlesini “Terör saldırılarıyla kurguya yer yok” şeklinde manşetine taşıdı. Haberin birinci sayfasında resmi olarak açıklanan fail PKK/PYD ve arkasındaki ABD yer almadı.

Birgün gazetesi ise “Kanlı saldırı amacına ulaşamayacak – Bu kez olmayacak korkutamazsınız” manşetiyle okurlarının karşısına çıktı, birinci sayfasında hiç “PKK” demedi. Haberde saldırı seçime müdahale olarak ele alındı. Haberde şu ifadeler kullanıldı: “Taksim saldırısının arkasında hangi karanlık güç olursa olsun bir gerçek var ki o da ülkenin umudunu, yaşam sevincini hedef almasıdır. Ülke insanının saldırıya verdiği güçlü reaksiyonu, muhalefet partileri de sorumluluk bilinciyle sahip çıkarsa kirli tezgahın işleme şansı olmaz. (…) Sosyal medyadan, gazeteye, okullardan işyerlerine siyaset bilincinden sokaktaki insana kadar saldırı sonrası ilk değerlendirmelerin neredeyse tamamının seçimle ilişkilendirilmiş olması tesadüf olamaz.”

YARIM SAAT KONUŞTU, BİR DEFA BİLE PKK’YA YÜKLENMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmanın hiçbir yerinde, saldırıyı gerçekleştiren PKK’dan bahsedip tepki göstermedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 30 dakika süren grup konuşmasında, saldırıyı Avcılar’daki depreme dayanıklı konut inşası toplantısındayken öğrendiğini ifade ederek PKK’yı anmaksızın şu sözleri sarf etti:

“6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 100’e yakın yaralımız var. Birileri bunları sayıdan ibaret sanıyor olabilir ama bunlar anne, bunlar baba, bunlar evlat, bunlar amca, bunlar dayı… Bunların her birinin ayrı bir hikayesi var, her birisinin ayrı hayalleri vardı. Hikayesi olanlar, hayalleri olanlar terör saldırısında hayatlarını kaybettiler. 6 canımızı terör aramızdan aldı. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.”



Konuşmasının devamında da PKK’dan bahsetmeyen Kılıçdaroğlu, saldırının failinin sınırdan kaçak yollarla ülkeye girmesi üzerinden devlete ve hükümete eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Şu soruyu sormam lazım: O sınır kapısından bunlar nasıl geçtiler? Asıl sorulması gereken soru bu. O sınırı yolgeçen hanına kim döndürdü? Kim elini kolunu sallayarak geliyor buraya ve bizim bilmediğimiz daha ne kadar terörist, uyuyan hücre olarak Türkiye coğrafyasında yer almış durumda?” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş