DOLAR 32,3403 0.17%
EURO 35,2183 0.07%
ALTIN 2.247,050,17
BITCOIN 2131419-2,61%
Ankara

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

119 okunma

Seçim sonuçlarına iş dünyasından ilk yorumlar: Yeni kabineye ilk çağrı…

ABONE OL
29 Mayıs 2023 01:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “2023 bizim için özel bir yıl, yapacak çok işimiz var. Daha çok üretim-ihracat-istihdam için yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne büyük işler düşüyor. Türk özel sektörü olarak, kazanımlarımıza yenilerinin ekleneceği, kalkınmanın kartopu gibi hızlanacağı günleri birlikte kuracağız.” ifadelerini kullandı.

Avdagiç, twitter hesabından yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.

Şekib Avdagiç, açıklamasında şunları kaydetti: “Türk halkının teveccühüyle yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın @RTErdogan’ı tebrik ediyorum. Sonuçlar ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Seçim süreci geride kaldı. 85 milyon, birlik ve beraberlik içinde 21’inci yüzyıl yürüyüşümüze devam etmeliyiz.”

ASMALI: MİLLET İSTİKRARI SEÇTİ

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ise,  Milletimiz istikrardan yana iradesini açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Şimdi #TürkiyeYüzyılı’nda güçlü Türkiye idealiyle hep birlikte çalışmaya, ülkemiz için hep beraber üretmeye devam edeceğiz. Yeni yüzyıl; BÜYÜK TÜRKİYE’nin yüzyılıdır. Yeni yüzyıl; İSTİKLAL ve İSTİKBALİN yüzyılıdır. Tebrikler Sayın Cumhurbaşkanım @RTErdogan.” açıklamasında bulundu.

ASKON BAŞKANI AYDIN:TÜRKİYE YÜZYILI HAYIRLI OLSUN

Türk demokrasi tarihi açısından başarılı bir seçim süreci yaşandığını belirten Aydın, pandemi ve depremin hemen akabinde yapılan seçimlerde vatandaşlarımızın istikrar, güven ve tecrübeyi tercih ederek yeniden Erdoğan dediğini belirtti. 

ASKON  Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

DÜNYA LİTERATÜRÜNE GEÇEN BİR BAŞARIDIR

Türk demokrasi tarihimiz açısından çok katılımlı üst düzey iki büyük seçim geçirdik. Tüm dünyaya örnek teşkil edecek bu seçim atmosferleri ülkemiz de seçim kültürünün ve demokrasinin yerleştiğini göstermektedir. Seçim sonuçlarına gelince tüm dünyayı yakıp kavuran bir pandemi ve akabinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen asrın felaketi sonrası bir seçim yaşadık. Artılarını eksilerini hep birlikte masaya yatıracağız. Lakin yılların iktidarı ve yaşanan bunca olumsuz ortama rağmen kazanılan bir seçim dünya literatürüne geçecek bir başarı durum olmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu başarısı kesinlikle her yönü ile masaya yatırılmalı ve incelenmelidir.  

DÖNEM MÜREFFEH TÜRKİYE’Yİ KONUŞMA DÖNEMİDİR

Bundan sonraki süreç Türkiye Yüzyılını konuşacağımız bir süreç olacaktır. Seçmenlerin bu süreçte verdiği mesajlar iyi analiz edilerek yarınların güçlü Türkiye’sinin inşa edileceği bir süreç olacaktır. Her zaman olduğu gibi bizler de bu süreçte güçlü ve müreffeh bir Türkiye’nin gelişmesine katkı sunmaya devam edecek, verilen taahhütlerin yerini bulması için mücadele edeceğiz. Yarından tezi yok seçim atmosferinde vaat edilen sözleri bir bir yerine getirmek için kolların sıvanması gerekmektedir. Zira güçlü ve müreffeh bir Türkiye için ev ödevlerimiz çok fazla. Bu vesileyle tekrardan 28 Mayıs genel seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, kazananın herkes olmasını temenni ediyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ı bu eşsiz başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU:  BUGÜN YENİ ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI

Seçimlerde gösterdiği başarıyla milletimizin teveccühünü kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Türkiye’de bir defa daha milli irade tecelli etmiş ve milletimiz ferasetiyle tercihini yapmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylamasında milletimiz geleceğine ve demokrasiye sahip çıkarak, ülkemizin güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur.

Artık seçim dönemi bitti. Dün, dünde kaldı. Bugün yeni şeyler söyleme zamanı. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü kutladığımız bugünlere nasıl gelindiğini daha iyi anlama, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için daha çok çalışma zamanı.

TİM BAŞKANI MUSTAFA GÜLTEPE: İHRACATÇILAR OLARAK YENİ DÖNEMDEN DAHA DA ÜMİTLİYİZ

Seçmen 14 Mayıs’ın ardından 28 Mayıs’ta da büyük bir demokratik olgunlukla sandık başına giderek tercihini yaptı. Öncelikle sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İhracatımızı artırmak için bir önceki dönemde büyük özveri ile çalışan bakanlarımıza teşekkür ediyorum.

Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte belirsizlik ortamı sona erdi. Artık tüm enerjimizle işimize odaklanmanın zamanı geldi. Biz Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonu ile çalışıyoruz. Ancak zor bir dönemden geçtiğimizin altını çizmem gerekiyor. Yılbaşından bu yana maliyetlerdeki yüksek artışa rağmen kurun baskılanması ihracatçılarımızın rekabetçiliğine zarar verdi. Büyük emeklerle girebildiğimiz bazı pazarlarda kayıplar yaşamaya başladık. Oysa bizim pazar kaybetmeye tahammülümüz yok. Aksine rekabetçiliğimizi artıracak adımlarla yeni pazarlarda bayrak gösterebilmeliyiz. Biz yeni dönemden daha da umutluyuz.

Üretimi ve ihracatı iyi bilen, küresel ticaretin dinamiklerine hâkim bir ekonomi yönetimiyle mevcut sorunların hızla üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz.

BMD BAŞKANI SİNAN ÖNCEL: ENFLASYON YENİ DÖNEMİN EN ÖNCELİKLİ GÜNDEMİ

Türkiye’de ilk kez iki turlu bir cumhurbaşkanlığı seçimi deneyimi yaşadık. 14 ve 28 Mayıs seçimleriyle ülkemizin güçlü demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha gördük. Sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçim süreciyle başlayan belirsizlik dönemi sona erdi. Yeni dönemde hem demokrasimizi hem de ekonomimizi daha da güçlendirecek adımların hızla atılacağına inanıyorum. Enflasyonla mücadele yeni dönemin en öncelikli gündem başlıkları arasında yer alacak. Türkiye’nin önde gelen 489 markasını temsil eden BMD olarak enflasyonla mücadele konusunda devletimizin yanında yer almaya ve her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KENDİSİNE DUYULAN GÜVENİ PEKİŞTİRMİŞTİR”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 2. turu sonuçlarına ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine duyulan güveni pekiştirdiğini ve millet tarafından Türkiye’yi yeni yüzyılına taşımak üzere görevlendirildiğini ifade etti.

Baran, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları hakkında değerlendirmede bulundu.

Seçimlerin ikinci turunun huzur ve güven içinde tamamlandığını vurgulayan Baran, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan, kendisine duyulan güveni pekiştirmiş, milletimiz tarafından Türkiye’yi yeni yüzyılına taşımak üzere görevlendirilmiştir. Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyor, seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye’yi ikinci yüzyılına daha güçlü ve müreffeh bir ülke olarak taşımak için Cumhurbaşkanlığı kabinemize büyük görevler düşüyor. Reel sektör olarak biz de ekonomik, sosyal ve siyasi olarak Türkiye markasını güçlendirmek için hükümetimizin yanında olarak birlik, beraberlik içinde çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz.”

ASO BAŞKANI ARDIÇ’TAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 2. turu sonuçlarına ilişkin, “Bundan sonra tüm enerjimizi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi ekonomik ve sosyal alanda daha da ileriye götürecek adımları atmak için harcayacağımızı umuyorum.” ifadesini kullandı.

Ardıç sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin bugün yapılan seçimle yeni bir döneme girdiğini belirterek, “Milletimizin iradesiyle tekrar Cumhurbaşkanlığına seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Seçimin demokrasiye yaraşır, barışçıl ve güvenli koşullarda, huzurla gerçekleşmesinin en büyük sevinçleri olduğunu vurgulayan Ardıç, kazananın demokrasi ve Türkiye olduğunu bildirdi. Ardıç, “Bundan sonra tüm enerjimizi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi ekonomik ve sosyal alanda daha da ileriye götürecek adımları atmak için harcayacağımızı umuyorum.” ifadesini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş