DOLAR 32,3264 0.22%
EURO 35,1043 -0.13%
ALTIN 2.281,890,21
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

79 okunma

Sırrı Sakık’tan Kılıçdaroğlu’na tepki: İspatlamazsan dava açacağım

ABONE OL
7 Haziran 2023 03:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecinde kendisi için sarf ettiği sözlere yanıt verdi. Sakık, Kılıçdaroğlu’na iddiasını ispatlaması çağrısında bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Sakık, Kılıçdaroğlu’na cevap vermek için seçim sonucunu beklediğini ifade etti. 

CHP liderinin 28 Mayıs öncesinde milliyetçilere şirin gözükmeye çalıştığını vurgulayan Sakık, “İktidarı ‘onun diliyle’ yeneceğim, milliyetçilere şirin gözükeceğim derken bize kalan sizin gerçeklikle alakası olmayan iftira diliniz oldu” ifadelerini kullandı. 

“KILIÇDAROĞLU ONLARI SÖYLERKEN BEN İKİNCİ TUR İÇİN SEÇİM ÇALIŞMALARINDAYDIM”

Kılıçdaroğlu’nun sözlerini düzeltmemesine de tepki gösteren Sakık, Kemal Bey, bana yönelik özel savaş medyasının dilini kullanırken ben Ağrı köylerinde ikinci tur için seçim çalışmalarındaydım ve aynı süreçte bana verilen 5 yıl 10 ay ceza haberini de almıştım” dedi.

Sakık, Kılıçdaroğlu’nun iddiasını ispatlaması gerektiğini kaydederek, aksi takdirde dava açacağını söyledi:

“Şimdi sizin iddianıza birkaç not eklemek isterim. Evet ben derin devleti çok iyi bilirim, eski tanışırız. Siz 1990’lı yıllarda SSK bürokratıyken bizim köylerimiz yakılmış, arkadaşlarımız, halkımız katledilmişti. Asit kuyularında, toplu mezarlarda yakınlarımızı teşhis ediyorduk. Sizin hiçbir risk almadığınız yıllarda ben abimin kanını kaldırımdan silmeye çalışıyordum, DGM’de idamla yargılanıyordum. Dilerim size “derinden” bilgiler getiren “dürüst ve namuslu bürokratlar” bu bilgileri de getirmiştir. Şimdi size düşen “dürüst ve namuslu bir siyasi lider” olarak bana yönelik iftiralarınız ispatlamaktır. İkinci tur öncesi muhattabınız ve rakibinize yaptığınız şu çağrıyı da iliştiriyorum. Sizden bu çirkin iddialarınızla ilgili video, kayıt, ses, belge veya her ne varsa sunmanızı bekliyorum. Aksi taktirde mahkemede müfteri olarak hesabını vereceksiniz.”

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na YouTube’da yayın yapan Babala TV’de katıldığı programda, Yeşil Sol Parti’den Ağrı Milletvekili seçilen Sırrı Sakık’ın “Kemal Kılıçdaroğlu ve ortakları bizim sayemizde Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı bakan vekil olacaklar. Biz geldiğimizde Abdullah Öcalan ve tutuklu PKK’lılar genel afla özgür kalacak” sözleri sorulmuştu. 

Kılıçdaroğlu bu soruya, “Sırrı Sakık bize hangi desteği verecek, nasıl destek verecek? Biz devletin derinliklerinde nelerin döndüğünü, kimlerin kimlere hizmet ettiğini, hangi gerekçelerle konuştuğunu biliriz. Bu ülkede hala ülkesini seven namuslu bürokratlar var. Onlar bize bilgileri getirirler. Kimin ne olduğunu biz gayet iyi biliriz” cevabını vermişti.

KAYNAK: ODA TV

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş