DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0892 -0.13%
ALTIN 2.297,700,90
BITCOIN 22835531,24%
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

174 okunma

Skandal ortaya çıktı! 3 yıldır Ankaralılara bunu içirmişler

ABONE OL
18 Aralık 2022 17:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yönetimindeki başkentte yeni bir skandal patlak verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) iştiraklerinden Seğmenler Su tarafından dağıtılan Seğmenler, İnci ve Almina markalı damacana sularının 3 yıldır kaynak suyu yerine kuyu sularıyla doldurulduğu iddia edildi.

Ankara’da bir süredir şikayetlerin yükselmeye başladığı içme sularında kuyu suyu iddiası ortaya atıldı. Damacanaların içlerinden yosun dahil türlü pisliklerin çıktığı içme sularında geçtiğimiz hafta ABB Genel Sekreteri Yüksel Aslan’a gelen bir ihbarla skandal patladı. 

MALİYETİ YÜKSEK DİYE KUYU SUYU DOLDURMUŞLAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı denetiminde olan binlerce, hatta on binlerce etiket ve hologramın Ankara Gıda Toptancıları sitesi GİMAT’taki bir takım su bayilerine verildiği, su bayilerinin de üzerinde Seğmenler Su, İnci Su ya da Almina Su yazan damacanalara maliyeti nedeniyle kaynağından su almak yerine kuyu suyu bastığı iddia edildi. 

AYDA 60 MİLYON LİRA KAZANÇ

Alınan bilgiye göre bu su bayileri ABB sularına ait etiketlerle hologramları kendi damacanalarına basarak günde 80-150 bin damacana suyu piyasaya sürüyor. Bir damacana suyun 24 liradan satıldığı Ankara’da böylece günde 2 milyon ayda ise 60 milyon lira kazanç elde ediliyor. 

‘3 YILDIR KUYU SUYU VERİLİYOR ANKARALILARA’

Ankara’daki kuyu suyu iddialarını sorduğumuz Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan “İddialar doğru. 3 yıldır kuyu suyu veriliyor Ankaralılara. Hatta şöyle söyleyeyim. Belediyedekiler diyor ki biz üzerine gittik, ihbar ettik, takip ediyoruz diyorlar.” açıklamasında bulundu.

‘MANSUR YAVAŞ’IN BİLGİSİ VAR’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yaşananlarla ilgili bilgisinin olduğunu söyleyen Burhan, “Burada tabi Mansur Yavaş, bu hadiseyi öğrenmiş. Özel kalem müdür var Yüksel Aslan. Ona şikayetler gitmiş, onlar incelemişler şikayette bulunmuşlar. Geç fark edildi. 3 yıl Ankaralılar bu suyu içti.” şeklinde konuştu. 

MANSUR YAVAŞ BU SORULARI CEVAPLASIN

Burada büyük bir vurgunun var olduğunu söyleyen Burhan, “Bu kadar hologram bu kadar etiket nasıl piyasada geziyor? Belediyenin şirketinden almışlar o hologramları Seğmen, İnci o sular. Burada açıkçası büyük bir vurgun var. Ben ne desem boş. Olay şu gidip ta öbür taraftan su getireceğine, herhangi bir yerden suyu alıyor basıyor büyükşehir belediyesinin etiketini. Denetim yok burada.” dedi. 

Açıklamasında Mansur Yavaş‘a sorular yönelten Burhan, “Burada belediyeye şunu sormalıyız. 

  • 1. Bu hologramlar etiketler nasıl gitti?
  • 2. Bu kuyu suyundan kim ne kadar para kazandı?
  • 3. Bunlarla ilgili soruşturma yapıldı mı? Yapıldıysa Mansur Yavaş çıkıp bir açıklama yapsın.
  • 4. Eğer Mansur Bey üzerine gittiyse kimler ceza aldı? Kimler görevden uzaklaştırıldı?
  • 5. Etiketleri, hologramları veren kim?

Bu soruların cevaplarını istiyoruz. Mansur Bey, çıkıp kamuoyuna şeffaf bir açıklama yapsın.” ifadelerini kullandı.

‘MECLİSTE BUNU SORACAĞIZ’

Konuyla ilgili Haber7’ye konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Nihat Yalçın ise Seğmenler Su yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaçmaz‘ın, Mansur Yavaş’ın çok yakın çalışma arkadaşı olduğunu ve bu durumun çok büyük bir skandal olduğunu belirterek “Mansur Yavaş’ın bu durumdan haberi yoksa şimdi haberi olduysa bile burada çok büyük bir ihmal var. Biz bu konuyla ilgili tabi gerekeni yapacağız. Bunu mecliste de sorarız, soru önergesi olarak da sorarız.” açıklamasında bulundu. 

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş