DOLAR 32,3660 0.11%
EURO 35,0553 -0.15%
ALTIN 2.321,110,10
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

184 okunma

Tatile rağmen okulları terk etmeyen öğretmenlerden yardım seferberliği!

ABONE OL
11 Şubat 2023 20:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm Türkiye adeta kenetlenerek depremden etkilenen bölgelere her türlü desteği vermeye çalışıyor. Yapılan çalışmalar arasında, öğretmenlerin muazzam organizasyonu ve sistemli çalışmaları da takdir topluyor. Çalışmalara bazı sendikalar da önemli ölçüde destek veriyor.

ÖĞRETMENLER TATİLE RAĞMEN OKULLARDA CANLA BAŞLA YARDIM ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde de tatile rağmen okullarına giden öğretmenler Whatsapp gruplarından öğrencilere ve velilere yardım çağrısında bulunuyor. Velilerin ve öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgi neticesinde okullara getirilen yardımlar, belli okullarda kurulan toplanma merkezlerinde bir araya getiriliyor. Buralardan da tırlara yüklenerek afet bölgelerine dağıtımı yapılıyor.

TEK BİR MESAJLA YÜZLERCE ÖĞRETMEN TOPLANABİLİYOR

Acil yardıma ihtiyaç duyulan okulların tek bir mesajıyla farklı okullardan yüzlerce öğretmen dakikalar içinde bir araya geliyor ve işe koyuluyor. Eğitimcilerin yanı sıra okullarda çalışan diğer personellerin de gün boyunca çalışmalara katılması dikkat çekiyor.

KOLİ PAKETLİYORLAR, TIR YÜKLÜYORLAR

Toplanma merkezlerinde bir araya getirilen yardımların sınıflandırılması, paketlenmesi ve tırlara yüklenmesinde öğretmenlerle birlikte okul müdürleri ve müdür yardımcıları da görev alıyor. Öyle ki, bu çalışmalar gecenin geç saatlerine kadar sürüyor.

BİR GECEDE 11 TIR BİRDEN YOLA ÇIKARILDI

Depremden sonra çok kısa süre içinde Esenyurt’taki okullardan bir günde 11 tır yüklenerek aynı gece afet bölgesine gönderildi.
Öte yandan, her gün okullara öğrenci velilerinden yardımlar gelmeye devam ediyor ve tırlarla afet bölgesine gönderiliyor.

NAKDİ YARDIMLARI AFAD’A YÖNLENDİRİYORLAR

Öğretmenler zaman zaman kendi aralarında para toplayıp, bölgede acil ihtiyaç statüsünde olan ürünleri satın alarak bölgeye gönderiyorlar. Ancak veliler ve öğrenciler nakdi yardımlar konusunda AFAD’a yönlendiriliyor. Whatsapp gruplarından düzenli olarak AFAD’ın iban bilgileri paylaşılıyor. Bunun sebebi olarak ise, yardım ürünlerini AFAD’ın toplu alacağı için çok daha uygun fiyatlara temin edebileceği belirtiliyor.

KRİTİK NOKTALAR SÜREKLİ PAYLAŞILIYOR, YÖNLENDİRME YAPILIYOR

Öte yandan, afet bölgesiyle sürekli irtibatta olan bazı öğretmenler, bölgede barınılabilecek yerler, yemek yenilebilecek noktalar, yardım dağıtım noktaları, çadırkentler gibi kritik lokasyonları sürekli olarak paylaşarak, bu bilgilerin ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde ulaştırmaya çalışıyorlar. 
Afet bölgesinde yer alan meslektaşlarıyla irtibat kuran eğitimciler, bölgelerden ihtiyaçlar ve sorunlarla ilgili bilgi alıp, ihtiyaca göre çözüm üretmeye çalışıyorlar.

“YÜZÜMÜZÜ GÖSTERMİYORUZ, ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORUZ” SÖZÜ DUYGULANDIRDI

Çalışmalar sırasında muhabirin haber için fotoğraf talebi sırasında bazı öğretmenlerin objektife yüzü dönük poz vermemesi dikkat çekti. Söz konusu öğretmenlerin “yüzümüzü göstermiyoruz biz, Allah rızası için yapıyoruz, reklamı olmaz bu işin” şeklindeki ifadeleri duygulandırdı.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş