DOLAR 32,3914 0.21%
EURO 35,2434 0.04%
ALTIN 2.323,330,19
BITCOIN 22957852,85%
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

118 okunma

Ümraniye Belediyesi’nden kentsel dönüşüm için 62 milyon TL destek

ABONE OL
9 Nisan 2023 16:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ümraniye Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü 2019’dan beri vatandaşlara ücretsiz ve şartsız; kentsel dönüşüm hukuki ve teknik destek hizmeti vermeye devam ediyor.  Bu hizmet dâhilinde belediyeye başvuru yaparak talepte bulunan mülk sahiplerine; imar durumu, muhtemel yapılaşma şartları, güncel piyasa koşullarına göre kentsel dönüşümde karşılaşabilecekleri durumlar, sözleşme ve protokol kontrolleri de dâhil olmak üzere bilgilendirmeler tek tek yapılıyor.

EVİNİ YENİLEYENLERE 62 MİLYON LİRA DESTEK ÖDENDİ

Ümraniye Belediyesi, kentsel dönüşüme başvurduktan sonra evini yenilemek isteyen kişilere kira desteğinde de bulunuyor. Ümraniye genelinde hem özel hem de kamu kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 9 bin 324 bina ve 34 bin 890 bağımsız birim kentsel dönüşüm çalışmalarına doğrudan dâhil oldu. Son 4 yılda Ümraniye’de evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara, 6306 sayılı kanun kapsamında 62 milyon 260 bin TL kira ve taşınma yardımı yapıldı. 

9 ADIMDA EVİNİ YENİLE

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuran her vatandaş, uzlaşma sağlaması halinde uygulayacağı 9 adımla hem binasını yenileyecek hem de kira desteği alabilecek. 
Kentsel Dönüşüm Süreci’nde izlemeniz gereken yol haritası ise şu şekilde;

Parsel Bazlı Dönüşüm;

– E-devlet üzerinden lisanslı firmalara müracaat
– Laboratuvar sonuçlarına göre risk durumunun tespiti
– Tapu Müdürlüğü tarafından riskli durumunu bildiren tebligat çekilmesi
– Belediye tarafından 60 ve 30 günlük tahliye tebligatının çekilmesi
– Yıkım işleminin gerçekleşmesi
– Yıkım sonrası kira yardımı başvurusu
– İnşai faaliyetlerin yürütülmesi
– Yeni konutlara yerleşim

Ada Bazlı Dönüşüm;
– Bölgesel analiz ve risk durumu tespiti
– Bakanlık üzerinden Rezerv Konut Alanı ya da Riskli Alan İlanı
– Uzlaşma görüşmeleri sürecinin yürütülmesi
– En az 2/3 çoğunluğun sağlanması
-Belediye tarafından 60 ve 30 günlük tahliye tebligatının çekilmesi
– Tahliye ve yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi
– Yıkım sonrası kira yardımı başvurusu yapılması
– İnşai faaliyetlerin yürütülmesi
– Yeni konutlara yerleşim

BAŞKAN YILDIRIM’DAN VATANDAŞLARA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Başkan Yıldırım, kentsel dönüşüm konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlardan benim ricam lütfen mal hesabı yapmadan, otoriteyle birlikte tekniğe uygun, güvene dayalı işlerimizi bir an evvel bir araya gelerek yapalım. Yani artık ‘kardeşimle anlaşamadım’, ‘dayımla anlaşamadım’, ‘babamla anlaşamadım’, ‘komşumla anlaşamadım’ değil, ada bazlı dönüşümlerde bir araya gelelim lütfen. Bakın işte deprem öldürmüyor, bina öldürüyor. İyi binanız,  sağlıklı binanız ve düzgün yapılan kontrollü binanız yoksa deprem öldürüyor. Malın önemli olmadığını 1 buçuk dakikada yaşadık. O sebeple lütfen, canımız çok daha değerli. Bir canımızın gitmesinin parayla değeri olmaz.  Onun için hep beraber otoriteye güvenelim, belediyelerimize güvenelim. Zaten bunu yıllardır anlatıyoruz. Bize güven tam ama lütfen bir araya gelerek bize yardımcı olun, biz de size yardımcı olalım ve bu işi en kısa yolla çözümleyelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 20 senedir kentsel dönüşümün başarıyla uygulandığını aktaran Yıldırım, TOKİ’nin 11 ildeki konutlarında çizik dahi olmadığına dikkati çekti. Yıldırım, daha önce genel müdür olduğu KİPTAŞ’ta 100 bine yakın konut yaptıklarına değinerek, “Yani devletin kontrolünde; devletin yardımıyla, kredisiyle yapılacak her işte fayda var diye umuyorum. Özel müteahhitlik firmaları ile organize olarak, belediyemizin kontrolünde kentsel dönüşüm seferberliği başlatmak için vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Lütfen, birlikte kafa kafaya verip, gönül gönüle verip bu işin üstesinden beraberce gelelim” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş