DOLAR 32,3142 0.18%
EURO 35,0805 -0.18%
ALTIN 2.279,220,09
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

104 okunma

Yeni kabine yabancı basında manşet oldu: İki isimde birleştiler

ABONE OL
4 Haziran 2023 13:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye Yüzyılı’nın cumhurbaşkanı yardımcısını ve kabinesini açıkladı.

Yeni kabine dünyanın da gündemindeydi. Uluslararası haber ajansları, Türkiye’de yaşanan gelişmeleri anbean takip etti.

Al Jazeera, “Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı” başlıklı haberinde, Mehmet Şimşek ile Hakan Fidan’a dikkati çekti. Haberin devamında, bütün bakanların kariyerleri ayrıntılı bir biçimde anlatıldı.

İngiliz gazetesi The Guardian da yeni kabineden bahseden basın yayın kuruluşları arasındaydı. Gazete, Erdoğan’ın yemin töreninde “85 milyonu kucaklayacağız” sözölerine dikkat çekti.

The Middle East Eye ise, Erdoğan’ın “birlik olma” çağrısında bulunduğundan bahsederek, yeni kabineyi açıkladığını ifade etti.

İngiliz haber ajansı Reuters, yeni kabineden bahsederek kilit isimler olduğuna dikkat çekti. Gazete, özellikle dünyada sayılı isimler arasında olan Mehmet Şimşek’in maliye bakanı olarak atandığını vurguladı.

Yunanistan’ın da gündemi yeni kabine oldu. Yunan gazetesi Kathimerini, daha çok kendi dış politikalarını ilgilendiren dışişleri ve savunma bakanlarının kim olduğu ile ilgilendi.

ABD menşeili Wall Street Journal de yeni kabineden bahsederek Mehmet Şimşek’e vurgu yaptı.

Japon devlet televizyonu NHK’nin internet sitesinde, Şimşek’in atanmasına dikkati çekerek, “Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti ve ekonomik iyileşmeye göz kırptı” dedi.

Bir Japon medya oranı Mainichi ise, Erdoğan’ın yeni kabinesini açıkladığına ilişkin haberinde, Türkiye’nin, yeni dönemde enflasyonla mücadele politikalarına odaklanacağı vurgulandı.

Fransa merkezli Avrupa yayın organı Euronews, “Erdoğan, tarihi üçüncü dönem için Türkiye’nin cumhurbaşkanı olarak yemin ettikten sonra yeni kabineyi belirledi” başlığıyla okurlarının karşısına geçerken, Voice of America (VoA) ise haberinde, şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Mehmet Şimşek’i kabinesine atadığında, yeni seçilen hükümetinin daha ortodoks ekonomi politikalarına döneceğinin sinyalini verdi. Analistler, Şimşek’in hazine ve maliye bakanlığına atanmasının önümüzdeki aylarda faiz artırımlarına zemin hazırlayabileceğini söylüyorlar.”

“Türkiye’de yeniden seçilen Erdoğan yeni kabinede büyük değişiklik ilan etti” başlığını atan Çin haber ajansı Xinhua, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü kabinesinde büyük bir değişikliğe giderek yeni dışişleri, hazine ve maliye bakanları, savunma ve cumhurbaşkanı yardımcısını atadığını duyurdu” dedi.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş