DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN 2.301,871,09
BITCOIN 22996763,01%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

102 okunma

4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

ABONE OL
6 Haziran 2023 00:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4 malzemeli limonlu kurabiye gevrek yapısıyla ağızda dağılan oldukça pratik bir tariftir. Malzemeleri içerisinde un ve yumurta içermemesiyle, glüten ve yumurta hassasiyeti olan kişiler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir.

4 malzemeli limonlu kurabiye, isminde de belirtildiği gibi 4 ana malzemeden basitçe yapılır. Oda sıcaklığında tamamen yumuşamış tereyağı ve yoğunlaştırılmış süt pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. İçerisine limon kabuğu ve suyu eklenir. Azar azar eklenen mısır nişastası ile kıvam alması sağlanır.

4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi malzemeleri her evde rahatlıkla bulunabilir. Malzemeler arasında yer alan yoğunlaştırılmış süt, listedeki tek yabancı olduğunuz ürün olabilir. Yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt ve şekeri kaynatarak elde edilir. 3 malzeme ile yoğunlaştırılmış süt tarifine aşağıda yer alan linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

4 MALZEMELİ LİMONLU KURABİYE TARİFİ PÜF NOKTALARI

4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunur. Bu püf noktalar sayesinde lezzetli ve ağızda dağılan bir sonuç elde edebilirsiniz. 4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi püf noktaları ise şu şekilde;

  • 4 malzemeli limonlu kurabiye yapmak için öncelikle tereyağını tamamen yumuşak hale getirmeniz gerekiyor. Bunun için tarifi uygulamadan birkaç saat önce tereyağını buzdolabından çıkarın ve yumuşamışı için vakit tanıyın.
  • Mısır nişastasını bir anda karışımın içerisine eklemeyin. Ölçüm farklılıklarına ve malzemenin alacağı hacme göre bu miktar değişiklik gösterebilir. Mısır nişastasını yavaş yavaş ekleyin ve devamlı karıştırmaya özen gösterin.
  • Tarif içerisine fazladan limon kabuğu rendesi eklememeye dikkat edin. Bu kurabiyenin nemi arttıracak ve formunun bozulmasına sebep olacak ve daha fazla nişasta gereksinimi ortaya çıkaracaktır. Bu da kurabiyenin ufalanıp dağılmasına sebep olacaktır.
  • 4 malzemeli limonlu kurabiye hamuru çok yumuşak bir hamur olmalı. Hazır olup olmadığını anlamak için bir parça alın ve avucunuzla yuvarlayın. Pürüzsüz bir şekilde yuvarlanıyor ve top şekli oluşturuyor ise tamam demektir.

İşte çay saatlerinde şipşak hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan enfes kıvamıyla 4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi…



4 MALZEMELİ LİMONLU KURABİYE TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi malzemeler;

  • ¼ su bardağı (56 gr) tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış),
  • ¼ su bardağı (59 ml) yoğunlaştırılmış süt,
  • 1 yemek kaşığı (15 ml) limon suyu,
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi,
  • 113 gram mısır nişastası

4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayın. Pişirme kâğıdı serili fırın tepsinizi hazırlayın.

Adım 2



4 malzemeli limonlu kurabiye tarifini yapmak için öncelikle geniş bir karıştırma kabı alın. İçerisine ¼ su bardağı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve ¼ su bardağı yoğunlaştırılmış sütü ekleyin. Bir spatula yardımıyla tereyağı tamamen eriyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Adım 3

Oluşan karışımın içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Bir yandan karıştırarak azar azar mısır nişastasını ilave edin.

Adım 4



4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi hamuru mısır nişastası ekledikçe toparlanacak ve ele yapışmayan bir kıvam elde edecektir. Hamurun tam anlamıyla hazır olduğunu anlamak için bir parça avucunuza alın ve yuvarlayın. Pürüzsüz bir top oluşuyorsa hamura mısır nişastası eklemeyi durdurun. Eğer hala yapışkan bir kıvamda ise biraz daha mısır nişastası ekleyebilirsiniz.

Adım 5



Kıvamı hazır olan 4 malzemeli limonlu kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle pürüzsüz bir şekil alana kadar yuvarlayın. Oluşan topu avuç içinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. Bu sayede kurabiyeleriniz yuvarlak değil düz bir şekil alacaktır. Eğer çok bastırırsanız fazla yayılacaktır.

Adım 6

Hazırladığınız kurabiye toplarını fırın tepsinize aralıklı şekilde dizin. Tüm hamur bittikten sonra fırına verin. 13-15 dakika içerisinde kurabiyeler şişene ve kenarları kahverengileşene kadar pişirin.

Adım 7

Pişen 4 malzemeli limonlu kurabiyelerinizi fırından çıkarın. Kendi halinde soğuması için bırakın. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş