DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1590 0.07%
ALTIN 2.301,591,07
BITCOIN 23085453,64%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

185 okunma

ABD merkezli Politico: Türkiye’deki seçim 2023’ün dünyadaki en önemli oylaması olacak

ABONE OL
3 Ocak 2023 00:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 5 ay gibi kısa bir süre kala 6’lı masa aday bilmecesi yaşarken Türkiye’yi dışarıdan dizayn etmeye çalışan Batı medyası muhalefete akıl vermeye, seçimle iktidara gelen yönetime hadsiz ifadeler kullanmaya devam ediyor.

Politik konularda en etkin yayınlarından biri olan ABD merkezli Politico’da “Erdoğan kendini kurtarmak için savaş ve baskı planları yapıyor” başlıkla yayınlanan makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidara tutunmak için ülkesini gereksiz bir savaşa sürüklediği ve mahkemeleri muhaliflerine karşı manipüle ettiği ifadeleri yer aldı.

AÇIK ALGI OPERASYONU

Makalede halkın iradesiyle seçilmiş Erdoğan’a karşı açıkça algı operasyonu yapılarak “Seçim Asya ve Orta Doğu’nun kesişme noktasında yer alan 85 milyonluk bu ulusun otoriter ve yayılmacı bir güç olma yolunda ilerlemeye devam mı edeceğini yoksa daha liberal ve çoğulcu bir yol mu seçeceğini belirleyecek.” denildi.

ERDOĞAN’IN BATI’YA RAĞMEN HAMLELERİ

Erdoğan’ın Washington hem de Moskova’nın muhalefetine rağmen Suriye’nin kuzeyinde güvenli tampon bölge oluşturmak için Batı’nın müttefiki YPG/PKK ile mücadele için kara harekatına hazırlandığı kaydedilen makalede Yunan adalarının “silahlandırılması” bahanesiyle Türkiye’nin NATO müttefiki Yunanistan’ı da vurmakla tehdit ettiği yazıldı.

“MUHALEFETİ BİRLEŞTİRİCİ İSİM İMAMOĞLU”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası çıktığı bilgisi de aktarılan yazıda CHP içinde popüler bir figür ve muhalefetin cumhurbaşkanlığı için birleştirici bir aday olduğunun altı çizildi. Verilen cezanınsa Erdoğan’ın isteğiyle “bağımsız olmayan” Türk yargısı üzerinden en güçlü potansiyel muhaliflerini dışlamaya mekanizması olduğu vurgulandı.

“ERDOĞAN’IN NE KADAR İLERİYE GİDECEĞİNİ GÖRECEĞİZ”

Makalede bu süreçte Erdoğan’ın her şeyi göze alacağı “Yeniden seçilme mücadelesinde milliyetçi kartını oynamak için bu kez fiili askeri eylem açısından ne kadar ileri gitmeye istekli olduğunu göreceğiz.” sözleriyle kaydedildi.

“DİKTATÖR ERDOĞAN GİDERSE BATI RAHATLAYACAK”

Erdoğan’ın “diktatör” olarak ifade edildiği yazının sonuç bölümünde, Erdoğan’ın seçimi kaybettiğinde şüphesiz Batı’yı rahatlayacağı ancak Batı’nın da iç karartıcı derecede muhalefete çok az destek verdiğinin altı çizildi.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş