DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0892 -0.13%
ALTIN 2.297,700,90
BITCOIN 22835531,24%
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

123 okunma

AK Partili Kurtulmuş: O taş İmamoğlu’na değil bize atılmış bir taştır

ABONE OL
9 Mayıs 2023 04:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Erzurum’da yaşanan olaylarla ilgili olarak yaptığı konuşmasında “Siyasetçi provokasyonlara zemin hazırlamamalı. O taş İmamoğlu’na değil AK Parti’ye atılmış bir taştır” dedi.

“SİYASETÇİ PROVOKASYONLARA ZEMİN HAZIRLAMAMALI”

“Bir seçime gidiyoruz ve Seçim sürecinde kayda değer bir seçime gideriz diye umut ediyorum. Kategorik olarak siyasi gruba kullanılan şiddeti kabul etmeyiz. Bu demokrasi bakımından kabul edilmez bir durumdur. Sinan Ogan’ın seçim otobüsüne de saldırı oldu. Seçim sürecinin nasıl yönetileceğine dair kurallar var buna da herkesin uyması gerekir. Bu süreci zehirlemek isteyenler, birtakım provokasyonlar yapmak isteyenler olabilir. Son derece dikkat edilmesi gerekiyor. Bu süreci bir sükûnetle geçirelim. Taş atma, provokasyonla ilgili hiç kimsenin top yekûn bir şehri suçlamak mümkün değildir. Siyasetçi kılı kırk yararak, provokasyonlara zemin hazırlamamalı. Güvenlik kuvvetlerimizin de son derece dikkatli olması lazım. Siyaset bir düşmanlık alanı değil, rekabet alanıdır.”

“O TAŞ İMAMOĞLU’NA DEĞİL AK PARTİ’YE ATILMIŞ BİR TAŞTIR”

“Dün Türkiye siyasi tarihinin en muhteşem mitingi vardı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda büyük bir coşku vardı. Böylesi bir günde Erzurum’da yaşananların konuşulması, baktığımızda o taş İmamoğlu’na değil AK Parti’ye atılmış bir taştır. Sürekli şiddetin karşısında olmuş, siyasette halkın oyunun her şey olduğunu söyleyen bir partiyiz. Bize en aykırı sözleri söyleyenlerle de mücadele ederiz ama bunun yolu ne küfürdür ne taştır. Birilerinin buradan algı oluşturup, AK Partiyi sorumlu tutmak akıl dışıdır. Bunu yapanlar, çok yönlü bir soruşturmayla mahkeme karşısına çıkarılır. Emniyetin üzerine düşen de bunlara izin vermemek.”

“İSTANBUL DIŞINDAN HİÇBİR TAŞINMA OLMADI”

“İstanbul’da yapılmış en büyük miting yapıldı. İstanbul dışından hiçbir taşınma olmadı. Hayati bir seçim var, yakın bile olsa İstanbul dışından hiçbir seçmen taşınmadı. Suni hiçbir şey yok. Son dönemde alenen açıktan Erdoğan karşıtlığı vatandaşlarda bir bütünleşmeye neden oldu. Karşı tarafta bir sürü eksiklikler ortaya çıktı. Bunların ülkeyi yönetemeyeceği ortaya çıktı. Deprem sonrası millette, ‘bu şehirler tekrar ayağa kalkarsa Erdoğan ile kalkar” duygusu oluştu.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş