DOLAR 32,3264 0.22%
EURO 35,1043 -0.13%
ALTIN 2.281,890,21
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

157 okunma

Babacan: Listelerde anlaşamazsak seçime DEVA Partisi olarak gireceğiz

ABONE OL
8 Ocak 2023 09:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Milletvekilliği listelerinde anlaşamazsak 81 ilde DEVA Partisi olarak kendimiz seçime gireriz” dedi. 

Babacan, T24 yayınında soruları yanıtladı. İstişareyle parlamenter sisteme geçişi sağlamak istediklerini belirten Babacan, parti olarak yaptıkları hazırlıkların yüzde 95’inin tamamlandığını söyledi. 

“DÜN KAVGA ETTİKLERİNİZLE BUGÜN UZLAŞMA ZEMİNİ ARIYORDUNUZ”

“Millet İttifakı’nın geçmişteki koalisyonlardan farklı olduğunu” öne süren Babacan, Dün kavga ettiklerinizle bugün uzlaşma zemini arıyordunuz. Biz seçime girerken ortak bir seçim beyannamesiyle gidiyoruz” dedi. Babacan ayrıca, “Bazen şu düşünülür; sistemi değiştirelim şu hükümetten bir kurtulalım da kervan yolda düzülür, biz böyle düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“CUMHURBAŞKANI ÖNCE ALTILI MASININ RIZASINI ALACAK”

Babacan, altılı masanın adayıyla ilgili de değerlendirme yaptı: 

“Memleketin tümünü ilgilendiren kararlarda temsil gücünün yüksek bir şekilde iradeye yansıması kıymetli. Bu da nasıl olacak, çok önemli kararlarda önce altı partiyle istişare yapacak, altı partinin rızasını alacak, sonra kendi yetkisini kullanacak. 

Eğer altı parti güç birliği yapıp ortak aday belirlediğinde bu seçim kazanılacaksa altı partinin desteklediği adayın da seçimden sonra o altı parti ile istişare içinde olması işin tabiatında var.”

Babacan, seçimden sonra Millet İttifakı içindeki genel başkanların Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasına sıcak baktıklarını dile getirdi: 

“Bir eşgüdüm komisyonu gibi bir şey olsun, genel başkanlardan oluşan. Bir de genel başkanlar, fiilen icranın içinde olsun, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak, böyle bir fikir vardı. İkisinin de artıları ve eksileri var. İkinci modele daha yakın bir mutabakat var.”

“ADAY MASADAN OLMALI”

Cumhurbaşkanı adayının altılı masadan bir isim olması gerektiği kanaatini ifade eden DEVA Partisi lideri, “Masa içinden ortak aday olursa, zaten sürecin içinde, işimiz o zaman kolaylaşır. Dışardan adayın da metin için rızasını almamız, onun da süreci sahiplenmesi, benimsemesi önemli” diye konuştu. 

Babacan, partisinin seçimlere nasıl gireceğiyle ilgili ise şu değerlendirmeleri yaptı: 

“Seçim pusulasına baktığınızda DEVA Partisi olacak. Tek başına da olabilir, ittifak şemsiyesi içinde de olabilir. Son toplantıda bunu da konuştuk. Eğer uzlaşırsak Altılı Masa’nın adına ittifak demenin önünde engel kalmıyor.

İl il duruma bakacağız. Altı partinin milletvekili sayısını maksimize etmek için hangi illerde ne tür bir işbirliği yaparsak daha çok milletvekili çıkarabiliriz diye bir süreç başlatmış oluyoruz aslında. Altı parti tek bir listeden tek bir partinin çatısı altında seçime girecek diye bir şey yok.” 

Altılı masa olarak ilk defa aday görüşme kararı aldıklarını hatırlatan Babacan, “Adayımızın ilk turda ve açık farkla seçimi kazanmasını elzem görüyorum” dedi. 

“ADAYA MASA DIŞINDAN DA DESTEK GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Babacan, ortak adaya altılı masa dışından da destek gelmesini istediklerini kaydetti: 

“Sadece Altılı masadaki partilerin değil, başka partilerin de destek vereceği bir isim belirlersek başarımızı güçlendirir, hedefimize ulaşmamızı kolaylaştırır. 

DEVA Partisi olarak diyalogdan yanayız. Herkesle görüşüyoruz. Görüşmeyiz konuşmayız dediğimiz hiçbir parti yok. Ortak adayımıza her partinin destek vermesini arzu ederiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş