DOLAR 32,3361 0.16%
EURO 35,1837 -0.04%
ALTIN 2.244,210,05
BITCOIN %
Ankara

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

151 okunma

Bakan Akar’dan çok sert tepki: Kudurmuş mahluklar

ABONE OL
1 Nisan 2023 13:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırıya ilişkin, “Bu küstah ve aşağılık saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan çıkmış, kin ve nefretle kudurmuş mahlukları şiddetle lanetliyor; bu eylemlere duyarsız ve sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yuman, cezasız bırakarak bunları adeta suça teşvik edenleri de suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz” dedi.

Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu iller arasında yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor.

Ramazan ayının ilk iftarını Hatay’da Mehmetçik ile yapan Akar dün de Yayladağı ilçesinde depremzedelerle iftarda bir araya geldi.

Beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay ile Yayladağı Belediyesi Mustafa Sayın Aba Güreşi Alanında kurulan çadır kentte giden Akar, MÜSİAD Konya tarafından düzenlenen “Yayladağı Sınır Kapısı İftar Programı”na katıldı, depremzedelerle birlikte orucunu açtı.

İftar sonrası konuşan Akar, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından devletin ilk andan itibaren vatandaşının yanına, yardımına koştuğunu belirtti.

Depremzedelerin hiçbir zaman yalnız olmadığını vurgulayan Bakan Akar, “Depremzedelere yardımcı olmak, onların acılarını dindirmek, yaralarını sarmak için devlet ve millet olarak ilk andan itibaren çalışmalarımız devam ediyor. Biz 85 milyon hiçbir dini, etnik, mezhepsel ayrım gözetmeksizin tek yumruk, tek yürek, tek vücut olarak daha önce yaşadığımız birçok felaketin üstesinden geldik. Nasıl geçmişte felaketlerin üstesinden geldiysek inşallah bu depremin yaralarını da saracak, bu felaketin de üstesinden geleceğiz.” 

“FİTNEYE VE FESADA FIRSAT YOK”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanların, valilerin, tüm kurum ve kuruluşların ilk andan itibaren seferber olduğunu dile getiren Akar, “Kalıcı konutların temelleri atılmaya başlandı. Bir sene içinde barınma problemi büyük ölçüde bitecek, iş yerleri açılacak ve hayatın normalleşmesi süratle gerçekleşecek” diye konuştu.

Hayat normalleşinceye kadar çalışmaların süratle devam edeceğini belirten Akar, “Hayat normalleşinceye kadar devletimiz, milletimiz tek yumruk, tek yürek olarak sizlerle beraberiz. Karamsarlık, kötümserlik yok, fitneye ve fesada fırsat, yer yok” dedi.

İlk günden itibaren deprem bölgesindeki özverili çalışmalarından dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi ve MÜSİAD yetkililerini de tebrik eden Akar, sözlerini depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini ileterek tamamladı.

Vatandaşların taleplerini de dinleyen, çocuklarla yakından ilgilenen Akar’a depremzedeler yoğun ilgi gösterdi. “Allah devletimize zeval vermesin”, Allah sizi başımızdan eksik etmesin” diyen depremzedeler Bakan Akar’ı alkışla çadır kentten uğurladı.  

DANİMARKA’DAKİ PROVOKASYON

Bakan Akar çadır kentten ayrılırken Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırıya ilişkin sorusunu yanıtladı.

Son dönemlerde Avrupa’da artış gösteren bu düşmanca, barbarca zihniyet ve eylemler demokratik değerlerle hoşgörü ve barış içerisinde bir arada yaşama kültürünü tahrip ettiğini belirten Akar, şunları söyledi:

“Bu küstah ve aşağılık saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan çıkmış, kin ve nefretle kudurmuş mahlukları şiddetle lanetliyor; bu eylemlere duyarsız ve sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yuman, cezasız bırakarak bunları adeta suça teşvik edenleri de suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş