DOLAR 32,3593 0.11%
EURO 35,0937 -0.12%
ALTIN 2.322,720,17
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

167 okunma

Bakan Akar’dan Yunanistan’a tepki: Ahlaksız şekilde bizi suçluyorlar

ABONE OL
6 Şubat 2023 00:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kars’ta düzenlenen Kış Tatbikatı 2023’te ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’e açıklamalarda bulundu.

 
Bakan Akar, sözlerine “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uluslararası ortamda özne haline geldi. Göz ardı edilebilecek, sözleri dikkate alınmayacak bir ülke değil. Söyledikleri herkes tarafından takip ediliyor. Artık ülkemizin etki alanı Afrika, Asya, Avrupa; ilgi alanı ise tüm dünya. Türkiye’nin özne olduğu bilinmeli, ona göre hesap yapılmalı. Sayın Cumhurbaşkanımız diplomasiyi çok etkin olarak uyguluyor. Türkiye’nin kişilikli ve kimlikli politikasından bazıları rahatsız oluyor. Niye? Çünkü herkesin her dediğine “evet” demiyoruz. ABD’nin, Avrupa’nın bizimle alakalı hesapları son derece subjektif. Suriye, Irak sınırını bekleyen, Akdeniz’de, Ege’de, Karadeniz’de güvenliği sağlayan biziz. Bizim yaptıklarımız kendi güvenliğimiz yanında aynı zamanda Avrupa’nın istikrarı ve güvenliği için. Bunları görmeleri lazım. Hiçbir ordunun amacı savaşmak olmamalı. Savaş zor ve ölümcül bir şey. Güçlü, kuvvetli olacaksın, hakkını, hukukunu koruyacaksın, caydırıcı olacaksın ki sana zarar vermeye cesaret edemesinler. Tüm mesele bu. Onun için de her zaman hazır olmalısınız. Bunun yolu da eğitim ve tatbikat” diye başladı.

TERÖRLE MÜCADELE

Bakan Akar, terörle mücadele hakkında ise şu açıklamaları yaptı:

IRAKLI BAKAN TÜRKİYE’YE GELİYOR

Milli Savunma Bakanı Akar, Irak Savunma Bakanının Türkiye’ye geleceğini açıklayarak, “Hudutlarımızın güvenliği sınırlarımızın ötesinden sağlanıyor. Irak sınırımız 384 km uzunluğunda. Bunun 302 km’si operasyonlarla tamamen kontrol altına alındı. Kalan 82 km’lik bölüm coğrafi olarak düz olduğundan zaten problem yok. Yakında Irak Savunma Bakanı Türkiye’ye ziyarete geliyor. Terörle mücadele konularını görüşeceğiz. Terörle yoğun mücadele devam ederken, özellikle dış basında iftira, bühtanlar var: “Türkiye’nin Kürtlere karşı operasyonu” deniliyor. Bu zinhar yalan, iftira. Böyle bir şey yok. Etnik, dini, mezhepsel bir gruba karşı bir operasyonumuz asla olmaz, olamaz. Bizim tek hedefimiz teröristler. Türkler-Kürtler kardeş, tek yumruk, tek yürek diyoruz. 85 milyon bir ve beraberiz. Ülkemizin bekası, milletimizin refahı için hep beraber çalışıyoruz. Bununla ilgili iftiraları bilinçli olarak ortaya atıyorlar. Türkler-Kürtler kardeş dedikçe bazıları rahatsız oluyor.” ifadelerini kullandı. 

 



SURİYE İLE GÖRÜŞMELER

Suriye ile 3’lü toplantı hakkında konuşan Bakan Akar, “Suriye’nin topraklarının takriben üçte biri teröristlerin kontrolünde. Biz bu teröristlerle uğraşıyoruz, siz de bunlarla uğraşın diyoruz onlara. Biz Suriye’den çıktık diyelim teröristleri kim durduracak, göçü kim önleyecek orada? Bekamızı ihtimallere bırakamayız. Suriye-Rusya-Türkiye üçlü toplantısının devamı kapsamında bu ay içinde Savunma Bakanlıklarından ve istihbarattan teknik heyet toplanacak. Bu diyaloğu devam ettirecekler. Suriye ile temasa geçiyoruz, bazıları ayağa kalkıyor, “Vay nasıl olur konuşursunuz”. Sen ise terör örgütü olarak tanıdığın bir yapının uzantısıyla görüşüyorsun. 40 bin vatandaşımızı öldüren teröristlerle berabersin. Böyle bir şey olur mu?  Siz 10 bin km’den gelip “Bu bizim beka sorunumuz, Afganistan’da terörü kaynağında yok etmek istiyoruz” diyorsunuz. Biz burnumuzun dibindeki terör faaliyetlerine, teröristlere nasıl bigâne kalabiliriz? Bu nasıl bir çelişki? Temennimiz, dileğimiz aklıselimin hakim olması, muhataplarımızın gerçekleri görüp Türkiye’nin hak ve hukukunu teslim etmeleri” dedi.

AZERBAYCAN

Azerbaycan ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Akar, “Can gardaşımız Azerbaycan ile kardeşliğimiz tek yumruk, tek yürek olarak devam edecek. Azerbaycan yalnız değil. Sayın Cumhurbaşkanlarımızın çizdiği çerçevede; Azerbaycan ordusunun modernizasyonu, kuruluşu, eğitimi, tatbikatı ve donanımına yönelik çalışıyoruz. Zengezur koridoru ve oradan geçecek demir ve kara yolları bölge için ekonomik ve sosyal hayat ile güvenlik bakımından çok kıymetli. Ermenistan tarafından da Sn. Aliyev’in, Sn. Cumhurbaşkanımızın uzattığı barış elinin tutulması önemli. Başkalarının etkisinde kalarak birtakım hayallere kapılmanın anlamı yok. Gerçekleri görelim. Makul şartlarda anlaşmamızı yapalım, barışı, huzuru istikrarı sağlayalım, rahat, huzur içinde yaşayalım. Ermenistan’a bu fırsatı değerlendirin diyoruz” diye konuştu.

YUNANİSTAN-KIBRIS

Bakan Akar, Yunanistan ile süren gerginlik hakkında ise şöyle konuştu:

İSVEÇ VE FİNLANDİYA

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda ise Bakan Akar, “Genel olarak bizim politikamız öngörülebilir, dengeli, makul, mantıklı ve tutarlı; tercihlerimiz açık ve net. Bu istikamette ilerliyoruz.Bunun en güzel örneği İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik süreci. Madrid’de memorandum metnine imza atmadılar mı? Kelime kelime konuşuldu, imzayı attılar. Biz sadece bu imzanın gereğinin yapılmasını istiyoruz. Memorandumun gereğini yapmadıkları gibi Türkiye’ye, 71 yıllık NATO üyesi Türkiye’nin Sayın Cumhurbaşkanı’na ve milyarlarca insanın inancının sembolü   Kur’an-ı Kerim’e karşı iğrenç saldırılar yapılıyor. Bu nasıl mantık, bu nasıl kanun? Bizim sinir uçlarımıza dokunuyorlar. Avrupa’nın bize yaptığı bu: masanın altından bize tekme atmaya çalışıyorlar” dedi.

F-16 TEDARİKİ VE MODERNİZASYONU

Bakan Akar, ABD’den F-16 tedarikine ilişkin, “Aklıselimin hakim olmasını, ABD’nin bir bütün olarak konuyu değerlendirip karar vermesini, ona göre hareket etmesini bekliyoruz. Meclisten arkadaşlarımız da Kongre’de görüşmeler yapıyorlar. Sloganımız, “Güçlü Türkiye, güçlü TSK, güçlü NATO, güçlü İttifak”. Ayrıca tek seçenek de F-16 değil diyoruz” dedi.

Bakan Akar, gündeme dair açıklamalarına devam etti:

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş