DOLAR 32,3139 0.19%
EURO 35,0821 -0.16%
ALTIN 2.277,740,02
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

186 okunma

Bakan Kurum’dan müjde üstüne müjde!

ABONE OL
21 Ocak 2023 15:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir’de depremden hasar gören alanlarda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Rıza Bey Apartmanı ve Bayraklı rezerv konut alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Kurum’a incelemelerde İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve milletvekilleri eşlik etti.

Bayraklı rezerv alanında açılamalarda bulunan Bakan Kurum, İzmir’de depremzede vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade ederek, “İzmir’de ilk önce depremin temsili Rıza Bey Apartmanı’nda, yeni yapılan konutlarımızı gördük. Esnafımızla bir araya geldik, iş yerlerimizi vatandaşlarımız ziyaret ettik. Depremin o acılarının tamamen ortadan kaldırıldığı bir sürece hep birlikte yerinde görmüş olduk. Bu açıkçası bizi ziyadesiyle mutlu etti. Depremde, eşini Ahmet amcamızı kaybeden Hatice teyzemizin evine ziyarete gittik.  Onun duygu dolu sözleriyle, hatıralarını hep birlikte yâd ettik. Şimdi de yeni evinde onu mutluluğunu gördük, şahit olduk. Bizim için de mutlulukların en güzeli buydu.” dedi.  

“İzmir’imizde verdiğimiz tüm sözleri yerine getirebilmek için altyapıdan, üst yapıya bütün çalışmaları kararlı bir şekilde yürütmeye ve ihya etmeye devam ediyoruz”

Bakan Kurum, depremzede vatandaşalar için rezerv alanında konut yapacaklarını ifade ettiklerini hatırlatarak, “İzmir için deprem riski taşımayan sosyal donatılarıyla okullarıyla camisi, altyapısı ile İzmir’de yeni bir uydukent olacak Bayraklı’mızdaki hemen şehir hastanemizin yanındaki alanın ziyaretini gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 81 ilimizde tüm ekibimizle birlikte bir mücadele sürdürüyoruz. Mücadelemizin adı ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’. 21. yüzyılın Türkiye’sinde, Türkiye’nin muhteşem Türk şehirleri anlayışıyla ‘Sürdürülebilir Türkiye Yüzyılı’ anlayışıyla 81 ilimizde yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İzmir’imize de verdiğimiz tüm sözleri yerine getirebilmek adına altyapıdan, üst yapıya bütün çalışmaları yine kararlı bir şekilde yürütmeye, ihya etmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

“5 bin 61 konuttan oluşan İzmir tarihinin en büyük dönüşüm çalışmasını başlattık”

Bakan Kurum, depremin ardından sahadan bir an olsun ayrılmadıklarını söyleyerek, “Sabahlara kadar enkaz alanlarında onlarla birlikte yakınlarında bekleyen vatandaşlarımızın kardeşlerimizin acısına ortak olduk. Onlara bir söz verdik, dedik ki; “Biz hızlı bir şekilde konutlarımızı yapacağız. Sizlere teslim edeceğiz.’ 5 bin 61 konuttan oluşan İzmir tarihinin en büyük dönüşüm çalışmasını başlattık. Hem Bayraklı merkezde ve yedi bölgede, hem de rezerv alan da olmak üzere 5 bin 61 konutun çalışmalarını, bir taraftan enkazları kaldırırken diğer taraftan da yeni konutların yapımını sürdürmek amacıyla çalışmalarımızı yürüttük. 1 yıl bile geçmeden Sayın Cumhurbaşkanımızın teşvikleriyle Bayraklı merkezdeki ilk anahtarları vatandaşlarımıza teslim ettik. Ardından etaplar halinde konutlarımızı bitirmek suretiyle depremzede kardeşlerimize teslim ediyoruz.” dedi.

“İzmirli kardeşlerimize, enkaz içinden bize uzanan elleri hiçbir zaman bırakmayacağımızın sözünü verdik”

Bakan Kurum, devletin tüm kurumlarıyla sahada depremzedelerin ihtiyaçlarını tespit etmek için çalıştıklarını hatırlatarak, “Depremin ardından, İzmirli kardeşlerimize enkaz içinden bize uzanan elleri hiçbir zaman bırakmayacağımızı sözünü vermiştik. Annesinin göz bebeği evlatlarımızın ‘buradayım’ diyen ellerini hiçbir zaman bırakmadık ve bırakmayacağız. Bu süreç tamamlanana kadar da her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Hamdolsun o günler geride kaldı. Biz depremzede kardeşlerimize verdiğimiz sözleri tuttuk ve o gün 85 milyon kişi İzmir için seferber oldu.” ifadelerini kullandı.

“Mayıs ayına kadar inşallah 5 bin 61 konutumuzun tamamını hak sahibi kardeşlerimize teslim etmiş olacağız”

Bakan Kurum, 5 bin 61 konutun şuan itibariyle 4 bin 604’ünün yapımının tamamladıklarını ifade ederek, “İnşallah geriye kalan konutları da mayıs ayına kadar tamamlanacak ve bütün konutlarımız, söz verdiğimiz gibi hem Bayraklı merkez, hem de rezerv alanda tamamlanmış olacak. Konutlarımızın kuraları çekilmeye başlandı. Rezerv konutlarımızdaki teslimlerimizi de şubat ayı itibariyle yapmaya devam edeceğiz. Mayıs ayına geldiğimizde inşallah 5 bin 61 konutumuzun tamamını hak sahibi kardeşlerimize teslim etmiş olacağız.” dedi.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle evi olmayan tek bir kişi kalmayana dek çalışmalarını yürüteceğini bildirdi. Bakan Kurum, bugüne kadar İzmir’de 27 milyar lira yatırım değerine sahip 19 bin 430 konutun inşa edilerek bittiğini ve sahada 11 milyar liralık yatırım değeri olan konutun yapımının devam ettiğini söyledi. Bakan Kurum, İzmir’de “İlk Evim, İlk Evim Arsa” sosyal konut projesi kapsamında ise 12 bin 400 konutun inşasının yapılacağını ve 25 bin konut arsasını da depreme dayanıklı evlerin yapılabilmesi için tahsis edileceğini belirtti. İzmir’in ekonomisine katkı sağlayacak, istihdamı arttıracak “İlk İş Yerim” projesi kapsamında 700 iş yerinin kazandırılacağını ifade ederek İzmir’deki kuraların 6-13 Şubat tarihleri arasında çekileceğini bildirdi.

“Türkiye’de 3.2 milyon konutun dönüşümünü tamamladı. Bugüne kadar 12 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına almış olduk”

Bakan Kurum, göreve geldikleri günden beri güvenli şehirler inşa etmek amacıyla çalıştıklarını ifade ederek, “Fay hatları üzerinde bulunan ülkemizin makûs talihini değiştirebilmek amacıyla güvenli konutların inşasını sürdürdük. Bugüne kadar bakanlığımız tüm Türkiye’de 3.2 milyon konutun dönüşümünü tamamladı. Bugüne kadar 12 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına almış olduk. İzmir’imiz özelinde bugüne kadar 57 bin konutu içeren kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttük. Bu kapsamda kamulaştırmadan kira yardımına kadar 1.8 milyar liralık desteğimizi de vatandaşlarımıza sunmuş olduk.” dedi.

“İzmir’imize dört millet bahçesi kazandırıyoruz”

Bakan Kurum, depremde toplanma alanları olarak da kullanılan millet bahçeleriyle ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Bir taraftan da şehrimizi güzelleştirmek amacıyla 81 ilimize yaptığımız gibi millet bahçesi projelerini yürütüyoruz. Bugüne kadar 468 millet bahçesinin ihalesini gerçekleştirdik, 168’ini tamamladık vatandaşlarımıza sunduk. Ve bugüne kadar 468 millet bahçesini ihalesini gerçekleştirdik. İzmir’imize de bu kapsamda dört tane millet bahçesi kazandırıyoruz. Bergama Millet Bahçemizin inşası etaplar halinde tamamlanarak mayıs ayına kadar vatandaşlarımıza teslimlerini yapacağız. Yine Konak ve Kiraz Millet Bahçelerimizin de yapım ve proje çalışmalarında sona geldik. Bir müjdeyi de buradan paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz burası, İzmir’in artık en değerli en kıymetli yerlerinden biri olacak ve biz de milletin olanı millete sunmak adına buraya İzmir’in en büyük millet bahçesini kazandırıyoruz. 360 bin metrekarelik alanda TOKİ Başkanlığımız eliyle buradaki depremzede kardeşlerimizin, tüm İzmir’in yürüme mesafesinde ulaşabileceği, içinde bisiklet yollarıyla yürüyüş yollarıyla zemininden bütün İzmir körfezini seyredebileceğiniz alanı yine milletimize armağan ediyoruz.”

“İzmir Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesinde yaşayan bütün vatandaşlarımızın, 2-B ile ilgili mülkiyet sorularını çözmüş olacağız”

Bakan Kurum, hak sahipliği ile ilgili tüm vatandaşların yanında olduklarını ifade ederek, Vatandaşımızın ne problemi varsa onu çözmenin gayreti içerisinde olduk. 2-B arazileriyle ilgili bugüne kadar 81 ilimizde 911 bin vatandaşımızın mülkiyet 2-B sorunlarını çözdük ve İzmir’imize de bu kapsamda 36 bin 2-B mülkiyet sorununu çözmüş ve vatandaşlarımıza tapularını teslim etmiştik. 50 yıldır problem olan, İzmir’in Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesindeki 2-B’ye ilişkin mülkiyet sorunları vardı. Yaklaşık 2 bin 347 hak sahibi vatandaşlarımıza da 2-B’den tebligatlarımızı yapıyoruz. Bu arsaların hak sahibi vatandaşlarımıza satışlarını yapmaya başladık. İnşallah ay sonuna kadar tüm tebligatlarımızı göndereceğiz ve böylece Sarnıç bölgesinde yaşayan bütün vatandaşlarımızın da 2-B ile ilgili mülkiyet sorularını da çözmüş olacağız. Bu sorun yine uzun yıllardır devam eden bir sorundu. İnşallah milletimize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş