DOLAR 32,3344 0.24%
EURO 35,0632 -0.21%
ALTIN 2.306,381,28
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

159 okunma

Bakan Özer: 10 ilde 450 bin kişiye konaklama hizmeti veriyoruz

ABONE OL
10 Şubat 2023 14:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bakanlık olarak 10 ilde yurtlarımızda, okullarımızda, pansiyonlarımızda, uygulama otellerimizde, öğretmenevlerimizde ve YBO’larımızda şu an itibarıyla 450 bin vatandaşımıza konaklama hizmeti veriyoruz.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya ve diğer illerde sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, depremin ardından Malatya’da vatandaşların barınma, yeme içme ihtiyaçlarının giderilmesi ve arama kurtarma çalışmalarının koordineli şekilde yönetilerek yeme, içme, barınma ile özellikle çocuk ve kadınlarla ilgili ihtiyaçların sürdürülebilir bir şekilde sağlandığını belirtti.

Sadece toplanma ve çadır merkezleri değil mahalle aralarına, köylere, tüm ilçelere rahat bir şekilde ulaşıldığını aktaran Özer, yardım gönderen tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “İnşallah hızlı bir şekilde el birliğiyle devletimizin bütün imkanlarını kullanarak bu süreçleri hızlı şekilde atlatacağız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bakanların depremin hemen ardından sahada aktif olarak çalıştığını dile getiren Özer, devletin tüm birimleriyle çalıştığını, hiçbir birimin diğer birimden daha ön planda olmadığını, herkesin elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini vurguladı.

– “450 BİN VATANDAŞIMIZA KONAKLAMA HIZMETİ VERİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanlığının tüm ilçelerde ve köylerde lojistik desteklerinin çok güçlü olduğunu anlatan Özer, şunları kaydetti:

“Bakanlık olarak 10 ilde yurtlarımızda, okullarımızda, pansiyonlarımızda uygulama otellerimizde, öğretmenevlerimizde ve YBO’larımızda şu an itibarıyla 450 bin vatandaşımıza konaklama hizmeti veriyoruz. İnşallah bu sayıyı giderek artıracağız. Şu anda sahada 7 bin 46 gönüllü öğretmenimiz, organizasyona destek veriyorlar. Bu süreçlerde çok kritik olan özellikle çocuklarımıza, kadınlarımıza psikolojik destek olmak üzere yaklaşık 2 bin psikolojik danışman ve rehber öğretmen sahada 10 ilimizde yaygın şekilde vatandaşlarımızla buluşuyor.

Yaklaşık 2 yıl önce başlatmış olduğumuz MEB-AFAD işbirliğinde arama kurtarma biriminden 4 bin 136 öğretmenimiz, 10 ilde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Mesleki eğitimde 6 ay önce yemek ve ekmek üretmeyle ilgili kapasitemizi artırmıştık. Şu an itibarıyla günlük 700 bin ekmek üretimi yapıp 10 ilimizde dağıtıyoruz. İnşallah hafta sonu itibarıyla bu sayıyı 1 milyona çıkartacağız. Mesleki eğitimin yiyecek içecek üretim merkezlerinde, uygulama otellerinde, öğretmenevlerinde 800 bin sıcak yemek üretiyoruz, 400 bin de kumanya dağıtıyoruz, 60 seyyar mutfağı tüm illerimize gönderdik.”

Özer, süreçlere emek veren tüm öğretmenlere ve yöneticilere teşekkür ederek, “Malatya’da bu süreçleri organize bir şekilde yürüterek bu süreçleri atlatacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

MALATYA’DA TOPLANMA ALANLARINDAKİ DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplanma alanındaki depremzedeler ile arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan ekiplerle bir araya geldi.

Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’daki arama kurtarma, yardım ve destek faaliyetlerini takip ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin dördüncü gününün sabahında toplanma alanlarını ziyaret eden Bakan Özer, depremzedelerle sohbet ederek ihtiyaç ve sorunlarını dinledi. Özer, devletin her türlü imkanıyla depremzedelerin yanında olduğunu ifade etti.

Arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde görev alan polis, asker, öğretmen ve diğer gönüllülerle de sohbet eden Mahmut Özer, destekleri ve emeklerinden dolayı minnettar olduklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş