DOLAR 32,3444 0.29%
EURO 35,1322 -0.02%
ALTIN 2.311,661,52
BITCOIN 22867632,58%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

127 okunma

Cumhur İttifakı’nda bomba ‘görev’ iddiası! Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek…

ABONE OL
11 Mart 2023 01:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçime yaklaşılırken Ankara kulisleri hareketlenmeye başladı… Partilerin ardı sıra hamleler yaptığı bugünlerde Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat, ‘Cumhur İttifakı’ ile ilgili çarpıcı kulis bilgilerini paylaştı…

“CUMHUR İTTİFAKI’NDA SÜRPRİZLER OLABİLİR”

Muhalefet kanadında yaşananlar gündemde sıcaklığını korurken Hande Fırat kaleme aldığı “Cumhur İttifakı’ndan sürpriz hamleler yolda” başlıklı yazısında “Cumhur İttifakı” ile ilgili dikkat çeken kulis bilgilerini aktardı.

HAKAN FİDAN, İBRAHİM KALIN VE MEHMET ŞİMŞEK…

İttifakın önceliğinin deprem bölgesi olduğunu belirten Hande Fırat, “Ancak yeni dönemde bazı sürprizlerin de olabileceği konuşuluyor. AK Parti listelerinde sürpriz isimlerin, yeni yüzlerin görüleceği bilgisi var.” ifadelerini kullandı.

Hande Fırat; bir cumhurbaşkanı yardımcısının güvenlikten sorumlu’ olabileceğini, diğer bir sürpriz isminde ekonominin başına geçebileceğini belirterek konuşulan isimlerin arasında Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek olduğunu yazdı.

 İşte Hande Fırat’ın yazısındaki ilgili kısım; 

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile neredeyse bütün mesaisini deprem bölgesine ve çalışmalarına ayırdı.

Bir yandan da 14 Mayıs’taki seçimler için hassas bir çalışma yürütülüyor. Kulislerde konuşulan, üzerinde beyin fırtınası yapılan bilgileri şöyle paylaşabilirim:

– HÜDA-PAR’a belli bir kontenjan verilmesi gündemde.

– MHP’nin bu duruma hiçbir itirazı yok, MHP’deki genel hava da “Aslolan seçimi kazanmak” şeklinde.

– Yeniden Refah Partisi ile görüşmeler sürüyor. Yakında bir uzlaşmaya varılması bekleniyor.

– MHP ile AK Parti arasında ortak liste görüşmeleri başlamadı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin çok sayıda ilde ortak liste ile seçime girmeye soğuk baktığı belirtiliyor.

– Ancak bazı özel illerde özel adaylar belirlenebileceği belirtiliyor.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceliği deprem bölgesi ve Türkiye’yi olası felaketlere karşı hazırlamak. Bunun için de dört bir koldan çalışma talimatını zaten verdi.

– Ancak yeni dönemde bazı sürprizlerin de olabileceği konuşuluyor. AK Parti listelerinde sürpriz isimlerin, yeni yüzlerin görüleceği bilgisi var.

– Strateji ekibinde, partide, kampanya ofisinde yapılan beyin fırtınalarında cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının Türkiye’nin öncelikli ihtiyacı doğrultusunda artırılabileceği değerlendiriliyor.

– Bu kapsamda bir cumhurbaşkanı yardımcısının Türkiye’nin stratejik konumu nedeniyle güvenlikten sorumlu olabileceği, diğerinin ise ekonominin başına gelebileceği belirtiliyor. Konuşulan isimler arasında Hakan Fidan ve İbrahim Kalın var. Ekonomi için ise AK Parti içinden ve dışından duyduğum isim Mehmet Şimşek. Cumhurbaşkanı henüz bu konuda son sözünü söylememiş. Ancak yapılan değerlendirmeler bu adımların olumlu olacağı yönünde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş