DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0892 -0.13%
ALTIN 2.297,700,90
BITCOIN 22835531,24%
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

158 okunma

Deprem bölgesinde mucize kurtuluşlar! 104 saat sonra peş peşe güzel haberler

ABONE OL
11 Şubat 2023 11:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinde yüzlerce kurtarma ekibi ve binlerce gönüllü enkaz altından sevindirici haber verebilmek için çalışıyor.

104. SAATTE BİR MUCİZE DAHA

Adıyaman’da 60 yaşındaki Eyüp Ak, enkaz altından kurtarıldı. Ak’ın eşi Vesile Ak için kurtarma çalışmaları sürüyor. 

104. SAATTE AMENERRASULÜ DUASI İLE ENKAZDAN ÇIKTI

104 saat sonra gelen mucize 11:06’da Kahramanmaraş’ta Ebrar sitesinden çıkartılan Uzman çavuş Osman Fırat, çıkarılmadan 15 dakika önce sesi duyuldu. Hak İnsani Yardım Derneği Arama ekipleri hemen oraya yönelip çalışmalar başlattı ve bulunduğu göçük altından ekiplerce çıkarıldı. Çıkarılması esnasında Amenerrasulü duasını okuması herkesi duygulandırdı.

ÖZBEK EKİP KURTARDI

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesi Cumhuriyet mahallesi Aslı Ayan Sokakta yıkılan 4 katlı Bayaslı Apartmanının enkazından 32 yaşındaki Naim Bayaslı, 102 saat sonra Özbekistan kurtarma ekibi tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

ELBİSTAN’DA DA 1 KİŞİ ÇIKARILDI

Kahramanmaraş’ta bir mucize daha gerçekleşti. Elbistan’da 102. saatte 33 yaşındaki Mahmut Şahin 20 saatlik çalışma ile çıkarıldı.

102. SAATTE 9 KİŞİ SES VERMİŞTİ! BİR BİR ÇIKARILIYORLAR

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’daki 10 ili etkileyen depremlerde yıkılan Hatay’ın İskenderun ilçesindeki 5 katlı Arzu Apartmanı enkazında dün görev yapan ekipler, yığınların altında ses tespit etti.

Apartmanın birinci katında karşılıklı ikamet eden iki ailenin 9 ferdinin enkaz altında olduğunu değerlendiren ekipler, buradaki kurtarma faaliyetlerini iş makinelerinin de yardımıyla titizlikle yürütüyor.

9 kişiyle temas kurulan enkazdan 102. saatte Oktay ailesinin 6 ferdi kurtarıldı.

Şu sıralar Kılınç ailesinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

DİYARBAKIR’DA ANNE VE 9 YAŞINDAKİ OĞLU SAĞ KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da yıkılan binalardan merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi Hisami Apartmanı’nda ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ekipler, enkazda bulunan 32 yaşındaki Sebahat Varlı ile 10 yaşındaki oğlu Serhat’a ulaştı. İlk müdahaleleri enkazda yapılan Sebahat ve Serhat Varlı, çalışmalar sonucu 101’inci saatte kurtarıldı.

Yaralı çıkarılan anne ve oğlu, 112 Acil Sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

101 SAAT SONRA İKİ MUCİZE BİRDEN

Hatay ve Diyarbakır’da biri kadın biri erkek 2 vatandaşımız enkaz altından canlı kurtarıldı.

100. SAATTE BİR MUCİZE DAHA

Adıyaman’da bir kişi daha enkaz altından canlı olarak kurtarıldı.

100 SAAT SONRA MUCİZE KURTULUŞ

Hatay’da arama kurtarma ekipleri depremden 100 saat sonra bir kadını daha kurtardı.

96 SAAT SONRA KURTARILDI

“Asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerde Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan 26 yaşındaki Alper Saçma, 96 saat sonra kurtarıldı.

Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Dulkadiroğlu İlçesi Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan 6 katlı Kalkan Apartmanı’nda arama kurtarma çalışması yürüttü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kahramanmaraş’a deprem valisi olarak görevlendirilen Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da bu alana gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı, görev yapan ekiplere başarı diledi.

Ekipler, enkaz altında sağ olduğu belirlenen Saçma’yı kurtarmak için çalışmaları hızlandırdı.

Yürütülen çalışmalar neticesinde Alper Saçma, depremden yaklaşık 96 saat sonra sağ çıkarıldı.

Saçma, tekbirler eşliğine ambulansa konularak hastaneye götürüldü.

7 YAŞINDAKİ ASYA, 95 SAAT SONRA KURTARILDI

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da 95 saat sonra bir apartmanın enkazından Asya Dönmez (7), sağ çıkarıldı.

Depremlerin ardından General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde yıkılan bir apartmanda arama kurtarma çalışmaları devam etti.

Binanın enkazında Dönmez’e ulaşan aralarında Kütahya Tavşanlı Belediyesi itfaiye ekiplerinin de bulunduğu görevliler, çocuğu sağ olarak çıkardı.

Dönmez, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye gönderildi.

Ekiplerin enkazdaki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

YAĞIZ ULAŞ BEBEK İLE ANNESİ, ENKAZDAN KURTARILDI

Hatay’da 10 günlük bebek ile annesi, depremden yaklaşık 90 saat sonra enkazdan kurtarıldı.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Hatay’da çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, Yağız Ulaş isimli 10 günlük bebeği, depremden yaklaşık 90 saat sonra annesiyle enkazdan kurtardı.

KÜÇÜK YAVUZ, ELİNDEKİ KUMBARASIYLA KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma neden olurken, Erzurum’dan Hatay’a giden AFAD ekibi, 600 Evlerde yıkılan 6 katlı binanın enkazında kalan bir kişinin hayatta olduğunu belirledi. 6 katlı apartmanın 3’üncü katında, isminin Yavuz Türkmen olduğu öğrenilen çocuğa ulaşan AFAD ekipleri, çalışma başlattı. 12 yaşındaki Yavuz, 91 saat sonra elindeki kumbarasıyla birlikte enkazdan kurtarıldı. Sedyeye alınan küçük çocuğu sağlık ekiplerine teslim etmek isteyen AFAD görevlisinin ‘Aslan yavrum be’, ‘Sana kurban olayım’ sözleri yürekleri ısıttı. Yavuz, tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

POLİS MEMURU VE 4 YAŞINDAKİ OĞLU 89’NCU SAATTE HAYATA TUTUNDU

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi’nde bulunan Prestij Apartmanı’ndan deprem sonrası enkaz altında kalan polis memuru Tolga Doğan ve 4 yaşındaki oğlu Alparslan Doğan, 7 saatlik kurtarma çalışmasının ardından Polis Arama Kurtarma ve Uludağ Enerji arama kurtarma ekipleri tarafından 89 saat sonra kurtarıldı. Arama kurtarma ekipleri, yerle bir olan Prestij Apartmanı’nda adeta zamanla yarıştı. Baba Tolga Doğan ve oğlu Alparslan Doğan, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. Arama kurtarma ekiplerinin hummalı çalışmaları havadan görüntülendi. Öte yandan baba ve oğlu kurtulduktan sonra arama kurtarma ekipleri birbirlerine sarıldı.

ENKAZDAN KUCAĞINDA 1 YAŞINDAKİ BEBEĞİYLE ANNE KURTARILDI

Depremin merkezi Kahramanmaraş’ta ekiplerine kurtarma çalışmaları sürüyor. Onikişubat ilçesinde bir enkazda çalışma yapan Ankara Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, ses aldı. Ekiplerin çalışmasıyla anne ve 1 yaşındaki bebeği Ela’ya ulaşıldı. Ekipler ilk önce Ela bebeği çıkardı. Kucakta çıkan bebeğin uykuda esnemesi de görüntüye yansıdı. Daha sonra ise anne Rahaf çıkartılarak bebekle birlikte hastaneye sevk edildi.

8 YAŞINDAKİ ALİ ENKAZDAN KURTARILDI

Kahramanmaraş’taki depremde enkaz altında kalan 8 yaşındaki Ali Rize kurtarma ekipleri tarafından sağ kurtarıldı.

ENKAZDAN KURTARILAN MİNİK MUHAMMED’İN ŞAŞKINLIKLA ETRAFI İZLEDİ

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde yaşanan depremin en çok etkilediği illerin başında gelen Hatay’dan güzel bir haber daha geldi. Merkez ilçe olan Antakya’da saatlerce enkaz altında kalan 5 yaşındaki Muhammed, Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaşadığı olayın şoku ile ne yapacağını şaşıran küçük çocuk şaşkınlıkla etrafı izlerken, ekiplerin verdiği keki yedi. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

6 VE 8 YAŞINDAKİ KIZ KARDEŞLER DEPREM ENKAZINDAN KURTARILDI

Çalışmalarını titizlikle yürüten ekipler, son olarak kentte Sakarya Caddesi’ndeki Demir Apartmanı’nın enkazında Emine (6) ve Feyza Atçeken’in (8) kardeşlerin olduğunu fark etti. Uzun uğraşlar sonucu ekiplerce bulundukları yerden 67 saat sonra kurtarılan Atçeken kardeşler sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

6 YAŞINDAKİ FATMA HAYATA TUTUNDU

Hatay’da deprem sonrası Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin UMKE ve askerlerle birlikte Kunduracı Abbuş Sokak’ta yürüttüğü arama kurtarma çalışmasında 6 yaşındaki Fatma Açıkgöz’e ulaşıldı. Yapılan çalışmalarla küçük Fatma enkazdan çıkartılarak sedyeye alınıp ambulansa taşındı. Kurtarma ekipleri ve çalışmaları takip eden Fatma’nın yakınları büyük sevinç yaşadı. Fatma, sedyeyle ambulansa taşınırken elini tuttuğu yakınına “Ne olur yanıma birisi gelsin” diye seslendi.

64 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILAN KÜÇÜK NİSA: ARTIK GÖZÜMÜ AÇABİLİR MİYİM

Giresun, Bulancak ve Espiye Belediyesi itfaiye görevlilerince Kahramanmaraş’ta yıkılan bir binanın enkazında yapılan çalışmalarda, ses geldiği tespit edildi. Ekipler uzun süren çalışmanın ardından 8 yaşındaki Nisa’ya sağ olarak ulaştı. Enkaz altından 64 saat sonra kurtarılan Nisa, sağlık görevlilerince hastaneye götürüldü. Görüntüde ekipler Nisa ile sohbet ediyor. Ekiplerden bir kişi, “Nisacığım ben seni alacağım. Geri gel. Gelemiyor musun? Ben sana yardım edeceğim.? Aferin sana.” diye sesleniyor.
Enkazdan çıkarılan Nisa, “Artık gözümü açabilir miyim?” diye görevlilere sesleniyor.

ANNE VE KÜÇÜK KIZI MELİSA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Depremin 66’ncı saatine girilirken, Kahramanmaraş’ta enkaz altında bulunan 4 yaşındaki Melisa ve annesi Sevim enkazdan sağ çıkarıldı.

İLK SÖZÜ ‘ANNEM NEREDE’ OLDU

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde çöken 5 katlı binanın enkazında kalan aynı aileden 4 çocuk AFAD ekipleri tarafından sağ olarak çıkartıldı. Enkazdan ikinci olarak çıkartılan çocuklardan ismi öğrenilemeyen 4-5 yaşlarındaki çocuğunun ilk sözleri “annem nerde” oldu. Peş peşe sağ olarak çıkartılan çocukları ekipler sevince boğdu. 16 yaşlarındaki İlayda ise bulunduğu yerden yarı baygın olarak kurtarıldı. Sağ olarak kurtarılan çocuklar sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi.

İstanbul İtfaiyesi’ne bağlı Kartal Grup Amirliği Ekipleri Hatay Defne Mahallesi’ndeki enkazda 2 yaşında Muhammed bebeği 44 saat sonra kurtardılar. Enkaz altında susayan bebeğe şişenin kapağıyla su verdiler. Enkazdan çıkartılan bebek sağlık ekiplerine teslim edildi.

45 SAAT SONRA GELEN MUCİZE, 5 YAŞINDAKİ MEHMET GÖÇÜK ALTINDAN KURTARILDI

Hatay Odabaşı Mahallesinde anne babası enkaz altına can veren 5 yaşındaki Mehmet Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma Ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu göçük altından çıkarıldı.

Türkiye, 6 Şubat saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7, hemen sonra Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Ciğerimizi yakan bu korkunç afetin ardından tek yürek olan Türkiye’nin dört bir tarafından Arama Kurtarma Ekipleri hızlıca olay yerine intikal etti. Bu kapsamda Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri de enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için Hatay’a hareket etti. Bu gün öğlen saatlerinde 4 yaşındaki Zeynep ile annesi ve 60 yaşındaki Mihriye Teyzeyi enkaz altından çıkardıktan sonra bir güzel haber daha geldi. Yaşanan afetin üzerinden 44 saat geçmesinin ardından gece saat 23.00 sularında bu kez annesi ve babası enkaz altında vefat eden 5 yaşında Mehmet’i enkaz altından kurtardılar. 

“MEHMET TEK KALDI”

Hatay’ın Odabaşı mahallesi 1022. Sokakta çalışmalarına devam eden Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin verdiği bilgi yürekleri dağladı. “Mehmet 5 yaşında. Annesi ve babası ile aynı yerde duruyordu. Annesi ile de bugün konuştuk, fakat annesi ve babası maalesef vefat etti. Mehmet tek kaldı.”

“GECEMİZE UMUT OLDUN MEHMET”

Mehmet’in kurtulma anını sosyal medyadan duyuran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Gecemize umut oldun Mehmet” diye yaptığı paylaşımda “5 yaşındaki minik yavrumuz Mehmet ekiplerimizce sağ salim kurtarıldı. Gecemize umut oldun Mehmet”

ENKAZDAN BABA VE 4 YAŞINDAKİ OĞLU KURTARILDI

Sivas Belediyesinden alınan bilgiye göre, Malatya’da kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri, merkez Yeşilyurt ilçesinde yıkılan Kasapoğlu Apartmanı’nın enkazından ses duydu. Sesin geldiği alana yoğunlaşan ekipler, enkazda kalan Mehmet Tekeş ve oğlu Miran Tekeş ile iletişim kurdu. İtfaiye ekipleri, uzun süren çalışmanın ardından baba ile 4 yaşındaki oğlunu enkazdan sağ çıkarmayı başardı.

4 YAŞINDAKİ BEYZA 42’NCİ SAATTE HAYATA TUTUNDU

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede çok sayıda bina hasar gördü ve yıkıldı. Ekipler depremin hemen ardından kurtarma çalışmalarına başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri depremin 42. saatinde Beyza isimli 4 yaşlarındaki kız çocuğunu enkazdan sağ olarak çıkardı.

ANNE VE 3 ÇOCUĞU 40 SAAT SONRA ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

İstanbul’dan akrabalarına misafirliğe gelen anne Zeynep ve çocukları Celal (6), Elif (4), Ecrin (2) Yılmaz ve anneanneleri enkaz altında kaldı. 40 saatin ardından beş aile üyesi de AFAD ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı.

‘ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN, EŞİM VE ÇOCUKLARIMDI’

Duygularını anlatan baba Ahmet Yılmaz, “Allah bin kere razı olsun, eşim ve çocuklarımdı. Rabbim bu duyguyu herkese yaşatsın. İstanbul’dan geldim. Biz kazmaya başladık, sonra termal kamera geldi. Bizi gören ekipler ‘Biz kurtaracağız’ dediler. Uzun uğraş sonucu ailemize sağ salim ulaştık” dedi.

12 YAŞINDAKİ AYSİMA’DA 40 SAAT SONRA SAĞ KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Elazığ’dan Malatya’ya giden itfaiye ekipleri, yıkılan binanın enkazından 12 yaşındaki Aysima Yılmaz’ı 40 saat sonra kurtardı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde, Gaziantep’te yıkılan bir binanın enkazından bir çift ile ikiz bebekleri sağ kurtarıldı.

GELEN SESLER SONRASI 40 SAAT SONRA İKİZ BEBEKLER KURTARILDI

Kahramanmaraş’taki 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası Hatay’ın Samandağ ilçesinde enkaz altında kalan 11 yaşında bir kız çocuğu yoğun çabalar sonucunda sıkıştığı yerden sağ olarak kurtarıldı. Ortam dinlemesinin ardından enkazın altında olduğu belirlenen 1,5 yaşlarındaki Amine Elçin ve ikizi Ahmet Erbay depremden yaklaşık 40 saat sonra kurtarıldı.

EGM’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

 Emniyet Genel Müdürlüğü, Gaziantep’te yıkılan bir binanın enkazından ikiz kardeşlerin yaklaşık 40 saat sonra kurtarılma anlarını paylaştı.

GAZİANTEP’TE KÜÇÜK ÇOCUĞUN KURTARILMA ANLARI

Gaziantep İslahiye’de de küçük bir çocuğun enkazdan böyle kurtarıldı.

ASKERLER TARAFINDAN KURTARILAN MİNİK KIZ

Bir kurtarılma videosu da Hatay’dan geldi. Bölgede kurtarma çalışmaları yürüten askerler tarafından göçük altında kalan minik bir kız çocuğu sağ olarak çıkarıldı.

4 YAŞINDAKİ GÜL SIKIŞTIĞI YERDE HAYATA BÖYLE TUTUNDU

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ayrı ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Enkaz altından depremzedelerin çıkartılması için süren çalışmalarda bir iyi haber de depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’dan geldi. 34 saat önce 3 katlı bir binanın 1’inci katındaki kolon arasına sıkışan Gül İnal’ı çıkartmak için saat 07.30’da başlayan çalışmalar, 6 saat sonunda nihayete erdi. İnal, ekiplerce 13.30’da enkaz altından sağ salim çıkartıldı.
İnal, kurtarıldıktan sonra sağlık ekipleri tarafından müşahede altına alındı.

5 YAŞINDAKİ MELEK DEPREMDEN 34 SAAT SONRA KURTARILDI

Kahramanmaraş’taki 5 yaşındaki Melek deprem enkazından yoğun çabalar sonucu sağ çıkarıldı.

6 AYLIK AYŞE BEBEK VE ANNESİ YOĞUN ÇABA SONUCU ENKAZDAN ÇIKARILDI

Hatay’da 6 aylık Ayşe bebek ve annesi Hülya 30 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

ENKAZDAN ÇIKTIĞI AN EKİPLERE SARILDI

Hatay’da saatler sonra enkazdan çıkarılan Şevval Deniz kendisini kurtaran ekiplere böyle sarıldı.

KAYNAK: İHA, AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş