DOLAR 32,3541 0.31%
EURO 35,1553 -0.01%
ALTIN 2.310,041,44
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

135 okunma

Fatih Erbakan: 70 seneden beri bu CHP zihniyetinde hiçbir değişiklik olmamış

ABONE OL
5 Mayıs 2023 11:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Trabzon’da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda toplanan partililere seslenen Erbakan, “Bizler yeniden refah partisi olarak milletimiz için devletimiz için Türkiye’nin birliği beraberliği için, yeni nesillerimiz için, ailemizin korunması için, Cumhur İttifakı güvencesinin çatısı altında seçimlere girme kararı aldık. Cenabı Allah bu kararımızı ülkemiz için milletimiz, devletimiz için hayırlı uğurlu eylesin. Bütün seçim bölgesinde istisnasız bir şekilde kendi adaylarımızla kendi amblemimizle seçimlere giriyoruz, ancak Cumhur ittifakının çatısı altındayız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sayın Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz” dedi.

‘YEDİLİ MASA DEDİĞİMİZ YAPININ İKTİDAR OLMASINA MÜSAADE EDEMEZDİK’

Neden Cumhur İttifakı’nı desteklediklerini anlatan Erbakan, “Çünkü karşı cephedeki bir araya gelen unsurlara baktığımız zaman bunların zihniyetine, geçmişine hedeflerine söylemlerine seçim bildirgelerine baktığımız zaman bu yedili masa dediğimiz yapının Türkiye’de iktidar olmasına müsaade edemezdik. Bunların iktidar olmasına vesile olamazdık. İşte söylemleri ortada. Diyor ki, Ayasofya’yı yeniden müze yapmak lazım. Okul öncesi çocukların Kur’an öğrenmesi doğru bir şey değil, bu bir taliban zihniyetidir, çocuklara Kur’an öğretmeyelim diyor. Bir tane milletvekili adayı çıkmış sabah ezanları camilerden hoparlörlerden çok yüksek sesle okunuyor, insanlar rahatsız oluyor. Bu ezanlar caminin içinde okunsa hoparlörden minareden okunmasın diyor. LGBT Türk aile yapına zarar vermez diyor. Soruyorlar cumhurbaşkanı yardımcısı adayına eşcinsel evliliklerle ilgili ne düşünüyorsun diye, gayet normal herkesin kendi özel hayatı, kendi tercihi ama toplum henüz buna hazır değil diyor. Ya bir de Trabzonlu olacaksın. Trabzonlular bunu duysa seni Trabzon’a sokmazlar” ifadesini kullandı.

‘28 ŞUBAT’TAN BERİ ZİHNİYETLERİNDE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK OLMAMIŞ’

Başörtüsüne ilişkin anayasal güvencenin getirilmesine ilişkin düzenlemenin laikliğe uygun olmadığı gerekçesi ile millet ittifakı tarafından kabul görmediğini belirten Erbakan, “Masanın 7’inci ortağının seçime girmek için kurduğu yedek partisinin seçim bildirgesinde ne diyor, okullarda din dersini tamamen kaldıracağız. Diyanet İşleri Başkanlığını, inanç İşleri başkanlığı yapacağız. Yani Diyanet İşlerinin sadece İslam diniyle bir ilgisi olmayacak, sadece İslam’a hizmet eden bir kurum olmayacak. Seçim bildirgelerinden resmi açıklamalarından ifade ediyor bunu. Başörtüsüne bir anayasal güvence getirilmek istendi mecliste. 7’li masanın meclisteki temsilcileri İyi Parti, CHP ve HDP dediler ki; hayır, bize gelmeyin. Neden? Çünkü başörtüsünü anayasal güvence getirmek için ortaya konulan metin laikliğe aykırı bir metindir de onun için, dediler. Ne demek bu 28 Şubat zihniyeti demek. Hoş geldin 28 Şubat zihniyeti. Ya açık olan açık gidecek, örtülü olan örtülü gidecek. Örtülüye örtülü olduğu için kimse karışmayacak. Onun güvencesi olsun diyoruz. Kalkmış bunun laikliğe aykırı olduğunu söylüyorlar. 28 Şubat’tan beri zihniyetlerinde hiçbir değişiklik olmamış. Hatta ve hatta 70 seneden beri bu CHP zihniyetinde hiçbir değişiklik olmamış” diye konuştu.

‘BİR OY ERDOĞAN’A BİR OY ERBAKAN’A’

14 Mayıs seçimlerinin önemine değinen Erbakan, “Sadece ahlak ve maneviyatla ilgili değil, Türkiye’nin birliği beraberliği ve bütünlüğü ile ilgili de sıkıntı var. Bakın yedili masa olarak HDP’nin 11 maddelik tutum belgesini tamamıyla kabul ettik diyorlar. Ne var o tutum belgesinin içerisinde daha fazla demokrasi ve özgürlük için yerinden yönetim yerelden yönetime geçmemiz lazım. Ne demek bu. Düpedüz özerklik demek. Selahattin Demirtaş’ın söylediği gibi eyalet sistemi demek ve Allah vermesin Türkiye’nin bölünüp parçalanması demek. O nedenle kıymetli Trabzonlulara diyoruz ki cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Cumhurbaşkanımıza, milletvekilliği seçiminde de Yeniden Refah Partisi, milli görüşe desteğinizi bekliyoruz. Bir oy Erdoğan’a bir oy Erbakan’a” dedi. 

ERZURUM’DA PARTİLİLERE SESLENDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Trabzon’daki programının ardından karayoluyla Erzurum’a geldi. Partisinin, İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde düzenlediği milletvekili aday tanıtım etkinliğine katılan Erbakan, burada partililere seslendi. Erbakan, “Hocamızın bereketi halen daha üzerimizde devam ediyor. Ne kadar travmalar yaşansa da ne kadar sıkıntılar yaşansa da 4 tane partimizi kapatsalar da halen daha milli görüş kervanı yoluna devam ediyor ve inşallah milli görüş kıyamet sabahına kadar da baki kalacaktır Allah’ın izniyle. Seçimlerin arifesinde Yeniden Refah Partisi olarak son derece stratejik ve önemli bir karar aldık ve bir duruş sergiledik. Bu seçimlerden önce mevcut şartları değerlendirdik ve ülkemiz için, devletimiz için, milletimiz için, ailemizin korunması için, yeni nesillerimiz için, evlatlarımızın, çocuklarımızın geleceği için, ülkemizin, milletimizin felaketlerden korunması için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme kararı aldık. Cenabı Allah bu kararımızı ülkemize, milletimize, devletimize hayırlı ve uğurlu eylesin” dedi.

‘BUNLARA ERZURUMLULAR OY VERİR Mİ?’

Erbakan şunları söyledi:

“Şurada Erzurumluların, dadaşların karşısında söylemeye bile çekindiğim utandığım açıklamaları ve görüşlerini ister istemez ifade etmek mecburiyetindeyim. ‘LGBT Türk aile yapısına zarar vermez’ diyen bir cumhurbaşkanı adayıyla karşı karşıyayız.’ Ne münasebet efendim? Neden zarar versin’ diyor. Çok affedersiniz yine üzülerek ifade ediyorum. Eşcinsel evlilikler gayet doğaldır, normaldir. Herkesin kendi özel hayatıdır, tercihidir ama bu toplum, bu millet buna hazır değil diye bir cumhurbaşkanı yardımcısı adayıyla karşı karşıyayız. Düşünebiliyor musun? Şu Erzurum’da konuşmaya bile utandığımız konular hayret ediyorum. Şu bin sene İslam’a bayraktarlık yapan ecdadın torunlarının karşısına çıkıyorlar. Bunlara Erzurumlular oy verir mi?”

’70 SENEDEN BERİ BU CHP’NİN GENETİK ÖZELLİKLERİNDE BİR DEĞİŞİM OLMAMIŞ’

“28 Şubat’tan bugüne kadar 25 senedir bir santim yol almamışlar, bir milim yol almamışlar” diyen Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zihniyetlerinde en ufak bir değişim olmamış. Hatta 25 seneden beri değil, 70 seneden beri bu CHP’nin genetik özelliklerinde bir değişim olmamış. Ne kadar makyaj yaparsa yapsın ne kadar kıyafetini değiştirirse değiştirsin ne kadar helalleşme hikayeleri anlatırsa anlatsın işte gerçekler ortada. Milletvekili çıkıyor, mecliste bir basın toplantısında. Diyor ki ‘efendim dört altı yaş arasında bir çocuğa Kur’an öğretilir mi? Bu Taliban zihniyetidir, bu çağ dışılıktır. Okul öncesi Kur’an öğretimine biz CHP olarak karşıyız’ diyor. Biraz önce ne dedin? Bin sene İslam’a bayraktarlık yapmış bir ecdadın torunları bu aziz millet çocuğuna Kur’an öğretecek. Kalkıp o CHP’lilere soracak. Şunların uğraştığı meseleye bakın. Camiden ezan okunmasını durduracağım. İmam hatiplerin fazlasını kapatacağım. Çocukları Kur’an öğretilmesini engelleyeceğim. Bunun yanında bir de Ayasofya’yı tekrardan müze yapacağım. Bir de üstüne gelir gelmez İstanbul Sözleşmesi’ni getireceğim. İYİ Parti’nin de derdi bu. CHP’nin de derdi bu. Hepsinin derdi bu. Bunlara Erzurumlular, 14 Mayıs’ta sandıkta en güzel cevabı verecekler Allah’ın izniyle.”

KAYNAK: DHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş