DOLAR 32,3375 0.24%
EURO 35,1608 0.02%
ALTIN 2.302,861,12
BITCOIN 22896112,89%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

120 okunma

Güneş alerjisine ne iyi gelir, nasıl geçer? Güneş alerjisi belirtileri…

ABONE OL
9 Mayıs 2023 00:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneş ışınlarına maruz kaldığımızda vücutta zaman zaman hassasiyet oluşabilir. Vücudumuza genellikle doğrudan nüfuz etmesiyle ortaya çıkan yanma, kaşıntı ve döküntü gibi farklı şekillerde kendini gösteren güneş alerjisi, kişinin hayat standartlarını olumsuz yönde etkiler. Cilt tipine göre değişebilen bu reaksiyonların önüne birtakım önlemlerle geçilebileceği gibi çeşitli tedavi yöntemleri de mevcuttur.

GÜNEŞ ALERJİSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Güneş alerjisi, güneş ışınına maruz kalan ciltte; kaşıntılı kırmızı döküntü, kaşıntı ve yanma gibi semptomlarla tanımlanan bir cilt rahatsızlığıdır. Polimorf ışık erüpsiyonu ya da diğer bir adıyla güneş zehirlenmesi en sık görülen güneş alerjisi türlerindendir. Bazı insanların kalıtsal olarak güneş alerjisi varken bazılarının ise belirli bir dönem sonrası vücudunda ortaya çıkabiliyor. Güneş alerjisi belirtilerini sizin için sıraladık.

Güneşe çıkıldığında;

  • Kırmızılık,

  • Kaşıntı veya ağrı,

  • Ciltte kabuklanma,

  • Kanama,

  • Su toplama, kabarcıklar veya kurdeşen oluşuyorsa siz de güneş alerjisi olabilirsiniz.

GÜNEŞ ALERJİSİNE NE İYİ GELİR?

  • Normalde de cilde faydalı olan yoğurt, güneş alerjisiyle karşılaşıldığında oldukça etkilidir. Güneş ışınlarına bağlı olarak ciltte meydana gelen tahrişe karşı yoğurt sürülmesi önerilir.

  • Normal cilt tiplerine göre atopik yani kuru ciltler daha yoğun bir şekilde güneş ışınlarını cilde çeker. Bu yüzden cilde yoğun bir şekilde nüfuz eden güneş ışınları için bol miktarda su içilmesi gerekir.

  • İçeriğinde çinko olan bitkisel yağların düzenli kullanım sonucu güneş alerjisine iyi geldiği bilinir.

  • Koruma sağlayan doğal yöntemlerden birisi de kabak çekirdeği yağıdır. Bu yağı cildinize sürerek oluşabilecek hasarları en aza indirebilirsiniz. İşe yaraması için düzenli bir şekilde kullanılması gerekir.

GÜNEŞ ALERJİSİ TEDAVİSİ İÇİN KREM

İlk önce doğal tedavi yöntemleriyle geçmesi beklenen güneş alerjisi, herhangi bir iyileşme göstermediyse doktor muayenesi ve ilaç takviyesi gerekebilir. Tedavi prosedüründe genellikle ağrı kesici kremler ve alerjiyi geçirici ilaçlar yer alır. Fakat alerjinin bulunduğu aşamaya bağlı olarak sürülen kremler tek başına yeterli gelmeyebilir bu yüzden kremlerle birlikte destekleyici hapların da kullanımı önerilebilmektedir.

Ayrıca güneş ışınlarından koruyucu losyonların kullanılması da güneş alerjisine karşı koruyucu bir kalkan oluşturmaktadır. Güneş alerjisini hafifleten alternatifler olsa bile kesin bir tedavi yöntemi yoktur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş