DOLAR 32,3482 0.27%
EURO 35,1625 0.04%
ALTIN 2.306,501,29
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

154 okunma

Hopi, fintech ve e-ticaret atılımıyla global bir unicorn olmayı hedefliyor

ABONE OL
17 Ocak 2023 04:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hopi Üst Yöneticisi (CEO) Yalın Özcan, 2023’te e-ticaret ve finansal teknolojiler alanlarında kendilerini geliştireceklerini, ayrıca hiper kişiselleştirme işlerini önceleyeceklerini belirterek, “Bu alanlardaki atılım bizi unicorn yapacak. Hopi’nin orta vadede globalleşme gibi bir planı da var, farklı ülkelere girmek istiyoruz. Bu amaçla birkaç ülke de belirledik.” dedi.

AA muhabiri ile Hopi’nin 2022 faaliyetlerini ve 2023 hedeflerini paylaşan Özcan, mağazaların kapandığı salgın döneminde e-ticarete eğilimin arttığını, her sektörün bu alanda önemli büyüme kaydettiğini söyledi.

Özcan, Hopi’nin de salgından sonra e-ticaret ve finansal teknolojiler alanına odaklandığını vurgulayarak, bu alanlara yaptıkları yatırımlar sayesinde 2021 ortasında yüzde 5 düzeyinde bulunan cirolarının içindeki online satışın payının geçen yıl yüzde 19’lara geldiğini bildirdi.

Geçen yıl yeni işlere girdiklerini belirten Özcan, “Bugüne kadar sadece bir sadakat uygulaması olan Hopi’nin içinde bir pazar yeri açtık. Bu sayede kullanıcılarımız ilk kez geçen yıl Hopishop’ta 600’e yakın üye iş yerinden alışveriş yaptı.” diye konuştu.

Özcan, geçen yıl tüm rakamsal hedeflerinin üzerine çıktıklarını aktararak, şunları kaydetti:

“Rakamsal olarak incelediğimizde Hopi olarak, 2022’de önceki yıla göre ciroda 2,6 kat, işlem adedinde yüzde 30’un üzerinde büyüdük. Müşteri tabanımızı da 11 milyondan 15 milyona çıkardık. Bugün Türkiye’deki her 6 kişiden 1’i Hopi kullanıcısı. Geçen yıl cüzdan ve kartımızı lanse ettik, 250 bin kullanıcıya ulaştık. Kısacası, 2022, e-ticaret ve finansal teknolojilere giriş aşamasıydı, 2023’te bu işlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Kendimize yeni hedefler çıkarmıyor, bunları büyütmeye odaklanıyoruz. Gelecek yıl ayrıca, bizim 2022’de SAS ve Partner Republic iş birliğine giderek temelini attığımız hiper kişiselleştirme projemizi de önceleyeceğiz. Bu projemizle kişiselleştirilmiş teklif sunabilme kapasitemizi en az 3 kat artırmayı hedefliyoruz.”

“Yakın zamanda global bir bacağımız da olacak”

Yalın Özcan, müşterilerine dair çok detaylı verilere sahip olduklarını, hiper kişiselleştirme ile her kullanıcıyı ilgi alanı, ihtiyacı ve bütçesine göre bireysel değerlendirerek onların yaşam tarzlarına uygun alışveriş seçenekleri sunacaklarını bildirdi.

Bunun için fintech tarafını çok önemsediklerini ve bu alanda büyüyeceklerini ifade eden Özcan, “Mart ayında da büyük bir lansman yapacağız. Hopi’nin tüm önyüzünü sıfırdan yazıyoruz. Hiper kişiselleştirme özelliğimizi de ekleyerek e-ticaret ve fintech tarafındaki gelişimi yeni önyüzümüzde sunmuş olacağız.” dedi.

Özcan, Hopi’nin en güçlü yanının veri ve teknoloji şirketi özelliği olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Bu özelliklerimizi kullanarak müşterilere yeni şeyler sunmaya çalışıyoruz. Sadece alışveriş anında değil, öncesinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu yönümüzü güçlendirmek için e-para kuruluşları ve finansman şirketleri gibi birçok anlaşmamız da var. Yeni iş birliklerimiz de gündemde. Bu iş birliklerine yurt içi kurumlarla başlayacağız ama Hopi’nin orta vadede globalleşme gibi bir planı da var, farklı ülkelere girmek istiyoruz. Bizim ürünümüz, global bir ürün ve her yere entegre edilebilir. Sadece regülasyonlarına uyarlanması gerekecek. Bu amaçla birkaç ülke de belirledik.”

“Bizim içimizde 1 milyon gamer var”

Hopi CEO’su Özcan, salgınla beraber Hopi müşterilerinin demografik yapısının değiştiğini, gençlerin payının çok hızlı yükseldiğini, bunun alışveriş yapılan sektörlerde de farklılaşmayı beraberinde getirdiğini anlattı.

Bu dönemde oyun sektörüne ciddi bir talep artışı yaşandığını aktaran Özcan, “Bizim içimizde 1 milyon gamer (oyuncu) var. Müşteri özelliklerinin değişmesi farklı iş birliklerini beraberinde getirdi. Müşteri tabanımızdaki gamer’lara ulaşmak isteyen iş ortakları teklifle geldi. Hopi’nin en büyük avantajı bu zaten. Elimizdeki müşteri kitlesinin özelliklerine göre iş birliği yapıyoruz. Bu sayede veri tabanımız da gelişiyor.” ifadelerini kullandı.

Oyun sektörü haricinde salgından çıkışta turizmin çok büyüdüğüne işaret eden Özcan, 2022 genelinde ise giyim perakendesinin öne çıktığını bildirdi.

“Fintech ve e-ticaret alanlarındaki atılım bizi unicorn yapacak”

Yalın Özcan, bu yıla ilişkin genel ekonomik beklentilere değinirken, enflasyonun tüm dünyada sıkıntılı olduğunu, Rusya-Ukrayna savaşının ise belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Bu gelişmelerin arz zincirine etkilerinin yakından takip edileceğini aktaran Özcan, kendi işlerinde giyim perakendesi oranının yüksek olduğunu, bu nedenle net bir tahmin yapamadıklarını belirtti.

Özcan, Türkiye’nin şimdiye kadar birçok kriz atlattığını ve dünyaya kıyasla bu konuda hazırlıklı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Biz yine bu belirsizlikleri atlatacağız, burada bir sıkıntı görmüyoruz. Hopi olarak baktığımızda ise 2023 için yaklaşık yüzde 8-10 düzeyinde bir büyüme hedefledik. Hedef ve tahminlerimizi yıl içinde birkaç kez güncelliyoruz ancak kesin olan şu ki riskler ve fırsatlar olarak dengeli ilerleyeceğiz. Yeni işlerimiz Hopi’yi 5 katı kapasiteye çıkarabilecek güçte. Bu anlamda fintech ve e-ticaret konularında hedeflediğimiz büyümeyi sağlarsak 2023, bizim için çok farklı bir yıl olur. Bu alanlardaki atılım bizi unicorn yapacak. Ben her riskin büyük fırsatlar da barındırdığına inanıyorum. Nasıl ki salgın gibi bir belirsizlik, birçok şirketi e-ticarette büyüttüyse riskler yine aynı şekilde yönetilebilir.”

KAYNAK: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş