DOLAR 32,4120 0.28%
EURO 35,1424 -0.07%
ALTIN 2.323,520,20
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

145 okunma

İçişleri’nden deprem bölgesi için talimat! Esnaf için harekete geçildi

ABONE OL
11 Mart 2023 16:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki büyük depremin ardından Adıyaman Gölbaşı’na görevlendirilen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu bölgeye dair son gelişmeleri ve neler yaptıklarını Haber7 Muhabiri Yavuz Selvi’ye değerlendirdi.

Numan Hatipoğlu açıklamalarında şunları söyledi:

Ülkemizi derinden sarsan depremin hemen akabinde devletimiz tüm kurumlarıyla çok hızlı bir şekilde seferber oldu. Bu kapsamda da ben Adıyaman ili Gölbaşı ilçesinde görevlendirildim. Pazartesi akşam itibariyle Gölbaşı’na inmiştim. Arama kurtarma faaliyetlerimizi diğer yandan barınma ihtiyacının giderilmesini ve gelen yardımların organizasyonunu yürüttük. Benimle birlikte dört arkadaş daha gidermek için daha sonrasında yapılan çalışmaları Gölbaşı ilçesinde görevlendirildiler. Hep birlikte hem depremin oluşturulduğu olumsuzlukları  birlikte planlamaya devam ettik.

‘560 VATANDAŞIMIZI ENKAZLARDAN CANLI OLARAK KURTARDIK’

Arama kurtarma faaliyetlerimiz beşinci gün itibariyle tamamlandı. Toplam 560 vatandaşımızı enkazlardan canlı olarak kurtardık. Maalesef 409 vatandaşımızın cansız bedenlerine ulaştık. Diğer yandan hızlıca ortaya konmuş tedarik zinciri ile ilgili olarak gerekli çalışmaları yaptık. Gelen yardımların vatandaşımıza ulaşması ile ilgili olarak gerekli çalışmaları yerine getirdik. Ayrıca konteyner kent oluşumu çadırların düzenli hale getirilmesi gibi birçok alanda çalışmaları yürütmeye devam ediyoruz.

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM

“Depremde bir ay geride kalmışken bu aşamadan sonra bölgede neler yapılıyor?” sorusunu da yanıtlayan Hatipoğlu şunları söyledi: 
Biz şuan itibariyle konteyner kentlerinin hazırlıklarını sürdürüyoruz. İlk etapta Esenler belediyemiz ile 1000 konteyner inşası gerçekleştiriyoruz. Şuanda altyapı çalışmaları ve konteynerlerin yerleşmesi devam ediyor. Şuana kadar 180 ailemizi konteyner kentlere yerleştirdik. Diğer alanda kırsal kesimde barınma ihtiyacını gidermek için konteyner taleplerini özellikle yaşlılardan ve mağdur durumda olanlardan başlayarak, küçük yaşta çocuğu olan aileler, bebekli ve hamile olan kadınları önceleyerek bir yerleştirme planı dahilinde yerleştirmeye devam ediyoruz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN ESNAF İÇİN TALİMAT

Diğer yandan üç sosyal marketimiz ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca bir de Esenler belediyemize ait sosyal marketimiz var, çalışmalar orda da devam ediyor. Yine ilçe merkezinde ve çeşitli yerlerde vatandaşlarımıza üç öğün sıcak yemek hizmetimiz devam ediyor. Bununla ilgili olarak da çeşitli planlamaları ve hazırlıkları yürütmekteyiz.

Şuanda ayrıca ticari hayatı canlandırmak için de şehir içinde yine alışveriş alanlarını oluşturacak, çarşıları oluşturacak bir çalışma içindeyiz. Bunu da İçişleri Bakanımızın talimatıyla biz Tokat olarak gerçekleştireceğiz. Yaklaşık olarak 300 konteyneri ticari hayatı canlandırmak için esnafımıza temin edeceğiz. Bununla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Depremin yaralarını el birliği ve gönül birliği ile sarmak için büyük bir gayret içindeyiz.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş