DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1590 0.07%
ALTIN 2.301,591,07
BITCOIN 23085453,64%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

173 okunma

İstanbul’un yanı başında kar yağışı etkili oldu! Peş peşe uyarılar, fazla zaman kalmadı…

ABONE OL
27 Ocak 2023 04:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberi… Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başlarken, İstanbul’a kar yağışının ne zaman geleceği de merak konusu oldu. Avrupa’daki yüksek basıncın Türkiye’ye yağış getirdiğini söyleyen meteoroloji uzmanları, İstanbul’da şubat ayının ilk haftasında kar beklentisinin olduğunu belirterek 4 Şubat tarihine işaret etti.

Ocak ayının sonuna gelinmesine rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, “Kış hiç gelmeyecek mi?” sorularına neden oldu. Özellikle İstanbul’da hava sıcaklıkları son iki gündür yavaş yavaş düşmeye başlarken, meteoroloji uzmanları mega kent için Şubat ayını işaret etti.

EGE’YE SEL UYARISI

İstanbul’da cuma, cumartesi ve pazar günlerinin yağışlı geçeceği öngörülürken, Ege için kritik bir uyarı geldi. Çanakkale, Dikili, İzmir ve Manisa arasında çok şiddetli yağış olacağı kaydedilerek, sel riskine karşı uyarıda bulunuldu.

DOĞU ANADOLU’NUN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞACAK

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi’nde de kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Kayseri, Kahramanmaraş, Sivas, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’ın yükseklerine yoğun kar yağabileceği belirtildi.

METEOROLOJİ 26 OCAK PERŞEMBE HAVA DURUMU TAHMİNİ YAYINLAYARAK PEŞ PEŞE UYARILARDA BULUNDU: KAR YAĞIŞI, FIRTINA, SAĞANAK…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, (Kütahya hariç) Ege, Batı Akdeniz ile Bitlis, Şırnak, Van, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz’in yüksekleri ile Bitlis ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş