DOLAR 32,3427 0.19%
EURO 35,1184 -0.19%
ALTIN 2.238,42-0,21
BITCOIN %
Ankara

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

143 okunma

İYİ Parti binasına saldırı: Soylu’dan açıklama! Saldırının faili adliyeye sevk edildi!

ABONE OL
1 Nisan 2023 17:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti binasına isabet eden kurşunların sıkıldığı belirtilen inşaat ‘lazer’ ile tespit edildi

SON DAKİKA HABERİ: İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına saldırının şüphelisi inşaat bekçisi Melikşah E., Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden açıklamada, “Şüpheli şantiye görevlisi M.E. ruhsatlı tabancasıyla İYİ Parti binasının bulunduğu yöne kaçan zanlılara 7-8 el ateş etti. İYİ Parti İl binasında görevli iki özel güvenlik personeli ‘silah sesi duymadıklarını’ bildirdi. Olayla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir.” denildi.

Yapılan incelemede il başkanlığının camlarına 2 kurşun isabet ettiği belirlendi. Polisin incelemesi sürerken saldırganı yakalamak için çalışmanın devam ettiği kaydedildi.

FAİL YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırının failinin yakalandığını açıkladı.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Türk polisi yakalar. İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz.”

NEDENİ BELLİ OLDU

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına isabet eden mermilerle ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı. Polisin yaptığı çalışmalarda, bir inşaattan kaçan hırsızı yakalamak için rastgele ateş eden şantiye bekçisinin silahından çıkan kurşunların İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına isabet ettiği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik “silahlı saldırı” ihbarı sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. İstihbarat Şube, Terörle Mücadele Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğü arasında oluşturulan özel ekiplerin titiz bir çalışma gerçekleştirdiği öğrenildi. Emniyet ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu, dün akşam saatlerinde bir inşaattan hırsızlık yapmaya çalışan şüpheliyi yakalamaya çalışan inşaat bekçisi M.E.’nin, ruhsatlı silahıyla kovaladığı şüphelilere yönelik ateş ettiği ve kurşunların söz konusu partinin il merkezine isabet ettiği tespit edildi. İnşaat bekçisi M.E., olayda kullandığı ruhsatlı silahı ile beraber yakalanarak gözaltına alındı. Hırsızların İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı istikametine kaçması sonucu kurşunların oraya tesadüfi olarak isabet ettiği öğrenildi. Olayla ilgili çalışma Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından devam ediyor.

Şüphelinin, ruhsatlı silah sahibi bir inşaat bekçisi olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınayarak, saldırının bütün boyutlarıyla aydınlatılacağını bildirdi.

Bozdağ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır. Saldırgan yakalanmadan, saldırganın kimliği belli olmadan, saldırının sebebi henüz bilinmeden, bu çirkin saldırıyı siyasi maksatla istismar etmek de doğru değildir. Hakikat ortaya çıkarılacak, adalet tecelli edecektir.”



İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi’nde bulunan İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir.

Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır.

Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.”

İBRAHİM KALIN: CUMHURBAŞKANIMIZI HEDEF GÖSTERMEK BİR BAŞKA PROVAKASYONDUR!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olay araştırılıyor. Failler bulunacak ve adalete teslim edilecektir.” açıklamasında bulundu.

Kalın, “Olay daha aydınlanmadan Sn. Cumhurbaşkanımızı hedef göstermek ise bir başka provokasyondur. Bu sorumsuz tavrı reddediyor ve kınıyoruz.” dedi.

AK PARTİ’DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, mermi isabet eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

Zeytinburnu’ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunan Kabaktepe, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bunun çok müessif bir hadise olduğunu anlatan Kabaktepe, şöyle konuştu:

“Şiddetli bir şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Amasız ve fakatsız bu ve benzeri terör, şiddet hadiselerinin karşısında durmaya devam etmemiz lazım, devam edeceğiz. Bugün İYİ Partimize İstanbul’da gerçekleştirilen bu terör saldırısı, hain saldırı hakikaten en derin şekilde bizi üzdü. ‘Üzüldük’ kelimesiyle ifade etmek yetersiz kalıyor. Hem demokrasimize hem birliğimize hem kardeşliğimize hem siyasi hayatımızın, demokrasi hayatımızın varlığı ve göstergesi olan partilerimize bu ve benzeri saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Dolayısıyla bunu kınamanın ötesinde hem davranışlarımızla hem sözlerimizle göstermeye devam edeceğiz.”

Kabaktepe, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “geçmiş olsun” dileklerini ilettiği belirterek, “Tüm İYİ Parti camiasına, milletimize geçmiş olsun diliyorum. Umarım en kısa sürede bu hain saldırıyı gerçekleştirenler yakalanır. Türkiye’de gerek insanımıza gerek kurumlarımıza gerekse siyasilerimize veya partilerimize yönelen bu tür şiddet olaylarının karşısında hep beraber bir sıradağ gibi en ufak bir esneme yapmadan durmayı başarabilmemiz lazım.” dedi.

Bir gazetecinin konuyu parti yönetimiyle görüşüp görüşmediklerini sorması üzerine Kabaktepe, hadiseyi duyar duymaz geldiğini, cuma namazı sonrası konuyu yönetimle değerlendireceklerini söyledi.

ÖMER ÇELİK: AKŞENER’İN KULLANDIĞI YAKIŞIKSIZ VE PROVAKATİF DİLİ KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de açıklamalarda bulundu:

“İyi Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. İyi Parti’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz.

Siyaset kurumunun bu saldırılara karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın Sn Akşener’in bu saldırıdan sonra Sn Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır.

Sn Akşener’in Sn Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provakatif dili kınıyoruz.”

SÜLEYMAN SOYLU: SALDIRI, BİR PROVOKASYONDUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yapılan saldırının provokasyon olduğunu belirterek, olayı aydınlatmak için polisin tahkikat yaptığını bildirdi.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır.”

DESTİCİ: İYİ PARTİ CAMİASINA GEÇMİŞ OLSUN

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Silahlı saldırıları kınıyorum. İYİ Parti camiasına geçmiş olsun. Cumhurbaşkanımızı hedef alan sözleri kabul etmiyorum.” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7, DHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş