DOLAR 32,3264 0.22%
EURO 35,1043 -0.13%
ALTIN 2.281,890,21
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

133 okunma

Kar gibi beyaz çamaşırlar! Beyaz çamaşırlar nasıl yıkanır?

ABONE OL
18 Mart 2023 00:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz çamaşırlar, her renk ile kolaylıkla kombin yapılabildiği için kurtarıcı parçalardır. Beyaz çamaşırları yıkarken ve kullanırken ekstra özen göstermemize rağmen yine de ilk günkü beyazlığından eser kalmaz. Çoğu zaman eski beyazlığına kavuşması için kimyasal içerikli maddeler kullanırız. Ama bu kimyasal maddeler anı kurtarsa da zamanla kıyafetlerin kumaşına zarar vererek deforme olmasına sebep olur.

Kimyasal kullanmadan beyaz çamaşırlarınızı beyazlatabileceğiniz yönteme geçmeden önce beyaz çamaşırların ilk günkü beyazlığını kaybetmemesi ve lekeli kalmaması için dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktasına bakalım. Aşağıda vereceğimiz püf noktalarına dikkat ederek beyaz çamaşırlarınızı daha uzun süreler boyunca ilk günkü gibi kullanabilirsiniz.

BEYAZ ÇAMAŞIRLARI YIKAMANIN PÜF NOKTALARI

  • Kıyafetleri renklerine göre doğru bir şekilde ayırın. Pastel ve açık kıyafetler beyaz kıyafetler ile birlikte yıkanmamalı.
  • Beyaz çamaşırları yıkarken mümkün olduğunca soğuk su kullanın. Soğuk su kumaşın rengini korumasına destek olur.
  • Kıyafetlerin yıkama talimatlarına dikkat edin.
  • Deterjanların beyaz çamaşırlar üzerinde bıraktığı lekelerin önüne geçmek için kimyasal deterjan yerine boraks kullanın.
  • Kıyafetiniz de oluşan lekelere anında müdahale edin, çünkü kurumuş lekenin çıkma ihtimali daha düşüktür.
  • Çamaşır suyunu mümkün olduğunca kullanmamaya özen gösterin. Çamaşır suyu zamanla beyaz çamaşırların üzerinde sarı lekeler bırakacaktır.

Gelelim çamaşır suyu kullanmadan beyaz çamaşırlarımızın ilk günkü beyazlığına kavuşturma yöntemine. Bu yöntem sayesinde hem kimyasal kullanmayacak hem de kıyafetlerinizin kumaşlarına zarar vermeden uzun yıllar kullanabileceksiniz.

Küçük bir dipnot: Bu uygulamayı narin ve hassas kumaşlar üzerinde uygulamanızı önermiyoruz.

DOĞAL ÇAMAŞIR BEYAZLATICI



Malzemeler;

  • 4 adet limon,
  • Su,
  • Tencere,

Yapılışı;

Limonları kabukları ile birlikte dilimler halinde halka halka kesin ve tencerenin içerisine atın. Tencerenin içerisine beyaz çamaşırlarınızı tamamını ıslatacak kadar suyu koyun ve ocağa alıp kaynaması için bırakın. Limonlar kaynamaya başladığı zaman asitleri suya karışıp, suyun sitrik asit değerini yükseltecektir. Limonlar iyice kaynayıp erimeye başlayınca ocaktan alın ve beyaz çamaşırlarınızın olduğu kabın içerisine dökün. Bu su ile çamaşırlarınızın her tarafını ıslatıp bir saat kadar bekletin. Bir saat sonunda suda bekleyen beyaz çamaşırlarınızı çıkarın, çamaşır makinesine atıp deterjan ile yıkayın. Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra hala daha istediğiniz gibi beyazlamamış ise yıkamadan önce deterjan gözüne oksijenli su ilave yaparak daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş