DOLAR 32,3444 0.29%
EURO 35,1322 -0.02%
ALTIN 2.311,661,52
BITCOIN 22867632,58%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

244 okunma

Karaman’da dehşet akşamı! 3 kişiyi daha öldürecekti, polis engelledi

ABONE OL
6 Aralık 2022 15:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olay, dün akşam saatlerinde Ahi Osman Mahallesi’ndeki Alparslan Türkeş Parkı’nda meydana geldi.  Aziz Savran, parkta iddiaya göre alacak meselesinden tartıştığı Ali Atakan Yıldız’ı, tabancayla ateş ederek göğsünden yaraladı. Kanlar içinde kalan Ali Atakan Yıldız, yaralı halde yaklaşık 150 metre uzaklıktaki polis merkezine giderek yardım istedi. Yıldız, ihbar üzerine çağrılan ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.  

ARACIN UYDU TAKİP CİHAZI SAYESİNDE YAKALANDI 

Yaralı Ali Atakan Yıldız’ın, kendisini Aziz Savran’ın vurduğunu söylemesi üzerine  Asayiş Şubesi’ne bağlı  Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, balıkçılık yaptığı belirlenen Aziz S.’nin kiraladığı aracın uydu takip cihazından yerini tespit etti. Ardından Aziz S. Gevher Hatun Mahallesinde bir apartmana girerken yakalandı. 

2 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ 

Gözaltına alınan Aziz Savran, Ali Atakan Yıldız’ı yaralamadan kısa bir süre öncede Urgan Mahallesi’nde taş ocağı mevkisinde yine aralarında alacak meselesi bulunan Aydın Çaltı ve Veli Ulusan’ı tabancayla ateş ederek öldürdüğü söyledi. Aziz S.’nin itirafı üzerine belirtilen adrese giden polis, Çaltı ve Ulusan’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerinde yapılan detaylı incelemelerin ardından Çaltı ve Ulusan’ın cansız bedenlerini otopsi için Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Ağır yaralanan Ali Atakan Yıldız ise 3 saat süren ameliyatın ardından cerrahi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.  

‘ÖLDÜKLERİNDEN EMİN OLDUKTAN SONRA OLAY YERİNDEN AYRILDIM’

Suçunu itiraf eden Aziz Savran,  ilk ifadesinde Ali Atakan Yıldız, Aydın Çaltı ve Veli Ulusan ile aralarında alacak meselesi olduğunu öne sürdü. Aziz Savran ifadesinde , ”Aydın ve Veli’yi alkol almak için davet ettim. Kiralık araçla Urgan Mahallesi’nin ilerisinde bulunan taş ocakları mevkisine gittik. Orada bir süre alkol aldıktan sonra belimdeki tabancayı çıkarıp Aydın’ın ve Veli’nin başına ateş ettim. Onların öldüklerinden emin olduktan sonra geldiğimiz araçla olay yerinden ayrılıp şehir merkezine döndüm. Telefonla Ali Atakan Yıldız’ı arayarak Alpaslan Türkeş Parkı’na davet ettim. Parka gelen Atakan’ı da tabancayla göğsünden vurarak yaraladım” dedi. 

‘POLİS YAKALAMASAYDI 3 KİŞİ DAHA VURACAKTIM’ 

Aziz Savran,  yakalandığı apartmana orada oturan K.B.’yi öldürmek için gittiğini ve polise yakalanmasa 3 kişiyi daha öldüreceğini itiraf etti. Aziz Savran, ”Atakan, polis merkezine doğru koşarak gitti. Ben de olay yerinden hemen ayrıldım. Aklımda 3 kişiyi daha öldürmek vardı. Sıradaki kişiyi öldürmek için Gevher Hatun Mahallesi’ndeki evine gittim. Burada tam öldüreceğim kişinin apartmanına girerken polisler beni yakaladı. Polisler birkaç dakika daha gelmese K.B.’yi de öldürecektim. Aydın ve Veli’yi öldürdükten sonra aklıma takılan tüm eski sayfaları kapatmak istedim” dedi. 

2 KİŞİYİ HEMEN YAKALANMAMAK İÇİN KIRSAL ALANDA ÖLDÜRMÜŞ 

Aydın Çaltı ile Veli Ulusan’ı polise hemen yakalanmamak için kırsal alanda öldürdüğünü belirten Aziz Savran, ”Aydın ve Veli’yi şehir merkezine uzak bir bölgede öldürmemin sebebi de hemen polise yakalanmamak içindi. Eğer polis beni bu kadar kısa sürede yakalamasa geçmişe dair tüm sayfaları kapatacaktım” dediği öğrenildi. 

CİNAYETLERİN ARDINDAN GÜRCİSTAN’A KAÇACAKMIŞ 

Üzerinden pasaport çıkan Aziz Savran, ”Olay olmadan önce yanıma pasaportumu da almıştım. Cinayetlerin ardından Gürcistan’a kaçmayı planladım. Her şey yolunda gitseydi en geç 24 saat içerisinde başka bir ülkede olacaktım” dedi.  

JANDARMAYA TESLİM EDİLDİ 

Aziz Savran ile olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet B., emniyetteki ifadelerinin ardından cinayetin işlendiği bölgenin sorumluluk bölgesi olması nedeniyle jandarma teslim edildi. Teslim nedeniyle gece yarısı hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Aziz Savran, gazetecilerin ”Cinayetleri neden işlediniz? Pişman mısınız?’ sorusuna cevap vermedi. Yanındaki Mehmet B. ise ”Cinayetleri siz mi azmettirdiniz?” sorusuna ”Ben azmettirdim” diye cevap verdi.  

2 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

KAYNAK: DHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş