DOLAR 32,3321 0.24%
EURO 35,1012 -0.1%
ALTIN 2.298,240,92
BITCOIN 22791750,57%
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

256 okunma

Kaza ‘geliyorum’ dedi! Tramvay faciasının anahtarı 20 günde saklı

ABONE OL
6 Aralık 2022 05:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alibeyköy’de tramvay ile İETT otobüsünün çarpıştığı feci kazada 6’sı ağır 19 kişi yaralanırken, İstanbul’da tramvay sistemlerinin son 20 günlük bilançosu adeta facianın adım adım geldiğini gösterdi. Daha önce eşine az rastlanan tramvay arızalarının yakın dönemde büyük artış gösterdiği ve tramvay hatlarının 20 günde 4 defa arızalandığı kaydedildi. Arızalanan tramvayların içerisindeki vatandaşlarla birlikte anonssuz şekilde bakım istasyonuna çekildiği, elektrik hatlarındaki arıza nedeniyle tramvayların saatlerce hareketsiz kaldığı, sefer aksamaları gerekçesiyle Metro İstanbul’dan peş peşe “güzergah değişikliği” açıklamalarının yapıldığı 20 günlük süreç adeta Alibeyköy’deki feci kazanın fragmanını oluşturdu.

YÖNETİM CHP’YE GEÇİNCE SORUNLAR BAŞLADI

CHP’nin 2019 yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimi devralmasının ardından İETT otobüsleri, metro ve metrobüslerdeki sorunlara tramvaylar da eklendi. Kentte her gün yeni bir otobüs ve tramvay arızası yaşanmaya başlanırken, tedbir alınmaması dolayısıyla toplu taşıma araçlarının karıştığı kazalar da artış gösterdi. 

SON 15 GÜNDE 4 TRAMVAY ARIZASI

İstanbullular sabahları işlerine, akşamları ise evlerine dönerken adeta ölümle burun buruna geliyor.

Tarih-18 Kasım 2022: 18 Kasım’da Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda teknik arıza nedeniyle seferler Kabataş-Sirkeci ve Bağcılar-Sultanahmet istasyonları arasında gerçekleştirilmişti.
Tarih-21 Kasım 2022: Kabataş-Bağcılar tramvay hattında arıza meydana gelmiş ve seferler Kabataş-Eminönü ile Bağcılar-Beyazıt istasyonları arasında ancak gerçekleştirilebilmişti.
Tarih-28 Kasım 2022: Kabataş-Bağcılar tramvay hattında aydınlatma direğinin devrilmesi nedeniyle seferler, Kabataş-Karaköy ve Bağcılar-Eminönü istasyonları arasında yapılmıştı.

Tarih-3 Aralık 2022: Cevizlibağ tramvayında bir arıza meydana gelmiş, yaşanan arızanın ardından tramvay içindeki yolcularla birlikte bakım istasyonuna çekilmişti.

İstanbul öyle bir hal almış durumda ki yaşanan toplu ulaşım arıza ve kaza sayılarıyla ilgili her gün güncelleme yapılması gerekiyor. Kentte son 20 günde meydana gelen tramvay arızası 4 oldu. En son cuma günü yaşanan arızada ise yolcular tramvayın arıza yaptığından habersiz olarak tramvayla birlikte bakım istasyonuna götürüldü. Gözlerini hangarda açan yolcular “Ben nereye geldim ya?” diyerek yapılan yetkililere tepki gösterdi.

TRAMVAY İETT OTOBÜSÜNE ÇARPTI

Peş peşe yaşanan bu arızalar sonrası bugün vahim bir olay yaşandı. İstanbul Alibeyköy’de saat 09.15 sıralarında bir tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Feci kazada 4’ü ağır olmak üzere toplam 19 kişi yaralandı. Kazayla ilgili ne İETT’den ne de Metro İstanbul’dan henüz bir açıklama gelmezken, kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde İETT otobüsünün diğer araçlarla birlikte tramvay yolundan geçerken, tramvayın otobüse hızlı bir şekilde çarptığı görülüyor. 

‘KAZA GELİYORUM’ DEDİ

İstanbul’da sürekli yaşanan İETT otobüsü, metro ve tramvay arızalarının ardından bu kaza adeta ‘Geliyorum’ dedi. Kazada hayatını kaybeden kimsenin olmaması tek teselli olurken, kazanın tramvaydaki herhangi bir teknik arıza nedeniyle mi yoksa sürücü arızası nedeniyle mi meydana geldiği merak konusu oldu. 

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş