DOLAR 32,3378 0.23%
EURO 35,0927 -0.13%
ALTIN 2.308,611,38
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

134 okunma

Kılıçdaroğlu bunlarla görüşecek! HDP’li isimden skandal özerklik talebi!

ABONE OL
11 Mart 2023 15:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

   Haber7-Özel

Dağıldıktan sonra tekrar toplanan altılı masanın cumhurbaşkanı adayı sonunda açıklandı. Büyük krizlerin yaşandığı altılı masa toplantılarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun ismi masada kabul edilerek adaylığı resmen ilan edildi. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından HDP ile görüşme açıklamalarının yapıldığı bugünlerde HDP‘den skandal açıklamalar gelmeye başladı. 

KILIÇDAROĞLU: ELBETTE HDP İLE GÖRÜŞECEĞİM

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde HDP ile görüşme tartışmalarına ilişkin geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “‘Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun görüşme sözleri sonrası HDP’li isimden dikkat çeken bir açıklama geldi. 

ÖZERKLİK TALEBİ

Akdeniz Belediye Meclisi Mart ayı ikinci birleşiminde Akdeniz Belediyesi Meclis sıralarından PKK/KCK’ya çıktığı destekle sık sık gündeme gelen terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Çağlar skandal bir konuşmaya imza attı. Türkiye’de yıllardır süren bir yönetim sistemi olduğunu iddia eden Çağlar, hadsizce özerklik talebinde bulundu. 

Çağlar, “Bizde parti olarak yıllardır bu ülkede bir yönetim sistemi sorunu olduğunu söylüyoruz. Merkeziyetçi bir yönetim var. Bu merkeziyetçi yönetimden kaynaklı yerellerin güçlenmesi önünde bir sıkıntı var. Her zaman söylüyoruz kayıtlara geçsin. Yerel yönetimlerde özerklik sisteminin bu ülkeye gelmesinin herkesin faydasına olduğunu düşünüyoruz. Bütün halkların, toplumun bütün kesimlerine faydalı olacağını düşünüyoruz. Depremde merkezi yönetimin nasıl çuvalladığını gördük.” dedi.

BAŞKAN’DAN SERT TEPKİ

HDP’li ismin özerklik talebine sert tepki gösteren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, konuya ilişkin HDP ile görüşme sinyalleri veren altılı masa liderlerini uyardı. Başkan Gültak, “HDP’li Meclis Üyesi Özgür Çağlar, özerk yönetimden bahsetti. Kesinlikle karşısındayım. Bu laflarınızı da Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş seçmenler ve meclis üyeleri iyi duymalı iyi bakmalıdır. Onun sonu başka yere gider. Türkiye Cumhuriyeti özerklerle, şunlarla, bunlarla bir yere gitmez. Özellikle HDP’li bir meclis üyesinin bu sözlerini Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş oy veren vatandaşlarımıza, meclis üst düzey yönetimine, İYİ Parti’ye oy veren ve diğer partilere oy veren kardeşlerimize de buradan uyarıyorum. Yani HDP’nin kafasının arkasında bu var. Özerklik. Bunu da arkadaşımız buradan kendi ağzıyla söylediği halde söylemeye çalışıyor. Ben ve benim gibi insanlar olduğu sürece her zaman Kürtler Türkler, Araplar, Çerkezler, herkes kardeşçe bu ülkede yaşayacak.” ifadelerini kullandı.

OPERASYONLARIN DURMASINI İSTEMİŞTİ

HDP’li Özgür Çağlar daha önce de Mehmetçik’in terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik operasyonlarını hedef almıştı. Çağlar, PKK/KCK’ya darbe üstüne darbe vurulan askeri operasyonları kastederek, “Askeri operasyonların olmadığı bir yıl dliyorum” demişti. Çağlar’ın sözlerine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak olmak üzere Cumhur İttifakı üyeleri tepki gösterirken, CHP üyeleri ise sessiz kalmayı tercih etmişti. 

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş