DOLAR 32,3387 0.24%
EURO 35,1210 -0.12%
ALTIN 2.309,401,41
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

136 okunma

Kızılay Başkanı Kınık kendisini hedef alan Şahan Gökbakar’a yanıt verdi

ABONE OL
13 Mart 2023 02:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Komedyen Şahan Gökbakar’ın, Twitter hesabından Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın fotoğrafını paylaşarak “Sana kırmızı çok yakışıyor, yarışmayan adam. Huzur haklı pazarlar…” sözleriyle hedef aldı. 

“ATATÜRK’ÜN EMRİ İLE ÇADIR SATIŞLARI VAR”

Kızılay Başkanı Kınık, Gökbakar’a şu ifadelerle tepki gösterdi. İşte Kerem Kınık’ın o mesajı:

”Şahan bey, bionuzda insan-baba-komedyen yazıyor, anlıyorum sizi size şöhret lazım. Ben de insanım, babayım sizden farklı olarak dedeyim de ve üniversite hocasıyım. Velev ki hata yapmış bile olsa bir insanı nefret objesi haline getirmek, tv ekranlarına resmini saatlerce sabitleyip linç duygusunu topluma yaymak, insanları tanımadığı bir insanın üzerinde tepinmeleri için kışkırtmak ne insanlığa ne babalığa sığar, ayrıca komik de değil. Defalarca açıkladık, Kızılay kendisine gelen bağışları ve afet depolarında her ne varsa her şeyi depremzedeler için seferber etti, satmadı. Ahbap derneği Kızılay’ın afet ve insani yardım sektörünün ihtiyaçlarına makul şartlarda kaliteli tedarik sağlansın diye kurulmuş şirketlerinden alım yaptı, Kızılay da o para ile tekrar çadır dikiyor ve önümüzdeki günlerde onları da vatandaşlarımıza gönderecek zaten. Kızılay bu işi yeni de yapmıyor, Atatürk’ün emri ile İsmet Paşanın onayı ile yapılan çadır satışları var. Ekranlara çıkıp maalesef attığı imzaları unutan eski Kızılay Genel Başkanlarının ve Yönetim Kurulu üyelerinin aldığı kararlarla yaptığı satışlar da var ki bunlar da yasal. Ha seleflerimizin yasal olmayan işleri de var, mesela kurup kurumu zarara uğrattıkları şirketler, ihmaller, suistimaller vs, zaten o konularda mahkemelerde yargılanıyorlar. Gözlerinin içine bakarak savunma hakkı vermediğiniz hiç bir insanı linç etmeyin, kul hakkıdır”

GÖKBAKAR’DAN YANIT

Atışmanın ardından Şahan Gökbakar’dan yanıt gecikmedi. Gökbakar Kerem Kınak’a; ”Kerem bey bırakın edebiyatı. Siz TRT’de çalışan oğlunuzu Kızılay Genç başkan yardımcısı yapıp 60 bin TL’ye yakın maaş bağlayan bir babasınız. Millet dışardayken şirketlerinizdeki çadırları da onlara yollasaydınız satmak yerine! Bende şöhret çok da sizde utanma duygusu yok maalesef…” ifadelerini kullandı.

KINIK İDDİALARA YANIT VERDİ

Kınık, kendisine yönetilen bu ifadelere karşılık olarak şunları kaydetti:

Tam da bunu söylüyordum Şahan bey, Kızılay’da ne ailemden ne yakın uzak akrabalarımdan kimse çalışmıyor, oğlum Kızılay gönüllüsü, benim 12 yerden maaş ya da huzur hakkı aldığım iftirası gibi bu da yalan. Varsa elinizde maaş aldığına dair bilgi belge verin savcılığa gereğini yapsın ama sizin için bir insanın izzetini şerefini karalayıp ayaklar altına almak o kadar kolay o kadar sıradan bir şey ki araştırmaya tenezzül bile etmezsiniz. Ben afet tıbbı hocasıyım, 72 saat şehirlere arama kurtarma ekip ve ekipmanları, sağlık kapasitesi dışında trafiği kilitleyecek araç/Tır sokulmaz. AFAD ve Kızılay gönderilmesi gereken zamanda tüm barınma kapasitesini sahaya 3000’i aşkın TIR ile indirdi zaten. Çadır Tekstil Şirketimizin yurt dışı için ürettiği ve bilgim harici Ahbap derneğine maliyetine verdiği ve fabrikalarımızın bir buçuk günlük üretim kapasitesi kadar olan çadırlar zaten kayıtlarımızda vardı ve planlama ile sahaya zamanında intikal edecekti, ha yine zamanında AFAD’ın gösterdiği yere ahbap derneğinin bağışçılarının desteği ile indi ama sizin meseleniz depremzede falan değil, sizin meseleniz başka. Selam üzerinize olsun.

Ardından Şahan Gökbakar, Kınık’ın cümlelerini alıntılayarak bir tweet daha attı:

Kerem bey gazeteciler yazdı, yayınladı. Bizler de oradan ögrendik. 12 YK başkanlığından toplam 306.244tl aldığınız yazıyor… Bütün bunları bırakalım, niye kızdı insanlar size ve neden istifa etmelisiniz? Çünkü AFET ANINDA ÇADIR SATTINIZ. Özür dileyip, görevi bırakın! Gerisi boş.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş