DOLAR 32,3387 0.24%
EURO 35,1210 -0.12%
ALTIN 2.309,401,41
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

135 okunma

Son dakika: ABD’den Türkiye’deki seçimler öncesi şeytani plan! Bunu bile hesapladılar

ABONE OL
9 Mayıs 2023 09:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) son dönemde etkili operasyonlarla terörle mücadelede fark oluşturuyor. MİT’in Irak ve Suriye’de hareket kabiliyetini çok fazla artması ile PKK yöneticileri sıkışmış durumda.

Özelikle 14 Mayıs seçimleri öncesi korkan üst düzey yöneticiler çıkış arıyordu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve MİT’in PKK’lı yöneticileri imha parolası olarak “Bul ve yok et” stratejisi sonrası koalisyon güçleri yeni bir stratejiye gitti ve onlara kalkan olmaya başladı.

SEÇİM ÖNCESİ ABD BAYRAKLI TESİSLER PKK’YA AÇILDI

Koalisyon yönetimine ‘özel koruma’ talebinin teröristlerden geldiği öğrenildi. PYD-YPG yönetimi koruma gerekçesi olarak da seçim sürecinde verilecek kayıpların Cumhur İttifakı’na puan kazandıracağını öne sürdü. 

Uluslararası koalisyon, bu teklife olumlu cevap vererek Hak el-Omar, Koniko, Rimeylan, Şeddadi gibi bölgelerdeki ABD bayraklı askeri tesisleri PKK’ya açtı. Şu ana kadar Suriye’den 700’ü aşkın ismin bu üslere taşındığı öğrenildi.

Öte yandan PKK üst düzey kadroları ile birlikte eğitimleri de bu karargâhlarda verme kararı aldı.

HDP’Lİ İSME PKK’LI AZİME ARSUN’U ‘AVRUPA’YA ÇIKAR’ GÖREVİ

Bu arada HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş’e PKK yöneticilerinden Şırnak-Silopi doğumlu Nurşin Botan kod adlı Azime Arsun’u Avrupa’ya çıkarma görevi verildiği iddia edildi. Kandil’den Süleymaniye’ye getirilen PKK elebaşısının Avrupa’ya kaçırılacağı bilgisini alan MİT nakil trafiğini takibe aldı. 

MİT’in Irak Federal Güvenlik Kurumu ile paylaştığı bilgiler dâhilinde önce HDP’li vekilin Erbil’e inişi engellendi ardından Ezidi bir kadın üzerine Süleymaniye’de düzenlenen sahte kimlikle Irak dışına çıkmaya çalışan Azime Arsun, havaalanında gözaltına alındı. 

KANDİL GÖREVLENDİRDİ

Erbil-Süleymaniye-Türkiye arasında yaşanan militan nakil trafiği Kandil tarafından yönetildi. Hasan Özgüneş’le birlikte Nahide Ermiş isimli terör yandaşı Azime Arsun’u Avrupa’ya çıkarmakla görevlendirildi. Kapıda işlem esnasında sahte kimliği ile yakalanan PKK’lı kadın teröristin pasaport ve vizesinin de sahte olduğu görüldü.

Türkiye’nin Süleymaniye Havalimanı’nı devre dışı bırakan girişimleri, PKK kanadında silah, lojistik ve militan transferinde ciddi sıkıntıya yol açtı. Güvenlik kaynakları, PKK yönetiminin bu durumdan kurtulmak amacı ile Bağdat ve Erbil seçeneğini devreye soktuğu bilgisini paylaştı.

PKK’lı Nurşin Botan kod adlı Azime Arsun, Şırnak-Erzurum-Hakkâri gibi bölgelerde uzun yıllar yürüttüğü terör faaliyetlerinin ardından 2013 yılı sonrası Suriye’ye gitti. Daha sonrasında Kandil’e dönen PKK’lı kadın terörist KCK yöneticiliğine yükseltildi. Kandil’de hastalanan teröristin Avrupa’ya gönderilmesine karar verildi. 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş